ANNELERDEN BEBEK ARABALI EYLEM

 
Halk otobüslerine açık halde bebek arabası alınmaması, ebeveynleri sosyal medya üzerinden harekete geçirdi. Facebook üzerinden örgütlenen anneler 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı’na bebek arabaları ile geldi.  Anneler ellerinde olayı protesto eden sözlerin yazılı olduğu döviz pankartları açarak, uygulamaya konan bu yasağın uygun olmadığını savundu.


                                       
 
“ÜSTÜN YETENEKLERE SAHİP ANNELER ARANIYOR”
  Meydanda konu ile ilgili tüm anneler adına açıklama  yapan Raziye Aktürk,   “Manisa’da bir süredir özel halk otobüslerinde zalimce bir karar uygulanıyor. Bebek arabası açık halde halk otobüslerine binmek yasak. Bu karara göre; otobüse bebek arabasıyla binecek olan anne üstün yeteneklere sahip olmalı. Aynı anda hem bebeği tutmalı hem bebeğin çantasını hem de bebek arabasını kapatıp üçünü birden otobüse taşımalı. Bütün bunlar en az üç kol gerektiriyor. 
Buradan tüm yetkililere sesleniyoruz; “Bizleri karşı karşıya getiren bu uygulamalara bir an önce son verin” dedi. Bebek arabaları ile eyleme katılan anneler, açıklamanın ardından sessizce dağıldı.