DEMOKRASİ MEYDANI’NDA SAĞLIKLI YAŞAM ÇADIRI

Vali Mustafa Hakan Güvençer’e ziyareti sırasında; Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, AK Parti Manisa İl Başkanı ve Yeşilay Manisa Şube Başkanı Berk Mersinli,Manisa İl Halk Sağlığı Müdürü Engin Yıldırım, Şehzadeler Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzm. Dr. Müjde İlgün Türk Kızılay Manisa Şubesi Kan Alma Birimi Başkanı Doktor Levent Mercan eşlik etti.

TÜRK KIZILAYI EĞİTİM ÇALIŞMALARI YAPIYOR
Önce Türk Kızılay’ı tarafından kurulan kan bağışı merkezini ziyaret eden Vali Güvençer’esunum yapan  Kan Alma Birimi Başkanı Dr. Levent Mercan ”Kan bağışının acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğu konusunda eğitim çalışmaları yapıyoruz. Günü kurtarmak adına değil, yarın başımıza gelebilecek olaylarda inşallah gelmez ama kullanılmak adına depolarımızda kanın sürekli bulunulması konusunda çalışmalar yapıyoruz. Bunu 15 Temmuz menfur saldırısında çok iyi yaşadık. Stoklarımızda 40 bin ünite civarında kanımız vardı. Türkiye’mizin her yerindeki gazilerimize yetiştik. Stoklarımızı 42 bin üniteden 12 bin ünitelere kadar düştü. Ama çok şükür vatandaşlarımızın duyarlılığı ve depolarımızda kanın olması sayesinde hiçbir vatandaşımızı mağdur etmedik. İnşallah bundan sonra ülkemiz böyle tatsız olaylarla karşı karşıya gelmez” dedi. 



ÇADIRDA GÜNLÜK 40-45 ÜNİTE KAN BAĞIŞI TOPLANIYOR
Çadırın Ramazan ayına kadar açık olacağını ifade eden Mercan,  çadırda günlük 40-45 ünite kan bağışı topladıklarını belirterek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ise 78 ünite kan topladıklarını kaydetti.

MANİSA ÜLKE GENELİNDE İLK 3’E GİRİYOR
Vali Güvençer de ziyareti sırasında yaptığı konuşmada,“Manisa bir takım özellikleri ile ülke içerisinde ön plana çıkabilecek bir vilayet. Pek çok özelliğinin yanı sıra ülke genelinde ilk 3’e giriyor olması hepimizin ortak bir gurur kaynağı. Mesir haftası boyunca Türk Kızılay’ı Manisa Şubesinin burada alacağı kanlarda artacaktır. Hem kan bağışlayan kardeşlerime, hemşehrilerime, hem de Kızılay Şube çalışanlarına çok çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.



 ‘SAĞLIKLI YAŞAM ÇADIRI’ RAMAZANIN BAŞLANGICINA KADAR AÇIK KALACAK
Vali Güvençer,  daha sonra Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından kurulan çadırı ziyaret etti. Burada Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkililerinden bilgi aldı.Halk Sağlığı Müdürlüğünün amaçlarından birisinin koruyucu sağlık hizmetlerini en doğru şekilde vermekolduğunu söyleyen Halk Sağlığı Müdürü Engin Yıldırım, Manisa’nın en işlek yerinde bir sağlıklı yaşam çadırı kurmak suretiyle sağlıklı yaşam merkezinde verilen hizmetleri burada halka ücretsiz tanıştırmak istediklerini söyledi. Yıldırım “Ramazan başlangıcına kadar burada öncelikle ücretsiz vücut analizi yapacağız. Çok kısa  süre içerisinde vücudu 5 bölüme ayırarak  kas, yağ su kemik oranlarını tespit edeceğiz ve sonrasında da Dr. ve Diyetisyenimiz tarafından bilgilendirme ve düzenleme yapılacaktır. Önleyici sağlık hizmetleriyle ve kanser taramalarıyla ilgili bilgilendirme ve organ bağışıyla ilgili çalışmalarımız olacaktır” diye konuştu.
Çadırları dolaşan Vali Güvençer,  vatandaşların sorunlarını dinledi. Organ Bağışında bulunan Bilal Pehlivan isimli vatandaşı tebrik eden Vali Güvençer,Manisalıları organ ve kan bağışı yapmaya davet etti.