YANGINDAN KURTARILAN PATİLİ DOSTLARIMIZ YUVASINI ARIYOR

Çeşme'de çıkan orman yangını sadece doğayı ve yerleşim yerlerini değil, barınaklardaki hayvanları da tehdit etti. Yangının ÇESAL Hayvan Barınağı'na yaklaşması üzerine, içerideki yaklaşık 300 sokak hayvanı zamanla yarışılan bir operasyonla alevlerin arasından kurtarıldı.

GÜVENLİ ALANA TAHLİYE EDİLDİLER

Çeşme Belediyesi, ÇESAL, Çeşme Kent Konseyi Hayvan Hakları Komisyonu, gönüllü hayvanseverler ve çeşitli sivil toplum kuruluşları el ele vererek barınaktaki hayvanları Alaçatı'daki PatiPark'a tahliye etti. Zorlu şartlara rağmen hayvanlar sağ salim yeni barınma alanlarına ulaştırıldı.

DAYANIŞMA SAHNESİ YAŞANDI

Kurtarma operasyonunun ardından gece yarısı PatiPark'ta olağanüstü bir dayanışma sahnesi yaşandı. Çeşme halkı ve esnafı, PatiPark'a koşarak kurtarılan hayvanlara yuva açtı. Güzelbahçeli hayvanseverler 10 hayvanı sahiplendi, Urla'dan gelen gönüllüler yardıma koştu. Çeşme'deki Babylon Otel, 6 can dostunu kalıcı olarak sahiplendi. Hayvan hakları savunucuları, bu zorlu gecede sergilenen toplumsal duyarlılığın altını çizerek, "Burası sadece bir kurtarma değil, umut ve vicdanın buluştuğu bir yerdi" yorumunu yaptı. Bu arada Alaçatı PatiPark'ta bir sahiplendirme etkinliği düzenleniyor.

HAYVANSEVERLER PATİPARK’TA TOPLANACAK

Yangından kurtarılan ve hala sıcak bir yuva arayan hayvanlar, burada yeni sahiplerini bekliyor. Çeşme Alaçatı Patipark’a getirilen can dostlarımız için 4 Temmuz akşamı(bugün) saat 19:00’da hayvanları sahiplendirme toplantısı yapılacak. Çok sayıda hayvanseverin katılacağı toplantıya sosyal medya fenomenlerinin yanı sıra ünlü ve tanınmış isimlerin de katılması bekleniyor.

SOSYAL MEDYADAN ÇAĞRI YAPILDI

Çeşme Kent Konseyi, ARES (Hayvan Koruma ve Yaşam Derneği), ÇESAL (Çesme Alaçatı Doğa ve Hayvanseverler Derneği), HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) ve Çeşme Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilecek olan etkinlik öncesi sosyal medyada can dostlarımızı sahiplendirme kampanyası başlatıldı. Paylaşılan afişlerde, “Çeşme’deki yangında CESAL Hayvan Barınağındaki canlarımız kurtarılarak Çeşme Alaçatı Patipark’a getirildi. 4 Temmuz akşamı saat 19:00’da buraya getirilen hayvanları sahiplendirme toplantısına bir cana da siz yuva olun!” ifadelerine yer verildi. (Ahmet İlhan Sağlam)