İYİLİĞE VAR MISIN?

. Kampanya Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerindeki bütün okullarda 31 Ocak tarihine kadar devam edecek. Projenin hedefi geleceğin gençleri çocuklara, yardımseverlik duygularını erken yaşta aşılamak, yardımseverlik eylemini gerçekleştirmek için onlara ortam yaratmak, bu türden davranışlarda bulunduğunda onları takdir etmek, yardımseverlik konusunda onları dinlemeyi teşvik etmek.

HAYATIMIZIN İÇİNDE OLMASI GEREKİYOR
Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, terör olaylarında hayatını kaybedenleri rahmetle andı. Türkiye’nin 7 düvele karşı mücadele verdiğini vurgulayan Dernekbaş, bu süreçte İyiliğe Var Mısın projesinin anlamlı olduğunu kaydetti. Dernekbaş, “Birbirimize karşı iyilik yapmak ve kardeşlik duygularını pekiştirmek durumundayız. İyilik ve hayırda yarış bizim medeniyetimizde vardır. Genç yaşta iyilik ve yardımseverlik duygusunun hayatımızın içinde olması gerekiyor” diye konuştu.

ÜZÜNTÜLER PAYLAŞTIKÇA AZALIR
Ar-Ge’den sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necmettin Okumuş, “Günümüz dünyasında her şeyin hızla tüketildiği, insanların çoğu zaman kafasını kaldırıp, neler oluyor diye etrafına bakmadığı bu çağda, insanlık adına yapılan davranışlar düşünülenden çok daha değerlidir. Yardım etme davranışı, hem yardım alan kişiyi hem de yardım eden kişiyi olumlu etkilemektedir. Çalışma hayatının yoğunluğundan, rekabet ortamından, sanal dünyada geçirilen zamanın uzunluğundan, insanların birbiriyle göz teması azalmış durumdadır. Böyle olunca da, karşımızdaki insanın gerçekten ne istediğini ya da hissettiğini anlamak güç hale gelmiştir. Bunun devamında da iletişimde, ilişkilerde kopukluk, karşımızdaki insanların hislerine ya da isteklerine tepkisiz kalma gibi durumlar görülebilmektedir. Herkes kabul eder ki mutluluklar paylaştıkça artar, üzüntüler paylaştıkça azalır. Paylaşma ve yardımlaşma insanların ekonomik düzeylerini birbirine yaklaştırır. Geleceğimizin yetişkinleri gençlerimizin bu davranışları erkenden kazanmalarına yardımcı olmak, farkındalıklarını arttırmak amacıyla bu projenin hazırlanmasına ihtiyaç duyulmuştur.  Öğrencilere iyilik, yardımlaşma, dayanışma ve iyilikte istekli olma kavramlarının tanıtılması ve sevdirilmesi. Bu yapılacak iyilik faaliyetlerinin oluşturacağı bilinçle; okullarımızın, aile ortamlarımızın, ülkemizin ve dünyamızın daha yaşanabilir ve huzurlu hale gelmesine katkıda bulunmak amaçlanmaktadır” diye konuştu. Genç Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Orhan Güzel de böyle bir projede yer almaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

YARDIMSEVER ÖĞRENCİLER YETİŞTİRİLECEK
Proje kapsamında ayrıca; görme engelli öğrencilere gönüllü öğrenciler tarafından sesli kitap okuma, derslerine ve sınavlarına yardımcı olma, GETEM tanıtılacak. BİLSEM öğrencileri tarafından, çocuk hastanesinde yatan yaşıtlarına, huzurevinde kalan yaşlılara moral destek sağlamak ve onların yanlarında olduklarını ifade edebilmek için ziyaretler gerçekleştirilip, kitap okunacak. Ülkemizde ve İslam coğrafyasında yardıma ihtiyacı olan savaş, afet, terör mağdurlarına kermes, yardım kampanyası düzenleyerek, yardım bilincinin farkındalığını geliştirilecek. Anaokulu öğrencileri arasında kullanılmayan oyuncakların toplanarak ihtiyacı olan köy ya da başka anaokullarına gönderilerek, anaokulu yaşındaki öğrencilerin yardımlaşma bilincini oluşturulacak. Öğrencilerin terör örgütleri ve zararları hakkında bilinçlendirilmesi ve farkındalığın arttırılması için Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Tarafından seminer ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek.