KENDİ SİVRİSİNEĞİNİZİ KENDİNİZ ÜRETİYOR OLABİLİRSİNİZ DİKKAT

HABER
ÖZLEM ŞAHİN

Manisa’da haşereyle mücadele alanında büyük bir çaba gösterdiklerini söyleyen  Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Haşere ile  Mücadele Şube Müdürü Firuze Ak,Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün  hiçbir taleplerini geri çevirmediğini  bu yüzden çok güçlü ilaçlama makinelerle çalıştıklarını ifade etti. Ak, toplamda 51 ekiple 17 ilçede her gün sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere hizmet verdiklerini söyledi. Ak, “Bütün ilçelerimizde, kara sine, sivrisinek, hamam böceği, kene, fare gibi halk sağlığını tehdit eden hastalık yayan, taşıyan ve bulaştıran vektörlere karşı mücadele yapmaktayız.” dedi.



SİVRİSİNEĞİ VATANDAŞLAR KENDİ EVİNDE BİLMEDEN ÜRETİYOR
Sivrisineklerin sulama kanalları, rögarlar, ızgaralar, dereler gibi sulak alanlarda ürediklerini söyleyen Firuze Ak, “Sivrisinek konusunda vatandaşlarımızın dikkat etmesi gereken bazı durumlar var. Bize gelen telefonlar doğrultusunda şikayet gelen adrese gittiğimiz zaman, ekip olarak bir alan araştırması yapıyoruz.  Alanda, özellikle vatandaşların bahçesinde su birikintilerine rastlıyoruz. Bunlar kullanılmayan su kovaları yada su tulumbaları şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Bu su birikintilerinin sadece dökümüyle birlikte sivrisinekle mücadeleyi sağlayabiliriz. Vatandaşlarımızdan ricamız, ilaçlama için gelen ekiplere doğru yönlendirme yapmaları.” diye konuştu.



İLAÇLAR HALK SAĞLIĞINI ETKİLEMİYOR
Firuze Ak son olarak, kullandıkları ilaçların, halk sağlığını olumsuz yönde etkilemeyen ilaçlar olduğunu ifade ederek “Kullandığımız tüm ürünler dünya sağlık örgütünün onaylamış olduğu aktif maddeler içeren, sağlık bakanlığı tarafından onaylı halk sağlığı için kullanılan biostral ürünlerdir. Sadece hedef canlılara etki etmektedir. ” diye konuştu.

SİVRİSİNEKLERİN ÜREDİĞİ YERLER
Bahçedeki su birikintileri,  saksılardaki su birikintileri, inşaat alanlarındaki su birikintileri, köylerde gübrelerin gelişi güzel atılması, ölen hayvanların bir arsaya atılması sivrisineklerin üremesine neden oluyor.