Kuzey bebek minik kalbi için nakil bekliyor  

Bankacılık yapan Dilşen- Ramazan Çil çifti, 1 Şubat 2018'de dünyaya gelen oğulları Kuzey'i, yaklaşık 3 hafta önce, soğuk algınlığı şikayetiyle Ege Üniversitesi Hastanesi'ne götürdü. Yapılan tetkiklerde, her sağlıklı bebek gibi doğan Kuzey'de, dünyada 300 bin doğumda bir görülen, nadir kalp hastalığı ALCAPA sendromu olduğu belirlendi. Çil ailesine, minik Kuzey'in yaşaması için kalp nakline ihtiyacının bulunduğu söylendi.
 
GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Gözyaşlarına boğulan baba Ramazan Çil, "Çok zor bir süreç. Özellikle son bir aydır zaman geçmiyor, bir şey yapamıyorsunuz. Çok zor, Kuzey direniyor. Bekliyoruz. Zor günler yaşıyoruz, Allah kimseye yaşatmasın. Kalp nakli bekliyoruz, umarım bir kalbimiz olur. Ya da biz başka birilerine yaşam vereceğiz ya da başka birileri bize yaşam verecek. Bilmiyorum. Kuzey bekliyor direniyor. O direndiği sürece biz de buradayız" dedi.
 
'KALBİMİZİ ARIYORUZ'
Kuzey'in cihaza bağlı olarak hayatta kaldığını belirten anne Dilşen Çil, kalbinin bunu ne kadar süre kaldırabileceğini bilmediklerini söyledi. Kuzey'in nakil listesine alındığını ve uygun organ beklediklerini anlatan Dilşen Çil, "Direnmek için çok zamanı yok. Bizim kadar yürekli bir aileye ihtiyacımız var, organ bağışı için. Kalbimizi arıyoruz. Kuzey, her an ölebilir" dedi.
 
"YA BİRİLERİ KUZEY'E HAYAT VERECEK YA DA KUZEY BAŞKALARINA"
Kuzey'i 3 hafta önce soğuk algınlığı ile hastaneye götürdüklerini anlatan Anne Dilşen Çil, "Kuzey 14 aylık bir soğuk algınlığı geçirdi. Çok sağlıklı bir bebekti. Soğuk algınlığı geçirdiğin akciğer filmi çekildiğinde kalbinin büyük olduğunu fark ettik. Bir kardiyologun ardından hemen Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesine yönlendirildik. Tedavilerimizi olurken 'Alcapa' denilen nadir bir hastalığın teşhisi kondu ki ailemizde yaşlı insanlar dışına kalp rahatsızlığı olan kimse de yok. Damarın yeri kalpte olması gerekirken akciğerde ve bu da kalp yetmezliğine sebebiyet vermiş ve ödem ile birlikte kalp büyümüş. Başarılı bir operasyon gerçekleştirildi, hocalarımız o kadar iyi ki gerçekten doğru adresteyiz. Fakat Kuzey sonrasında bir atak geçirdi. Minik bedeni bu ameliyatı kaldıramadı ve ondan sonra bütün her şey ters gitmeye başladı. Sonrasında da bir cihaza bağlandı ve şu anda Kuzey bir makineyle yaşama tutunuyor. Lakin Allah'ın yarattığı gibi değil hiçbir şey ve bu makinenin de süresi var. O yüzden bizim acilen bir kalp bulmamız gerekiyor. Biz de bu nedenle organ bağışının önemini anlıyoruz. Kimin kimden önce öleceğini tabii ki bilmiyoruz, lakin ya Kuzey birilerine hayat olacak ya da Kuzey'e birileri hayat olacak. Bunun için ikinci bir aile arıyoruz" diye konuştu.
 
"HER AN ÖLEBİLİR, BU MAKİNE BİR SÜRE SONRA YETMEYECEK"
Kuzey'in her an ölebileceğine işaret eden Dilşen Çil, "Bu makine bir süre sonra bize yetmeyecek. Hayat vermek zaten kadının işi. Tabii ki kimsenin bu tarz bir şey yaşaması için kimse kimseye dilemez. Eğer Kuzey birilerinden önce giderse, Kuzey birilerine hayat olsun. Eğer Kuzey'den önce birileri giderse de onlar Kuzey'e hayat olsun" dedi.