MANİSA AK PARTİ’DE YEREL İTTİFAKA TEPKİLER YÜKSELİYOR

Manisa’da Ak Parti - MHP arasında yapılması beklenen ittifak ihtimali gittikçe güçlenirken her iki parti içinde bu durum tartışmalara neden oldu.  AK Parti 27.dönem milletvekili aday adayı eski il Başkan Yardımcısı Şemsettin Şahin, “Yerel seçimler hakkında Manisa kamuoyunun takdirine sunduğum manifesto” adıyla bir açıklama yayınladı.
 
Açıklamada Ak Partili bir isim olarak ittifak adayına destek vermeyeceğini belirten Şahin, bu durumu “Son yıllarda gerek dünyada gerekse de bulunduğumuz Ortadoğu coğrafyasındaki sosyal ve siyasal değişimlere ve buhranlara baktığımızda, Cumhur ittifakının öneminin ve devamlılığının ülkemizin yarınları için elzem bir durum olduğu görülmektedir. İttifak konusunda özelde Manisa’ya baktığımızda mevcut MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı’nın ortak bir aday olma ihtimalinde destek vermeyeceğimi beyan ediyorum. MHP’li arkadaşlarım, kardeşlerim için şunun altını çizerek ifade edeyim; bu durumun gerekçesi tamamen mevcut şahıs ile ilgilidir.” dedi. 
 
Cengiz Ergün’le ilgili eleştirilerini sıralayarak çeşitli sorular yönelten Şahin, takdir Manisa kamuoyunundur. Fikir yürütecek ve sorgulama yapacak dostlara acizane tavsiyem şudur; Bir belediye başkanında bulunması gereken özellikler tanımlanabilir, kolay söylenebilecek özelliklerdir. Bence soruyu tersten okumak lazım, yani bir belediye başkanında ya da bir yönetici de bulunmaması gereken özellikleri sorgulayalım?” ifadelerini kullandı.   Şahin’e birçok Ak Partili isimden destek gelmesi dikkat çekti. manisahaberleri.com