MANİSALI ESNAF ŞİKAYETÇİ; "İŞ YERİMİ NAVİGASYONLA BULUYORUM"

Eski Garaj Yeni Proje çalışmaları kapsamında, eski garajın yanında bulunan Perşembe Pazarı yerinden kaldırılmıştı. Geçici pazar yerine uygun bir yer bulunamadığı için yaklaşık 2 buçuk ay tezgah açamayan pazarcı esnafı 'ekmek kavgası' diyerek seslerini duyurmak için meydanlara çıkmıştı. Pazarcının bu isyanına karşılık alt komisyonun yaptığı kamuoyu araştırması ve gerekli incelemelerin ardından toplanan UKOME, Perşembe Pazarından Manisa Lisesi’ne kadar olan Avni Gemicioğlu Caddesi’nin geçici pazar yeri olmasını kararlaştırdı. 7 Haziran Perşembe günü Avni Gemicioğlu Caddesi'ne kurulan pazar ile beraber pazar esnafı burada tezgahlarını açmaya başladı.   Ancak bu sefer de pazarın kurulduğu yerde iş yeri olan esnaflar zor duruma düştü.  Tezgahların, iş yerlerini kapattığını söyleyen esnaflar, zaten ekonomik bir buhranın içinde olduklarını belirterek, bu duruma bir an önce çare bulunmasını istedi.
“HAFTANIN 4 GÜNÜ KAPALIYIZ”
Yıllardır Manisa'da esnaflık yaptığı belirten Kadir Oğul isimli vatandaş,  “Ben her  Perşembe, dükkanımı navigasyonla buluyorum. Haftanın neredeyse 4 günü, pazardan dolayı kapalı benim iş yerim.  Çarşamba günü pazarcılar ürünlerini dükkanımın önüne bırakıp gidiyor. Onlar da haklı. Kendilerine burası gösterildi. Burada tezgah açmaya mecburlar. “ dedi.
 
“AYDA 40 TON SU MASRAFIM EKLENDİ”
Pazarın kurulmasıyla ekstra masraflarının da arttığını dile getiren esnaf, “Yetkililer bir de reklam parası alıyor benden.  Bu pazarla beraber zaten reklamım kapanıyor. 1 ton suyu 10 TL'ye alıyorum ve her cuma dükkanımın önünü yıkıyorum. Ayda 40 ton su eder. Bu da bana ekstra masraf.” şeklinde konuştu.