MCBÜ’YE SOSYAL TESİS

Nitelikli eğitim tesisleriyle olduğu kadar çok amaçlı kültür salonları, sosyal tesisleri, spor ve rekreasyon alanları ile de öğrencilerin ders dışı zamanını verimli biçimde değerlendirmesine olanak sunan Manisa Celal Bayar Üniversitesi,öğrencilerin ilgi alanlarına yönelik her türlü spor etkinliğini yapabilecekleri ortamı sağlamak için son derece gelişmiş teknolojiyle altyapısını donatırken, onların günün her saatinde spor yapabilme imkanına sahip olacağı tesis sayısını artırıyor.

TESİS 450 METREKARE
Bu çerçevede öğrencilerine konforlu, rahat ve çalışmaya teşvik eden bir alan sunmak için Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesinde yer alan ve içinde fitness merkezi, yüzme havuzu, basketbol-voleybol ve futsal salonu olan Spor Salonu yanına, 450 metrekare zemin üzerinde üç katlı bina inşa ediliyor. Binanın alt katlarında sporcular için duş, soyunma ve dinlenme odaları ile mutfak yer alırken, üst katlarının ise kafeterya ve sosyal alan olarak kullanılması planlanıyor.

TESİS BU EĞİTİM-ÖĞRETİM SEZONUNA AÇILACAK
Sağlıklı ve formda bireylerin yaşamın her alanında başarılı olacaklarına inandıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, “Öğrencilerimizin sportif etkinliklere iştiraklerini sağlamak amacıyla Üniversitemiz bünyesinde kapalı ve açık spor tesisleri ile tüm spor-kültür-sanat faaliyetlerini yapabilecekleri alanları öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Sporun bireyin zihinsel, sosyal, psikolojik ve fiziksel gelişimine olan katkılarının bilincinde olan üniversite yönetimi olarak,öğrencilerimizin ilgi alanlarına yönelik her türlü spor etkinliğini yapabilecekleri tesis ve ortamı sağlamanın gururunu yaşıyoruz. Yeni tesisimizi 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı başında öğrencilerimizin hizmetine sunacağız” diye konuştu.