MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN TAŞIMALI SİSTEMİ ÇÖKTÜ

Yunusemre İlçesi’ndeki; Karaali, Seyitli, Koru, Dağyenice, Örselli, Köseler, Küçük Sümbüller, Büyük Sümbüller ve Ortaköy mahallerinde çocukları  okula taşınamadığı için okulun ilk günü MEM’e tepki gösteren velilere,  Saruhanlı’ya bağlı Kepenekli ve Çakmaklı mahallelerinin velileri de eklendi. Taşımalı eğitim dışında tutulan 50 öğrenci, yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Adiloba İlköğretim Okuluna gidemedi. Veliler ise duruma tepki göstererek, Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nü göreve çağırdı. MEM ise yaptığı açıklamada sorunun kendilerinden değil, kanundan kaynaklandığını  görüşünü savundu.
 
Taşımalı sistemle Çocuklarını okutan Kepenekli ve Çakmaklı mahallelerinin Velileri İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerini, yaz sezonunda gerekli planlamaları yapmamakla suçlayarak, okullar açılmadan önce Milli Eğitim Müdürlüğü’nün taşımalı sistemle öğrenim gören öğrenciler için tedbir alması gerektiği görüşünü savundu.  2016-2017 eğitim-öğretim yılı başlamadan Saruhanlı Kaymakamlığı, Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Saruhanlı MASKİ Koordinatörlüğü'ne Kepenekli Muhtarı Adil Karadağ aracılığı defalarca yazılı ve sözlü müracaat edilmesine rağmen öğrenciler için talep edilen servis aracı bulunamadı.
 
“SERVİS ARACI İSTİYORUZ"
Ortaya çıkan durumdan rahatsızlık duyan bir veli, "Çocuklarımız bugün servis gelecek diye yol gözledi. Ama servis gelmedi, gelmeyecek de. Cocuklarımızın güvenli şekilde okullarına gidebilmesi için devlet yetkililerinden taşımalı eğitimin gereklerinden olan servis aracı istiyoruz" dedi.

"SERVİS İSTEDİK MASKİ'YE YÖNLENDİRDİLER"
Okulların başlayacağı güne kadar ilgili yerlere defalarca müracaat etmelerine rağmen nasihat dışında hiç bir yardım göremediklerini anlatan Kepenekli Muhtarı Adil Karadağ, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne sorunumuzu iletmek için gidiyorum beni MASKİ Saruhanlı Koordinatörlüğüne yönlendiriyorlar. MASKİ'ye gidiyorum, 'biz servis işi yapmıyoruz' diyorlar, haklılar da. Milli Eğitim Müdürlüğü çocuklarımızın büyükşehir belediyesine ait araçlarla okula gitmelerini istiyor. Okul saati ile minibüslerin saati bir birini tutmuyor. Öğrencilerimiz sabah bir saat erkenden okula gitmek, dönüşünde de 2-3 saat minibüs beklemek zorunda kalacak. Önümüz kış ve soğuklar bastıracak. Bu çocuklar minibüs beklerken yollarda hasta olacak" dedi.

"ÇOCUKLAR TIKIŞ TEPİŞ HALK OTOBÜSÜNE Mİ BİNECEK"
Yaklaşık 50 öğrencinin eğitimciler tarafından halk otobüsüne binmelerinin telkin edildiğini belirten Muhtar Adil Karadağ, "İki mahalleden yaşları 7 ile 11 arası yaklaşık 50 öğrenci, diğer mahalle sakinleri ile birlikte aynı araca binecek. 10 kilometreye yakın bir yol kat edecek. Bu çocuklar büyük insanlar arasında ezilecek, ayakta seyahat etmek zorunda kalacaklar. Buradan yetkililere sesleniyorum, aynı durum sizin çocuğunuzun başına gelse siz ne yapardınız? Çocuğunuzu okula gönderir miydiniz?" diye tepki gösterdi.

MİLLİ EĞİTİM'DEN AÇIKLAMA
Öte yandan, Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, Büyükşehir Yasasının ardından belediye tarafından otobüs seferlerinin yapıldığı yerleşim yerlerinde taşımalı eğitim için ihaleye çıkılmadığını, belediyenin otobüs seferinin olmadığı mahallelerde taşımalı eğitim verildiğini anlatarak, sorunun kanundan kaynaklandığını anlattı.


 LALELİ MUHTARI PEHLİVAN, UMUDUMUZ SELÇUK ÖZDAĞ
Yaşanan taşımalı eğitim sorunu ile ilgili açıklamada bulunan Laleli Mahallesi Muhtarı Bedriye Pehlivan “Aileler küçük yaştaki öğrenci çocuklarını okula gönderme sıkıntısı yaşıyor. Önceki senelerde bu sorun aşılmıştı. Bu yıl uzak mahalleler taşımalı eğitim konusunda sistem dışı bırakıldı. AK Parti Manisa Milletvekilimiz Sayın Selçuk Özdağ 23 Eylül Cuma gününe kadar bu konuyu halledeceğini söyledi” diyerek Cuma günü gelecek güzel haberi beklediklerini ifade etti.