MÜLTECİLER DE OLMASA BİT PAZARI KEPENK İNDİRECEK

HABER
CANER KILIÇ

Manisa bit pazarında ikinci el eşya alım satımı yapan esnaflar, piyasanın geçen seneye göre durgun olduğunu ifade etti. Alım gücü düşük olan öğrenci ve mültecilerin bit pazarından alışveriş yapmalarıyla ayakta kaldıklarını belirten esnaflar; son bir yıldır mültecilerin Manisa'yı terk etmeye başlamalarıyla, işlerinin daha da durgunlaştığını belirtti.

MÜLTECİLER VE ÖĞRENCİLERLE AYAKTA DURMAYA ÇALIŞIYORLAR
Manisa’da uzun yıllardır ikinci el eşya satışı yapan esnaflardan Orhan Ulutekin "1992 den beri buradayım, 38 yaşındayım. Piyasanın kırgınlığından dolayı her yerde işler durgun. Önceki seneye göre çok düşük satışlarımız. Yabancı uyruklu vatandaşlar ve öğrenciler olmasa, burada ki esnafların yarısı gitmişti, kepenkleri indirmişti. Sanırım yabancı uyruklu vatandaşlar bize yaradı." diye konuştu.

"ELALEMİN ESKİSİNİ KULLANMAM DİYORLAR"
Bit pazarında 50 senedir esnaflık yapan, 40 senedir ikinci el eşya satışı yapan Remzi Yılmaz, satışlarının azalmasının sebebini şu sözlerle açıkladı; "Erkekler eski eşya alacağı zaman, hanımlar eski eşyayı eve sokmuyorlar. Elalemin eskisini kullanmam diyorlar. Eskiden bu çarşıda bir ceket için 3-4 kişi ihaleye giriyorduk, satmaya uğraşıyorduk. Şimdi kalmadı onlar. Sanırım millet bolluk içinde. Önceden mülteciler geliyordu, şimdi gitmeye başladı. Onlar da giderken eşyalarını satıyorlar ama biz de o eşyaları satın alamıyoruz; değerlendiremiyoruz. Biraz sıkıntı içinde esnafımız."

"BU SENE, GEÇEN SENEYE GÖRE DAHA BERBAT"
İkinci el eşya satan bir diğer esnaf Şükrü Aras ise "Piyasa bozuk. Öğrenciler olmasa, dışarıdan Suriyeliler ve mülteciler gelmese işimiz bozuk. Onlarla ayakta durmaya çalışıyoruz. Bu sene, geçen seneye göre daha berbat."sözlerine yer verdi.