RİNGDE KEMİK SESLERİ

 Kilolarında ilk ikiye giren sporcular, 11-12 Şubat tarihleri arasında Muğla’nın Dalaman ilçesinde yapılacak Ege Bölge Şampiyonası’nda temsil edecek. Birbirinden çekişmeli müsabakaların yaşandığı turnuvada İl Gençlik, Manisa Jeet Kune Do Spor Kulübü, İl Sağlıkspor, Turgutlu Muay Thai Spor Kulübü, Ahmetli Belediyespor, Salihli Lion ve ferdi sporcular olmak üzere 50 sporcu katıldı. Muay Thai severlerin müsabakalara ilgisi büyük oldu.

Müsabakalarda hakemlik görevi yapan ve uzun yıllardır bu meslekte söz sahibi olan tecrübeli

Ulusal Hakem Şerif Yıldırım, karşılaşmalardaki hakemlerin performansından mutlu olduklarını belirterek şöyle konuştu, “İl seçmeleri müsabakaları yapılmaktadır ve gayet sorunsuz bir turnuva gerçekleşmekte. Müsabakalarda her hangi bir itiraz bulunmamaktadır. Buradaki hakemlerimizin performansı son derece mükemmel. Genç olmalarına rağmen tecrübeli hakemler kadar üstün bir grafik çizdiler. Manisa’da yaklaşık 2 senedir 1 numara konumdadır. Türkiye çapında da ilimiz ilk 10 içinde yer almaktadır. Başarı olarak da Türkiye çapında Manisamız ilk 5 içerisindedir. Bu konuda özveride bulunan Ediz Barış hocamıza da çok Pasgol teşekkür ediyoruz.”

Seçmelerde her yıl sporcuların artarak devam eden bir katılım gösterdiğini ifade eden İl Temsilcisi Ediz Barış ise şunları söyledi, “Diğer senelere nazaran bu yıl seçmelere daha fazla sporcu katılmıştır. Şu ana kadar sakatlık yaşanmadı ve bu bizi sevindirdi. Geçen yıl Süper Lig’e sporcu verdik. Bu sene de bu konuda çok iddialıyız. Türkiye’de aktif lisanslı bakımından ve dereceli sporcular bakımından olsun biz Türkiye genelinde 5. sırada yer alıyoruz. Bütün vatandaşları özellikle bayanlarımızı şiddete uğramamaları açısından bu spora teşvik etmeliyiz. Biz Türkiye’de ilk sırayı zorlayacağız ve 1. olacağımıza da inanıyoruz.”

Kadınların şiddete uğramadan kendilerini koruyabilecekleri aynı zamanda spor yaparak sağlıklı kalabileceklerini dile getiren Jeet Kune Do Spor Kulübü Sekreteri Serra Alkım Yazıcı ise şöyle konuştu, “Biz Jeet Kune Do Spor Kulübü olarak sporun önemini çok iyi kavramış bir kulübüz. Buradaki müsabakalarda da sporcularımız ter dökmektedir. Muay Thai sporunda Manisa hızla çıkış yapmaktadır ve umuyoruz ki bu çıkışımız devam edecektir. Çok kaliteli sporcularımız var ve bu sporcularımız çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Buradan bayanlara da çağrıda bulunmak gerekiyor. Son zamanlarda özellikle kadınlarımızın yaşadığı şiddet haberleri bizi üzüyor ve onlara Kulübümüze gelerek kendilerini müdafaa etme hakkı tanımalarını özellikle söylüyoruz.”dedi.