‘SPORCU SAYIMIZ ARTTIKÇA İHTİYAÇLARIMIZ ARTIYOR’

Manisa’da bulunan 134 spor kulübümüzün sıkıntılarını giderebilmek için çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz diyen Aydın;  ‘ Futbol ağırlıklıyız ama Manisa’da 40 ayrı spor dalı daha var. Biz sivil toplum örgütüyüz, örgütlenerek çalışıyoruz. Sorunları bu şekilde daha kolay aşabiliyoruz. Bundan 2 yıl önce Manisa Büyükşehir olduktan sonra kapanan beldelerimiz ile birlikte 68 kulübümüz kapanmıştı. Şuan 24 tanesi faaliyet gösteriyor. İlk başlarda bu konu ile ilgili büyük endişelerimiz oldu ama ilçe belediye başkanlarımız bizlere çok büyük destekler sağladılar. Bizim en büyük destekçilerimiz yerel yönetimlerimiz ve şahıslar. Bu bir gönül işi.Manisa’da köklü kulüplerimiz var. Bu kulüplerimize belli başlı Manisa’nın önde gelen isimleri büyük destekler veriyor, mesela Kasap Emin Ağabeyimiz; Emin Kaçar Merkezde ve ilçelerde spor anlamında faaliyetlerimiz oldukça iyi. 134 sayısı hiç de az bir rakam değil. Sporcu ve tesis sayısı bakımından 6. Sıradayız Türkiye genelinde. Avrupa’da ki amatör spor kulüpleri ile aramızda pek fark yok ama iyi durumdayız.Amacımız gençliğe ve spora hizmet bundan dolayı kulüp ve sporcu sayımızı arttırmaya çalışıyoruz.’dedi.
 
TAKIMLARIN DURUMUNA GÖRE BÜTÇELENDİRME
Amatör Spor Kulüpleri’nin bütçeleri konusunda yerel yönetimlerden çok büyük destek geldiğini belirten Federasyon Başkanı Aydın; ‘ Takımlarımızın hedefleri varsa, şampiyonluk için mücadele ediyorlarsa, gelecek vaat ediyorlarsa onların bütçeleri ile lig de orta sıralarda mücadele eden orta sıralarda yer alan bir takımın bütçesi tabi ki farklı düzenleniyor. Belediyelerimiz hem maddi hem manevi destek oluyorlar. Yeri geldiğinde tesis temin ediyorlar. Geçen yıla kadar Manisa Büyükşehir Belediyesi malzeme desteği veriyordu bu yıl nakit yardımına döndü. Yaşamın her anında istekler her zaman sonsuz, imkanlar ise kısıtlıdır bunu her zaman söylerim. Takımlarımızı bir şekilde sahipleniyorlar. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz.’dedi.

‘SPORCU SAYIMIZ ARTTIKÇA İHTİYAÇLARIMIZ ARTIYOR’
Antreman  ve maç yapabilmek için ellerinde olan tesisleri çok iyi korumalarının gerektiğini de belirten İsmail Aydın; ‘Merkez de eskiden sahamız vardı. Bu saha 2004-2005 yıllarına kadar toprak sahaydı.Bir yağmur yağdığında ne maç ne antreman imkansızlaşıyordu. 2005’den sonra sentetik çim saha oldu. O dönemlerde ki kulüp sayımız ile şimdiki kulüp sayımız farklı. Olimpik havuzda bir sentetik sahamız var. Ayrıca Ertuğrul Dilek Tesisleri’ni yaptık. Sporcu sayısı her geçen gün arttıkça tesislerimiz yeterli olmuyor. Manisa merkezde yükümüzü çeken 3 tesisimiz var, vardiyalı olarak kullanılıyor. Şehrin merkezinde alan bulmak artık kolay değil. Şehirden de fazla çıkamıyoruz ulaşım sorunu yaşanıyor. Komplek tesis olarak düşüncelerimiz var bunları da gerekli mercilere iletiyoruz.’
 
‘YERELDEKİ COŞKU DAHA YÜKSEK’
Manisa’yı temsil eden takımların umut vaad ettiğini belirten Aydın; ‘ Manisa iyi bir nokta da. En üst ligimiz bölgesel amatör lig. Bütün illerin kontenjanı var 3 takım ile Manisa’yı temsil ediyoruz. Şuan Türkiye’de 34-35 ilde profesyonel takım yok. Turgutluspor şuan lider. Sezon sonunda bal liginde play-off maçları olur. Play-off maçlarının amacı illere heyecan getirmek. Kocaelispor’un yerel televizyonlarında maçları yayınlandı 20.000’i aşkın taraftarı izledi. Federasyon profesyonel lig de illerin takımları olsun diye bir lig kurdu bizim Manisa Büyükşehir Belediyespor’umuz da BAL’dan çıktı. Turgutluspor bu sene BAL liginden düştü umarız seneye çıkar, gönlümüz ondan yana. Amatör heyecanı daha farklı bir duygu ligin sonuna yaklaştıkça heyecanımız artıyor. Kulaspor geçtiğimiz gün grubunda şampiyonluğunu 2 hafta önceden garantiledi, bende oradaydım izledim ve terleri kurumadan şampiyonluk kupalarını takdim ettik. Bunu gelenek haline getirdik. Bunu geciktirirsek sezon başında vermeye kalkarsak o an ki duyguyu yakalayamayız ya da o şampiyonluğa emek veren isimler takımdan ayrılmış olabilirler. ‘dedi.
 
‘BEN KULÜP YÖNETİCİLİĞİ YAPSAM…’
Üst liglerde yaşanan yarıştan dolayı kulüplerin kendilerine katkı sağlayacak profesyonel isimlere yöneldiğini belirten Aydın, ben kulüp yöneticisi olsam dedi ve ekledi; ‘ Manisa’yı temsil eden Manisaspor, Akhisarspor ve MBBS’un hep alt yapı takımları var. Buralarda çok yetenekli sporcularımız var. Üst liglerde gençlere çok fazla önem verilmiyor. Alt yapıdan gelen oyuncu çok azdır, ünlü topçular alınır. Ben kulüp yöneticiliği yapsam alt yapı ile uğraşırım. Alt yapı da iyi bir eğitim verirseniz kavga gürültü göremezsiniz.  Manisa’da bu konu da iyiyiz. Biz federasyon olarak şöyle bir karar aldık; takımlarda 98 doğumlu oyuncu bulundurma zorunluluğu getirdik amatörlerde. İki tane genç adam kadroda olacak, muhakkak oynayacak. Oynamazsan hükmen mağlup olursun diye maddemiz var, bunu kulüplerimiz benimsedi ilk zamanlar tepki aldık ama şimdiler de kulüplerde gençliği kazanmak için bu kurala uyuyorlar. Önümüzdeki sene de bu devam eder amacımız gençleri kazanmak ve bir üst lige terfi ettirmek.’