"TMO ÜZÜM ALIMINI 10 KATINA ÇIKARMALI"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çekirdeksiz kuru üzümün alım fiyatını 27 TL olarak açıklaması ardından TMO randevu sistemi dolu olmasından dolayı çiftçi kuruttuğu üzümü TMO'ya veremiyor.

"TMO randevu sistemini açmalı”

Milli Yol Partisi Manisa İl Başkanı İlkay Şimşek yaptığı açıklamada "TMO randevu sistemini açmalı. TMO, çiftçimize destek olmalı. Çiftçimiz tüccara teslim edilmemeli. Tüccar 22 TL’den üzüm alıyor. TMO çok acil üzüm alımını 10 katına çıkarmalı" dedi.

“ÇİFTÇİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ"

Milli Yol Partisi Manisa İl Başkanı İlkay Şimşek üzüm üreticilerin sorunlarını dinledi. Başkan Şimşek "Manisa'da üzüm hasadının sonlarına yaklaştığımız bu günlerde TMO'dan üzüm üreticilerinin randevu alamaması üzüm üreticilerini üzdü. Çiftçilerimiz üzümlerini kuruttu. Çiftçilerimiz üzümleri satıp işçi, mazot, elektrik ve zirai ilaç paralarını ödeyecek. TMO'dan üzüm üreticileri randevu alamıyor. Tüccar 22 TL’den üzüm alıyor. İktidar partisi, tarım bakanımız bu konuya el atmalı. TMO'nun alacağı üzüm 10 katına çıkarılmalı. Biz Milli Yol Partisi olarak konunun takipçisi ve çiftçimizin yanında olacağız" dedi.