TÜRK KAHVESİNDEN GELEN GÜZELLİK

Yıllardır severek içtiğimiz ata mirasımız olan ve faydaları bitkisel sağlık uzmanları tarafından defalarca belirtilen Türk kahvesini artık peeling aracı olarak kullanıp yüz soyma işlemimizi yapabileceğiz. Bunun için biraz zeytinyağı ve yeni içtiğiniz kahvenizin telvesi yeterli.

Yüzünüzdeki ölü hücrelerden kurtulmak ve toksinleri atmak için kullanabileceğiniz bu tarif çok hoşunuza gidecek. Siyah noktaların ve izlerin yokolmasını da sağlayan bu maske kolay yapılır ve öncesinde bir kahve içtiğiniz için keyif de verir 

 

Malzemeler

1 yemek kaşığı kahve telvesi Yarım yemek kaşığı zeytin yağı

Hazırlanışı

Kahve telvesi ve zeytin yağını bir kap içine koyun ve karıştırın.

Kullanılışı

Elde ettiğiniz karışımı yüzünüze parmak uçlarınızla masaj yapar şekilde yayarak sürün. Bu şekilde 1-2 dakika masaj yapmaya devam edebilirsiniz. 10 dakika bekledikten sonra bol soğuk su ile durulayın. Yağlı ve kuru ciltler için haftada 1 hassas ciltler için haftada 2 kez uygulanabilir. Dilerseniz hafta boyu içtiğiniz kahvelerin telvelerini bir kavanozda buzdolabında saklayın. Banyo yapacağınız zaman tüm vücudunuza peeling uygulayabilirsiniz. Bunun için, yüzünüze direk, vücudunuza ise bir kese yardımı ile sürebilirsiniz.