Vestel Hakkındaki İddialara Cevap Veren Haspolat; "Allahtan Korkun!"

Caner KILIÇ-

Hastalığın ilk ortaya çıktığı günden bu yana sıkı önlemler aldıklarını söyleyen Vestel Beyaz Eşya Genel Müdürü Erdal Haspolat, özellikle 1 Haziran'a kadar şirkette bir tane bile pozitif vaka görülmediğini ifade etti.

2 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

1 Haziran sonrasında vakaların arttığını açıklayan Haspolat, hastalık nedeniyle bugüne kadar 2 işçinin hayatını kaybettiğini dile getirdi. Haspolat, 19 bin çalışanın bulunduğu Vestel'de pozitif vaka oranının yüzde 2 seviyesinde olduğunu açıkladı.

"1 HAZİRAN SONRASI DA TEDBİRLER GEVŞETİLMEDİ"

Genel Müdür Haspolat, 1 Ocak'tan bu yana fabrika içerisinde ve servis araçları da dahil olmak üzere üst düzey önlemler alındığını, 1 Haziran'da normalleşme sürecine geçilmesine rağmen, Vestel özelinde tedbirlerin gevşetilmediğini dile getirdi.

Vestel Beyaz Eşya Genel Müdürü Erdal Haspolat, fabrikanın doktoru Doğan Uçar’ın da bulunduğu bir heyetle beraber Manisa’daki yerel gazete ve televizyon temsilcilerine fabrikada alınan koronavirüs önlemlerini anlattı.

"YEMEK VERİLMİYOR" İDDİALARINA YANIT

Basın mensuplarıyla yaptığı fabrika gezisi sırasında, yemekhane bölümünü de gösteren Haspolat, fabrikada sabah mesai başlangıcından itibaren çalışanların yemesi için poğaça, kahvaltı, öğlen yemeği, mesaiye kalanlar için yine kahvaltı türü gıdalar verildiğini söyledi. Yaz aylarında soğuk içecek de ikram ettiklerini ifade eden Haspolat, şunları söyledi;

"ALLAH’TAN KORKUN!"

“Koronavirüs tedbirleri kapsamında paketlenmiş bir şekilde yemek servisi yapıyoruz. Bunun bize maliyeti yüzde 80 daha fazla olmasına rağmen bunu yapıyoruz. Doğal olarak bazı yemekler de ekmek arasında çalışanımıza veriliyor. Ancak art niyetli bazın kesimler fabrikada çalışanların 12 saat yemek verilmeden çalıştırıldığını iddia ediyor. Ekmek arası verilen bazı gıdalarda da ekmeğin arasına konulan kısmı çıkararak fotoğraf paylaşıyor. Allah’tan korkun. Bu yemeğin bu şekilde verilmesinin tek sebebi hekimlerimizin önerisi bu şekilde. Çünkü yemek sırasında sosyal mesafeye yeterince dikkat edilmeyebiliyor. Tabldot yemeğin doğru olmadığı önerisi nedeniyle bu şekilde bir uygulamaya gittik. Kendi içimizde hastalık yayılmasın diye bunu yapıyoruz. ‘Vestel işçiye yemek vermiyor’ diyenler için bunu söylemek zorundayım, bu yemeğin maliyeti yüzde 80 daha fazla. Doktorlarımız tavsiye etmediği sürece de bu şekilde yemek dağıtımına devam edeceğiz. Ama biz her işi uzmanına danışarak yapıyoruz.

BİR AÇIKLAMA DA ‘EKSİK MAAŞ’ İDDİALARINA

Öte yandan Haspolat, yine sosyal medyada dönen bir iddiaya daha yanıt verdi. Vestel’in kadın çalışanlarına daha az maaş verdiği ile ilgili sosyal medyada birtakım paylaşımlar gördüğünü dile getiren Haspolat, bu iddiaların da gerçeği yansıtmadığını söyledi. Vestel’in her zaman kadın haklarına yönelik projelere destek verdiğini ifade eden Haspolat, Vestel’in İnsan Kaynakları Müdürü’nün de kadın olduğunu, hiçbir zaman hiçbir şekilde kadınların daha az maaş alması gibi bir durumun söz konusu olmadığını aktardı.

"BÜTÜN İŞÇİLER ASGARİ ÜCRETTEN FAZLA MAAŞ ALIYOR"

Kadınlara az maaş verilmediği gibi bütün çalışanlarında asgari ücretten fazla maaş aldığını ifade eden Haspolat, “Biz yeni giren bir çalışanımıza bile 12 ayda 14.175 aya tekabül edecek maaş veriyoruz. Bu da asgari ücretin yüzde 23 fazlasına karşılık geliyor. Fazla mesai yaptığında da yine mesaisini alıyor” dedi.