MCBÜ ÖĞRENCİLERİ, TEKNOFEST’’TE MANİSA’NIN GRURU OLDULAR

BİLİM VE TEKNOLOJİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.09.2019 - 18:17, Güncelleme: 23.09.2019 - 18:17
 

MCBÜ ÖĞRENCİLERİ, TEKNOFEST’’TE MANİSA’NIN GRURU OLDULAR

MCBÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencisi Emre Gülsoylu, TEKNOFEST İstanbul TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışması’nda Gıda ve Tarım Kategorisinde birincilik ödülünü, aynı bölüm mezunu Ayşe Ertaş da “En İyi Yerli” ve “Yenilikçiliğe Katkı” ödüllerini kazanarak, Ege Bölgesi’nin gururu oldular.
T3 Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde düzenlenen TEKNOFEST İstanbul'da yapılan yarışmalarda birinci olan takımlara ödülleri, 21 Eylül 2019 tarihinde düzenlenen törenle verildi.  “TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Projesi Gıda ve Tarım Kategorisi” Türkiye birincisi olan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği son sınıf öğrencisi Emre Gülsoylu ödülünü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı. MCBÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencisi Emre Gülsoylu, Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Çipiloğlu Yıldız danışmanlığında hazırladığı “Çekirdeksiz Kuru Üzüm Kalite Değerlendirmesi İçin Yapay Görü Sistemi” başlıklı projesiyle “Tübitak 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları” İzmir Bölge Sergisi’nde gıda ve tarım kategorisinde birincilik ödülü alarak, “TEKNOFEST İstanbul” bünyesinde gerçekleştirilen Türkiye finaline katılma hakkı kazanmıştı. Emre Gülsoylu, TEKNOFEST İstanbul’da verilen “Tübitak Üniversite Öğrencileri Araştırma Projesi Gıda ve Tarım Kategorisi” birincilik ödülünü de kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden yeni mezun olan Ayşe Ertaş ve Nobatgeldi Geldimammedov’un, ön kuluçka aşamasından itibaren MCBÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesinde (Manisa Teknokent) çalışmalarını sürdürerek 2018 yılında kurdukları kuluçka firması Covisart’ın simülatörü de TEKNOFEST İstanbul kapsamında düzenlenen 4. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nda iki ödül birden kazandı. Ayşe Ertaş ve Nobatgeldi Geldimammedov, Uluslararası Buluşçular Dernekleri Federasyonu (IFIA) tarafından “En İyi Yerli Ödülü”ne, Avrupalı Mucitler Derneği (EAI) tarafından da “Yenilikçiliğe Katkı Ödülü”ne layık görüldü. Ekip, “En İyi Yerli Ödülü”nü TEKNOFEST İstanbul’da gerçekleştirilen ödül töreninde, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır’ın elinden, “Yenilikçiliğe Katkı Ödülü”nü de EAI Başkanı Fernardo Maldonado Lopes’in elinden aldı.-
MCBÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencisi Emre Gülsoylu, TEKNOFEST İstanbul TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışması’nda Gıda ve Tarım Kategorisinde birincilik ödülünü, aynı bölüm mezunu Ayşe Ertaş da “En İyi Yerli” ve “Yenilikçiliğe Katkı” ödüllerini kazanarak, Ege Bölgesi’nin gururu oldular.

T3 Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde düzenlenen TEKNOFEST İstanbul'da yapılan yarışmalarda birinci olan takımlara ödülleri, 21 Eylül 2019 tarihinde düzenlenen törenle verildi.  “TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Projesi Gıda ve Tarım Kategorisi” Türkiye birincisi olan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği son sınıf öğrencisi Emre Gülsoylu ödülünü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı. MCBÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencisi Emre Gülsoylu, Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Çipiloğlu Yıldız danışmanlığında hazırladığı “Çekirdeksiz Kuru Üzüm Kalite Değerlendirmesi İçin Yapay Görü Sistemi” başlıklı projesiyle “Tübitak 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları” İzmir Bölge Sergisi’nde gıda ve tarım kategorisinde birincilik ödülü alarak, “TEKNOFEST İstanbul” bünyesinde gerçekleştirilen Türkiye finaline katılma hakkı kazanmıştı. Emre Gülsoylu, TEKNOFEST İstanbul’da verilen “Tübitak Üniversite Öğrencileri Araştırma Projesi Gıda ve Tarım Kategorisi” birincilik ödülünü de kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden yeni mezun olan Ayşe Ertaş ve Nobatgeldi Geldimammedov’un, ön kuluçka aşamasından itibaren MCBÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesinde (Manisa Teknokent) çalışmalarını sürdürerek 2018 yılında kurdukları kuluçka firması Covisart’ın simülatörü de TEKNOFEST İstanbul kapsamında düzenlenen 4. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nda iki ödül birden kazandı. Ayşe Ertaş ve Nobatgeldi Geldimammedov, Uluslararası Buluşçular Dernekleri Federasyonu (IFIA) tarafından “En İyi Yerli Ödülü”ne, Avrupalı Mucitler Derneği (EAI) tarafından da “Yenilikçiliğe Katkı Ödülü”ne layık görüldü. Ekip, “En İyi Yerli Ödülü”nü TEKNOFEST İstanbul’da gerçekleştirilen ödül töreninde, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır’ın elinden, “Yenilikçiliğe Katkı Ödülü”nü de EAI Başkanı Fernardo Maldonado Lopes’in elinden aldı.-
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.