Caferbeyliler: ''Çöp tesisi istemiyoruz''

ÇEVRE (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.11.2021 - 15:30, Güncelleme: 08.11.2021 - 15:30
 

Caferbeyliler: ''Çöp tesisi istemiyoruz''

Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Caferbey Mahallesi’nde yapılması planlanan çöp bertaraf tesisine mahalleliler karşı çıktı. CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, “Katı atık tesisi yapılması halinde burası yaşanmaz hale gelecek.” iddiasında bulundu.
CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, belediyeler tarafından ortaklaşa yapılması planlanan katı atık bertaraf transfer istasyon projesi için Caferbey mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Birçok vatandaşın katıldığı programda Caferbey’de köylüler, Milletvekili Bakırlıoğlu, Salihli Çevre Derneği Başkanı Avukat Seçil Ege Değerli, CHP Salihli İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Namver ile mücadelelerine destek verenleri Seymen ekibi ile karşıladı. Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu’na şikayetlerini dile getiren Caferbey mahalle sakinleri, projenin iptalini istediler. YÜRÜTMEYİ DURDURMA DAVASI AÇILDI Salihli Çevre Derneği Başkanı Seçil Ege Değerli de köylülerle birlikte, valiliğin kararına karşı Manisa İdare Mahkemesi’nde yürütmeyi durdurma davası açtıklarını söyledi. CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, “Burada yaptığı açıklamada burası her şeyden önce köy mera alanı. Evler çok yakın ve burada tarım yapılıyor. Ortada çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) ile ilgili bir onay yok. Ayrıca açılan bir dava var. Bu davanın beklenmesi gerekiyor. Belediyenin de hizmetlerini yürütmesi için çözüm bulması gerekiyor. Ama çöp transfer alanlarının evlerden, tarım alanlarından ve su kaynaklarından uzak olması gerekiyor” ifadelerine yer verdi
Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Caferbey Mahallesi’nde yapılması planlanan çöp bertaraf tesisine mahalleliler karşı çıktı. CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, “Katı atık tesisi yapılması halinde burası yaşanmaz hale gelecek.” iddiasında bulundu.

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, belediyeler tarafından ortaklaşa yapılması planlanan katı atık bertaraf transfer istasyon projesi için Caferbey mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Birçok vatandaşın katıldığı programda Caferbey’de köylüler, Milletvekili Bakırlıoğlu, Salihli Çevre Derneği Başkanı Avukat Seçil Ege Değerli, CHP Salihli İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Namver ile mücadelelerine destek verenleri Seymen ekibi ile karşıladı. Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu’na şikayetlerini dile getiren Caferbey mahalle sakinleri, projenin iptalini istediler.

YÜRÜTMEYİ DURDURMA DAVASI AÇILDI

Salihli Çevre Derneği Başkanı Seçil Ege Değerli de köylülerle birlikte, valiliğin kararına karşı Manisa İdare Mahkemesi’nde yürütmeyi durdurma davası açtıklarını söyledi. CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, “Burada yaptığı açıklamada burası her şeyden önce köy mera alanı. Evler çok yakın ve burada tarım yapılıyor. Ortada çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) ile ilgili bir onay yok. Ayrıca açılan bir dava var. Bu davanın beklenmesi gerekiyor. Belediyenin de hizmetlerini yürütmesi için çözüm bulması gerekiyor. Ama çöp transfer alanlarının evlerden, tarım alanlarından ve su kaynaklarından uzak olması gerekiyor” ifadelerine yer verdi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.