İsrail Parlamentosu’nda Filistinlilere “idam cezası” tasarısı oylanacak

DÜNYA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.12.2017 - 12:38, Güncelleme: 26.12.2017 - 12:38
 

İsrail Parlamentosu’nda Filistinlilere “idam cezası” tasarısı oylanacak

 Filistinlilere yönelik şiddetini arttıran İsrail, skandal bir adım atarak yarın Filistinlilere idam cezası getirmeyi öngören tasarıyı oylanacağını duyurdu. 
ABD’nin Kudüs kararının ardından Filistinlilere yönelik şiddetini arttıran İsrail, bu kez de Filistinlilere “idam cezasını” getirmeyi öngören tasarıyı oylayacak. İsrail, bu skandal oylamayı yarın İsrail Parlamentosu Knesset’te gerçekleştirecek. Kudüs’te, ABD Başkanı Donald Trump’ın kararını protesto eden Filistinlileri darp eden ve ölümüne neden olan İsrail güçleri, Filistinlileri “terörist” olarak nitelendirirken oylamaya ilişkin açıklamada İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman’dan geldi. Liberman, işgal ettikleri Kudüs’ün asıl sahiplerini terörist olarak suçlayarak, Filistinli mahkumların vatandaşları kaçırma girişiminde bulduğunu iddia etti. İsrailli Bakan Liberman, parlamentoda yarın Filistinlilere idam cezası getirilmesini öngören yasa tasarısının oylanacağını söyledi. Filistinlilere idam cezası verilmesini öngören tasarıda ilerleme sağlanacağına ilişkin söz veren Liberman, “İsrail hapishanelerine giren her terörist, diğer tüm teröristleri İsrail vatandaşlarını kaçırmaya, askerleri öldürmeye teşvik etmekte” dedi. Liberman, Kudüs meselesindeki en büyük destekçisi ABD’yi işaret ederek, “Teröre karşı gündelik mücadelemizde dünyanın en büyük ve en güçlü demokrasisini takip etmememiz için hiçbir sebep yok" ifadelerini kullandı.
 Filistinlilere yönelik şiddetini arttıran İsrail, skandal bir adım atarak yarın Filistinlilere idam cezası getirmeyi öngören tasarıyı oylanacağını duyurdu. 
ABD’nin Kudüs kararının ardından Filistinlilere yönelik şiddetini arttıran İsrail, bu kez de Filistinlilere “idam cezasını” getirmeyi öngören tasarıyı oylayacak. İsrail, bu skandal oylamayı yarın İsrail Parlamentosu Knesset’te gerçekleştirecek. Kudüs’te, ABD Başkanı Donald Trump’ın kararını protesto eden Filistinlileri darp eden ve ölümüne neden olan İsrail güçleri, Filistinlileri “terörist” olarak nitelendirirken oylamaya ilişkin açıklamada İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman’dan geldi. Liberman, işgal ettikleri Kudüs’ün asıl sahiplerini terörist olarak suçlayarak, Filistinli mahkumların vatandaşları kaçırma girişiminde bulduğunu iddia etti.
İsrailli Bakan Liberman, parlamentoda yarın Filistinlilere idam cezası getirilmesini öngören yasa tasarısının oylanacağını söyledi. Filistinlilere idam cezası verilmesini öngören tasarıda ilerleme sağlanacağına ilişkin söz veren Liberman, “İsrail hapishanelerine giren her terörist, diğer tüm teröristleri İsrail vatandaşlarını kaçırmaya, askerleri öldürmeye teşvik etmekte” dedi. Liberman, Kudüs meselesindeki en büyük destekçisi ABD’yi işaret ederek, “Teröre karşı gündelik mücadelemizde dünyanın en büyük ve en güçlü demokrasisini takip etmememiz için hiçbir sebep yok" ifadelerini kullandı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.