Tam 33 ülke alarma geçti; Türkiye'nin durumu belli oldu

DÜNYA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.01.2021 - 12:33, Güncelleme: 03.01.2021 - 12:33
 

Tam 33 ülke alarma geçti; Türkiye'nin durumu belli oldu

Mutasyona uğrayan koronavirüsün İngiltere'nin ardından hızla birçok ülkede görülmeye başlaması yayılmanın önüne geçilemediğini bir kez daha gözler önüne serereken dünyada bu yeni tip koronavirüse ilişkin çarpıcı gelişmeler yaşanıyor. Tam 33 ülkede alarm durumuna geçilirken bu ülkelerin tamamında mutasyona uğramış koronavirüs vakaları görüldü. Peki hangi ülkelerde kritik eşiğe gelindi ve Türkiye'de mutasyonlu virüse ilişkin son dakika haberleri ne söylüyor? İşte Bakan Koca'nın açıklaması ve alarm veren ülkeler
İngiltere'de görülen yeni tip koronavirüs mutasyonu birçok ülkenin önlem almaya çalışmasına rağmen hızla yayıldı ve 33 ülkede görüldü. Bu ülkelerde alarm durumuna geçilirken Sağlık Bakanlıkları konuyla ilgili kırmızı kod ile olağanüstü kararlar aldı. İşte koronavirüste son dakika verileri, alarm veren ülkeler ve Türkiye'nin mutasyonlu koronavirüs görülen tek bölgesi ve alınan önlemler; Dünya geneli: Vakalar 84 milyon 391 bini geçti. 1 milyon 835 bini aşkın kişi öldü. Almanya: Uğur Şahin, "Gelecek 6 ayda 250 milyon doz aşı üreteceğiz" dedi. ÜÇÜNCÜ MUTASYON GÖRÜLDÜ ABD: Üçüncü mutasyon vakası Florida'da görüldü. Viürüsün daha hızlı bulaştığı ancak daha öldürücü olmadığı belirtildi. Şu ana kadar 33 ülkede mutasyonlu virüs görüldü.Virginia Eyalet Senatosu'nun Cumhuriyetçi Parti üyesi 60 yaşındaki Ben Chafin, koronavirüs nedeniyle öldü. İngiltere: Ulusal Sağlık Sistemi'nde yoğun bakım profesörü Hugh Montgomery, son haftalarda hastanelerin koronavirüs vakalarıyla başa çıkmakta zorlandığını belirtti. Fransa: 2 bin 500 kişi yılbaşı yasaklarını delerek yasa dışı parti yaptı. Bir günde 133 kişi hayatını kaybetti, 19 bin 348 yeni vaka görüldü. Ülkede testlerin pozitif çıkma oranı yüzde 3,8'e yükseldi. İtalya: Yılbaşında yasakları delip otelde parti yapan 126 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı. İspanya ve İngiltere'de de yılbaşı gecesi kaçak parti yapan yüzlerce kişiye ceza kesildi. Tayland: Yurtiçi uçuşlarda yiyecek ve gazete dağıtımı yasaklandı. Sri Lanka: Kovid-19 kurbanlarının cenazelerine "zorunlu krematoryum" kararı kaldırıldı. Venezuela: Kovid-19 vakalarının artması nedeniyle ülke genelinde bir hafta sürecek karantina ilan edildi. İran: Üçüncü dalgayı tahmin edilenden daha hızlı kontrol altına aldık. Güney Kore: Günlük vakalar 900'ün altında indi. Çin: 8 yeni vaka tespit edildi. MUTASYONLU KORONAVİRÜSTE TÜRKİYE'DE DURUM NE? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İngiltere'de tespit edilen ve yayılması engellenemeyen mutasyona uğramış koronavirüsün Türkiye'de de tespit edildiğini açıklayarak, İngiltere'den yurda girişlerin geçici olarak, tamamen durdurulduğunu duyurdu. Koca'nın Twitter'da yaptığı paylaşımda "İngiltere kaynaklı mutasyon sebebiyle yapılan incelemelerde bu ülkeden yurda giriş yapan 15 kişide mutasyonlu virüs tespit edilmiştir" ifadeleri yer aldı. KONTROLLERİ YAPILDI İngiltere'den yurda girişlerin geçici olarak, tamamen durdurulduğunu aktaran Koca, "İzolasyonları devam eden kişilerin temas çevreleri de karantinaya alınmış, yaygın temas taraması yapılmış ve kontrol altına alınmıştır" dedi.
Mutasyona uğrayan koronavirüsün İngiltere'nin ardından hızla birçok ülkede görülmeye başlaması yayılmanın önüne geçilemediğini bir kez daha gözler önüne serereken dünyada bu yeni tip koronavirüse ilişkin çarpıcı gelişmeler yaşanıyor. Tam 33 ülkede alarm durumuna geçilirken bu ülkelerin tamamında mutasyona uğramış koronavirüs vakaları görüldü. Peki hangi ülkelerde kritik eşiğe gelindi ve Türkiye'de mutasyonlu virüse ilişkin son dakika haberleri ne söylüyor? İşte Bakan Koca'nın açıklaması ve alarm veren ülkeler

İngiltere'de görülen yeni tip koronavirüs mutasyonu birçok ülkenin önlem almaya çalışmasına rağmen hızla yayıldı ve 33 ülkede görüldü. Bu ülkelerde alarm durumuna geçilirken Sağlık Bakanlıkları konuyla ilgili kırmızı kod ile olağanüstü kararlar aldı. İşte koronavirüste son dakika verileri, alarm veren ülkeler ve Türkiye'nin mutasyonlu koronavirüs görülen tek bölgesi ve alınan önlemler;

Dünya geneli: Vakalar 84 milyon 391 bini geçti. 1 milyon 835 bini aşkın kişi öldü.

Almanya: Uğur Şahin, "Gelecek 6 ayda 250 milyon doz aşı üreteceğiz" dedi.

ÜÇÜNCÜ MUTASYON GÖRÜLDÜ

ABD: Üçüncü mutasyon vakası Florida'da görüldü. Viürüsün daha hızlı bulaştığı ancak daha öldürücü olmadığı belirtildi. Şu ana kadar 33 ülkede mutasyonlu virüs görüldü.Virginia Eyalet Senatosu'nun Cumhuriyetçi Parti üyesi 60 yaşındaki Ben Chafin, koronavirüs nedeniyle öldü.

İngiltere: Ulusal Sağlık Sistemi'nde yoğun bakım profesörü Hugh Montgomery, son haftalarda hastanelerin koronavirüs vakalarıyla başa çıkmakta zorlandığını belirtti.

Fransa: 2 bin 500 kişi yılbaşı yasaklarını delerek yasa dışı parti yaptı. Bir günde 133 kişi hayatını kaybetti, 19 bin 348 yeni vaka görüldü. Ülkede testlerin pozitif çıkma oranı yüzde 3,8'e yükseldi.

İtalya: Yılbaşında yasakları delip otelde parti yapan 126 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.

İspanya ve İngiltere'de de yılbaşı gecesi kaçak parti yapan yüzlerce kişiye ceza kesildi.

Tayland: Yurtiçi uçuşlarda yiyecek ve gazete dağıtımı yasaklandı.

Sri Lanka: Kovid-19 kurbanlarının cenazelerine "zorunlu krematoryum" kararı kaldırıldı.

Venezuela: Kovid-19 vakalarının artması nedeniyle ülke genelinde bir hafta sürecek karantina ilan edildi.

İran: Üçüncü dalgayı tahmin edilenden daha hızlı kontrol altına aldık.

Güney Kore: Günlük vakalar 900'ün altında indi.

Çin: 8 yeni vaka tespit edildi.

MUTASYONLU KORONAVİRÜSTE TÜRKİYE'DE DURUM NE?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İngiltere'de tespit edilen ve yayılması engellenemeyen mutasyona uğramış koronavirüsün Türkiye'de de tespit edildiğini açıklayarak, İngiltere'den yurda girişlerin geçici olarak, tamamen durdurulduğunu duyurdu. Koca'nın Twitter'da yaptığı paylaşımda "İngiltere kaynaklı mutasyon sebebiyle yapılan incelemelerde bu ülkeden yurda giriş yapan 15 kişide mutasyonlu virüs tespit edilmiştir" ifadeleri yer aldı.

KONTROLLERİ YAPILDI

İngiltere'den yurda girişlerin geçici olarak, tamamen durdurulduğunu aktaran Koca, "İzolasyonları devam eden kişilerin temas çevreleri de karantinaya alınmış, yaygın temas taraması yapılmış ve kontrol altına alınmıştır" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.