261 BİN 437 ÖĞRENCİ KARNE ALDI

EĞİTİM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.06.2022 - 15:53, Güncelleme: 17.06.2022 - 15:53
 

261 BİN 437 ÖĞRENCİ KARNE ALDI

2021-2022 eğitim öğretim yılının son gününde Manisa’da karne sevinci yaşandı. Manisa’da 261 bin 437 öğrenci, Türkiye genelindeki okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 18 milyon öğrenci ile birlikte karnelerini alarak yaz tatiline girdi.
Korona virüs (Covid19) salgını nedeniyle yaklaşık 1,5 yıllık aranın ardından 2021-2022 eğitim öğretim yılı, 6 Eylül 2021'de yüz yüze ve tam zamanlı olarak başlatıldı. Birinci dönem ara tatili, 15 Kasım-19 Kasım 2021'de, ikinci dönemdeki ara tatili 11 Nisan-15 Nisan 2022'de yapıldı. 7 Şubat 2022'de başlayan ikinci dönem dün sona erdi. Eğitim öğretim yılının yorgunluğunu atacak öğrenciler ve öğretmenler, dün çalan karne ziliyle birlikte yaz tatiline çıktı. Yunusemre ilçesinde bulunan Akgedik TOKİ İlkokulu ve Ortaokulunda karne törenine, Vali Yaşar Karadeniz, Vali Yardımcısı Aydın Memük, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. VALİ KARADENİZ İYİ TATİLLER DİLEDİ Karne dağıtım töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, öğrencilerin karne heyecanına ortak oluklarını ifade ederek il genelinde eğitim alanında yapılan yatırım ve faaliyetlere ilişkin bilgi vererek öğrencilere ve öğretmenlere iyi bir yaz tatili geçirmelerini diledi. Törende konuşan Vali Yaşar Karadeniz, öğrencilere yaz tatilinde bol bol kitap okumalarını, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılmalarını, spor yapmalarını tavsiye ederek; “Uzun bir pandemi süresinden sonra okula uyum sağlama konusunda göstermiş oldukları gayretlerden dolayı öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Üstün performanslarıyla öğrencileri tekrar derse motive etmek için çaba gösteren ve bu konuda da ikinci dönemin başına geldiğimizde önemli bir mesafe kat edilmesini sağlayan öğretmenlerimize ve yine öğrencilerimizin yetişmesinde emeği geçen tüm velilerimize teşekkür ediyor; hepinize iyi tatiller diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından Akgedik TOKİ İlkokulu 1 inci sınıf öğrencileri Celal Karacan ve Kuzey Karasu hazırlamış oldukları Hacivat-Karagöz oyununu sergiledi. Akgedik TOKİ Ortaokulu öğrencisi Ali Can’ın “Ben Bir Öğretmenim” isimli şiiri okumasının ardından öğrencilerin hazırlamış oldukları müzik dinletisi ve halk oyunları gösterisi sergilendi.
2021-2022 eğitim öğretim yılının son gününde Manisa’da karne sevinci yaşandı. Manisa’da 261 bin 437 öğrenci, Türkiye genelindeki okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 18 milyon öğrenci ile birlikte karnelerini alarak yaz tatiline girdi.

Korona virüs (Covid19) salgını nedeniyle yaklaşık 1,5 yıllık aranın ardından 2021-2022 eğitim öğretim yılı, 6 Eylül 2021'de yüz yüze ve tam zamanlı olarak başlatıldı. Birinci dönem ara tatili, 15 Kasım-19 Kasım 2021'de, ikinci dönemdeki ara tatili 11 Nisan-15 Nisan 2022'de yapıldı. 7 Şubat 2022'de başlayan ikinci dönem dün sona erdi. Eğitim öğretim yılının yorgunluğunu atacak öğrenciler ve öğretmenler, dün çalan karne ziliyle birlikte yaz tatiline çıktı. Yunusemre ilçesinde bulunan Akgedik TOKİ İlkokulu ve Ortaokulunda karne törenine, Vali Yaşar Karadeniz, Vali Yardımcısı Aydın Memük, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

VALİ KARADENİZ İYİ TATİLLER DİLEDİ

Karne dağıtım töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, öğrencilerin karne heyecanına ortak oluklarını ifade ederek il genelinde eğitim alanında yapılan yatırım ve faaliyetlere ilişkin bilgi vererek öğrencilere ve öğretmenlere iyi bir yaz tatili geçirmelerini diledi. Törende konuşan Vali Yaşar Karadeniz, öğrencilere yaz tatilinde bol bol kitap okumalarını, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılmalarını, spor yapmalarını tavsiye ederek; “Uzun bir pandemi süresinden sonra okula uyum sağlama konusunda göstermiş oldukları gayretlerden dolayı öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Üstün performanslarıyla öğrencileri tekrar derse motive etmek için çaba gösteren ve bu konuda da ikinci dönemin başına geldiğimizde önemli bir mesafe kat edilmesini sağlayan öğretmenlerimize ve yine öğrencilerimizin yetişmesinde emeği geçen tüm velilerimize teşekkür ediyor; hepinize iyi tatiller diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Akgedik TOKİ İlkokulu 1 inci sınıf öğrencileri Celal Karacan ve Kuzey Karasu hazırlamış oldukları Hacivat-Karagöz oyununu sergiledi. Akgedik TOKİ Ortaokulu öğrencisi Ali Can’ın “Ben Bir Öğretmenim” isimli şiiri okumasının ardından öğrencilerin hazırlamış oldukları müzik dinletisi ve halk oyunları gösterisi sergilendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.