ÖĞRENCİLER BİLGİ YARIŞMASINDA TER DÖKTÜ

EĞİTİM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.05.2022 - 17:01, Güncelleme: 20.05.2022 - 17:01
 

ÖĞRENCİLER BİLGİ YARIŞMASINDA TER DÖKTÜ

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi tarafından Şehrim Benim Evim Projesi kapsamında bilgi yarışması düzenlendi. 80 puanla Turgutlu Prof. Dr. Necmettin Erbakan İmam Hatip Ortaokulu birinci oldu.
Proje kapsamında “Şehrim Benim Evim Projesi Bilgi Yarışması Faaliyeti” hazırlandı. Yarışma Manisa genelinde ortaokul 7.sınıflar arasında uygulandı. Yarışma öncelikle okul içinde daha sonra ilçe genelinde yapılarak ilçe birincisi seçildi. 16 ilçe birincisinin katılımıyla 4 koordinatör ilçede (Salihli, Akhisar, Yunusemre ve Alaşehir) yapılan; 20 asil 10 yedek sorudan oluşan yarı final yarışması sonucunda; Akhisar Şehit Serdar Denizer İmam Hatip Ortaokulu, Turgutlu Prof. Dr. Necmettin Erbakan İmam Hatip Ortaokulu, Sarıgöl Atatürk Ortaokulu, Demirci İmam Hatip Ortaokulu finale kalmıştır. Şehrim Benim Evim Projesi Bilgi Yarışması İl Finali Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sitesi Lale Salonu'nda yapıldı.  Yarışmaya Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, müdürler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Yarışmada 80 puanla Turgutlu Prof. Dr. Necmettin Erbakan İmam Hatip Ortaokulu birinci olurken, Akhisar Şehit Serdar Denizer İmam Hatip Ortaokulu 75 puanla ikinci, Demirci İmam Hatip Ortaokulu 60 puanla üçüncü, Sarıgöl Atatürk Ortaokulu ise 55 puanla dördüncü oldu. Dereceye girenlere ödüllerini Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici ve protokol üyeleri takdim etti. “Şehrim Benim Evim Projesi Bilgi Yarışması” faaliyetine bu yıl ilimiz genelinde bulunan 15 bin 650 öğrenci katıldı. 7 YILDIR UYGULANIYOR Öğrencilerin aidiyet ve kültür, hoşgörü duygularının gelişimine katkıda bulunmak, Manisa ilinin milli tarihini ve milli kültürünü bilen, doğal zenginliklerine sahip çıkan ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarabilecek öğrenciler yetiştirerek tarihi ve kültürel değerlerimizi tanımak ve tanıtmak amacıyla “Şehrim Benim Evim” projesi 7 yıldır Manisa genelinde uygulanıyor.
Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi tarafından Şehrim Benim Evim Projesi kapsamında bilgi yarışması düzenlendi. 80 puanla Turgutlu Prof. Dr. Necmettin Erbakan İmam Hatip Ortaokulu birinci oldu.

Proje kapsamında “Şehrim Benim Evim Projesi Bilgi Yarışması Faaliyeti” hazırlandı. Yarışma Manisa genelinde ortaokul 7.sınıflar arasında uygulandı. Yarışma öncelikle okul içinde daha sonra ilçe genelinde yapılarak ilçe birincisi seçildi. 16 ilçe birincisinin katılımıyla 4 koordinatör ilçede (Salihli, Akhisar, Yunusemre ve Alaşehir) yapılan; 20 asil 10 yedek sorudan oluşan yarı final yarışması sonucunda; Akhisar Şehit Serdar Denizer İmam Hatip Ortaokulu, Turgutlu Prof. Dr. Necmettin Erbakan İmam Hatip Ortaokulu, Sarıgöl Atatürk Ortaokulu, Demirci İmam Hatip Ortaokulu finale kalmıştır. Şehrim Benim Evim Projesi Bilgi Yarışması İl Finali Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sitesi Lale Salonu'nda yapıldı.  Yarışmaya Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, müdürler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Yarışmada 80 puanla Turgutlu Prof. Dr. Necmettin Erbakan İmam Hatip Ortaokulu birinci olurken, Akhisar Şehit Serdar Denizer İmam Hatip Ortaokulu 75 puanla ikinci, Demirci İmam Hatip Ortaokulu 60 puanla üçüncü, Sarıgöl Atatürk Ortaokulu ise 55 puanla dördüncü oldu. Dereceye girenlere ödüllerini Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici ve protokol üyeleri takdim etti. “Şehrim Benim Evim Projesi Bilgi Yarışması” faaliyetine bu yıl ilimiz genelinde bulunan 15 bin 650 öğrenci katıldı.

7 YILDIR UYGULANIYOR

Öğrencilerin aidiyet ve kültür, hoşgörü duygularının gelişimine katkıda bulunmak, Manisa ilinin milli tarihini ve milli kültürünü bilen, doğal zenginliklerine sahip çıkan ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarabilecek öğrenciler yetiştirerek tarihi ve kültürel değerlerimizi tanımak ve tanıtmak amacıyla “Şehrim Benim Evim” projesi 7 yıldır Manisa genelinde uygulanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.