Öğrenciler Okullarına Kavuştu

EĞİTİM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.06.2021 - 15:36, Güncelleme: 01.06.2021 - 15:36
 

Öğrenciler Okullarına Kavuştu

Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında "kademeli normalleşme" sürecine geçilmesiyle Manisa’da, ilkokullarda ve okul bünyesindeki ana sınıflarında yüz yüze eğitim başladı.
Milli Eğitim Bakanlığının, ilkokullarda ve okul bünyesindeki ana sınıflarında yüz yüze eğitime geçileceği kararı üzerine Manisa’daki okullarda öğrenci ve öğretmen hareketliliği yaşandı. Manisa’da belirtilen kademeler arasında yer alan ilkokul ve okul bünyesindeki ana sınıflarına giden öğrenciler de anne ve babalarıyla eğitim kurumlarının yolunu tuttu. Sabah saatlerinde okullarına giden öğrencilerin Covid-19 tedbirleri kapsamında okul binalarına girişleri sağlandı. Maske ve sosyal mesafe kurallarına uyarak sıralarındaki yerlerini alan öğrenciler, öğretmenleri ile buluşmanın sevincini yaşadı. MANİSA GENELİNDE 822 OKULDA YENİDEN EĞİTİM BAŞLADI Dün itibariyle ilkokul ve anaokulu öğrencilerine haftada 2 gün yüz yüze eğitim verilmesine başlandı. 7 Haziran Pazartesi günü ise tüm ortaokul ve liselerimizde haftada 2 gün yüz yüze eğitime geçilecek. Manisa genelinde 250 bin civarında öğrencinin 7 Haziran’da yüz yüze eğitime başlaması bekleniyor. Manisa genelinde resmi –özel yüz yüze eğitime devam eden 108 anaokuluna ilaveten 367 anasınıfında ve 455 ilkokulda yüz yüze eğitim başlanıldı. Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarda yüz yüze eğitime dün itibariyle haftanın 5 günü tam zamanlı olarak başlandı. ŞEHZADELER’DE 10 BİN 543 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRECEK Şehzadeler ilçesinde 10 bin 543 öğrencinin eğitime başladığını ifade eden Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gencay, “1 Haziran itibariyle tüm Türkiye’de olduğu gibi Şehzadeler ilçemizde temel eğitimin 1. kademesi okul öncesi 1-2-3-4-. Sınıf öğrencilerimiz yüz yüze eğitime başladı. Okula geldikleri için çok mutlu olduk. İlçemizde bugün itibariyle toplam 10 bin 543 öğrencimiz eğitim görmeye başladılar. Sosyal mesafeye uyarak hijyen kuralları dahilinde devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. “OKULA GELME ORANI YÜZDE 95” Gazi İlkokulu Müdürü Naci Avcı, “Toplam bin 850 öğrencimiz var. Bugün itibariyle sınıfların yarısı okula geldiği için sabahçı grupta 450 öğrencimiz var. Öğlenci grupta tekrar 450 öğrencimiz olacak. Haftada 2 gün okula gelecekler. Okula gelme oranı çok yüksek. Bu oranın yüzde 95 olduğunu söyleyebiliriz. Bu bizi sevindiriyor.” diye konuştu. MİNİKLER MUTLULUKLARINI BU SÖZLERLE İFADE ETTİ Gazi ilkokulu öğrencisi Eren Çekici: “Okulumu çok seviyorum. Çok eğlenceli. Sosyal mesafe kurallarına uyuyorum. Arkadaşlarım yaklaştığında onları uyarıyorum. Maskemi çıkarmayarak sağlığımı koruyorum. Okulumda çok mutluyum” Gazi İlkokulu öğrencisi Ardahan Aktar: “Maske ve sosyal mesafelerimizi koruduğumuz sürece okula gelebiliriz. Okulumu ve arkadaşlarımı çok seviyorum. Umarım herkes bu şekilde kurallara devam eder. Okula gelerek arkadaşlarımı gördüm çok mutluyum”
Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında "kademeli normalleşme" sürecine geçilmesiyle Manisa’da, ilkokullarda ve okul bünyesindeki ana sınıflarında yüz yüze eğitim başladı.

Milli Eğitim Bakanlığının, ilkokullarda ve okul bünyesindeki ana sınıflarında yüz yüze eğitime geçileceği kararı üzerine Manisa’daki okullarda öğrenci ve öğretmen hareketliliği yaşandı. Manisa’da belirtilen kademeler arasında yer alan ilkokul ve okul bünyesindeki ana sınıflarına giden öğrenciler de anne ve babalarıyla eğitim kurumlarının yolunu tuttu. Sabah saatlerinde okullarına giden öğrencilerin Covid-19 tedbirleri kapsamında okul binalarına girişleri sağlandı. Maske ve sosyal mesafe kurallarına uyarak sıralarındaki yerlerini alan öğrenciler, öğretmenleri ile buluşmanın sevincini yaşadı.

MANİSA GENELİNDE 822 OKULDA YENİDEN EĞİTİM BAŞLADI

Dün itibariyle ilkokul ve anaokulu öğrencilerine haftada 2 gün yüz yüze eğitim verilmesine başlandı. 7 Haziran Pazartesi günü ise tüm ortaokul ve liselerimizde haftada 2 gün yüz yüze eğitime geçilecek. Manisa genelinde 250 bin civarında öğrencinin 7 Haziran’da yüz yüze eğitime başlaması bekleniyor. Manisa genelinde resmi –özel yüz yüze eğitime devam eden 108 anaokuluna ilaveten 367 anasınıfında ve 455 ilkokulda yüz yüze eğitim başlanıldı. Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarda yüz yüze eğitime dün itibariyle haftanın 5 günü tam zamanlı olarak başlandı.

ŞEHZADELER’DE 10 BİN 543 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRECEK

Şehzadeler ilçesinde 10 bin 543 öğrencinin eğitime başladığını ifade eden Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gencay, “1 Haziran itibariyle tüm Türkiye’de olduğu gibi Şehzadeler ilçemizde temel eğitimin 1. kademesi okul öncesi 1-2-3-4-. Sınıf öğrencilerimiz yüz yüze eğitime başladı. Okula geldikleri için çok mutlu olduk. İlçemizde bugün itibariyle toplam 10 bin 543 öğrencimiz eğitim görmeye başladılar. Sosyal mesafeye uyarak hijyen kuralları dahilinde devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

OKULA GELME ORANI YÜZDE 95”

Gazi İlkokulu Müdürü Naci Avcı, “Toplam bin 850 öğrencimiz var. Bugün itibariyle sınıfların yarısı okula geldiği için sabahçı grupta 450 öğrencimiz var. Öğlenci grupta tekrar 450 öğrencimiz olacak. Haftada 2 gün okula gelecekler. Okula gelme oranı çok yüksek. Bu oranın yüzde 95 olduğunu söyleyebiliriz. Bu bizi sevindiriyor.” diye konuştu.

MİNİKLER MUTLULUKLARINI BU SÖZLERLE İFADE ETTİ

Gazi ilkokulu öğrencisi Eren Çekici: “Okulumu çok seviyorum. Çok eğlenceli. Sosyal mesafe kurallarına uyuyorum. Arkadaşlarım yaklaştığında onları uyarıyorum. Maskemi çıkarmayarak sağlığımı koruyorum. Okulumda çok mutluyum”

Gazi İlkokulu öğrencisi Ardahan Aktar: “Maske ve sosyal mesafelerimizi koruduğumuz sürece okula gelebiliriz. Okulumu ve arkadaşlarımı çok seviyorum. Umarım herkes bu şekilde kurallara devam eder. Okula gelerek arkadaşlarımı gördüm çok mutluyum”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.