Akkoyun’dan İkramiye Yorumu: Şaka Gibi

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.05.2021 - 10:59, Güncelleme: 06.05.2021 - 10:59
 

Akkoyun’dan İkramiye Yorumu: Şaka Gibi

Bayram ikramiyesine gelen 100 liralık zamma ‘şaka gibi’ yorumunu yapan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Manisa Şube Başkanı Mehmet Akkoyun, “Enflasyon ortamında çarşı pazarın hali ortada. 100 lira emeklinin neyine çare olacak? Verilmese daha iyi. Emekli ıstırap çekiyor. İnşallah seçim olurda emeklinin yüzü artık güler” dedi.
Türkiye’de 12,7 milyon emekliye Ramazan Bayramı ikramiyelerinin 6-7 Mayıs’ta ödeneceği açıklandı. SSK emeklileri bugün, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur emeklileri ise yarın bayram ikramiyelerini en yakın bankaya giderek alabilecek. 2021 yılında emeklilere ödenecek bayram ikramiyesine yapılan 100 liralık artışı değerlendiren Türkiye Emekliler Derneği Manisa Şube Başkanı Mehmet Akkoyun, emekli ikramiyesi dışında yapılan her ödemenin her yıl arttığına dikkat çekerek, benzer sistemin ikramiyeler içinde getirilmesi gerektiğini söyledi. “3 YILDIR FİYATI AYNI KALAN BİR ŞEY VAR MI?” 2018 yılından bu yana bin lira ikramiye aldıklarını vurgulayan Başkan Akkoyun, “3 yıldır fiyatı aynı kalan bir şey var mı? Keşke aynı kalsa da artış istemesek. Tam tersi her şeyin fiyatı yükseldi. Dolar artışı olduğu sürece hayat pahalanıyor. Yıllardır bu konularda sürekli çağrıda bulunuyoruz. 2018 yılında yayınlanan bayramlarda ikramiye bu zamana kadar devam etti. 3 yıldır aynı miktarda ikramiye alınmakta. Emeklinin maaşı otomatik olarak erimiş oldu. Korkunç bir erime var. TÜFE artışları da bizi üzüyor. Doğru yansıtılmıyor. Bu bilgileri nereden alıyorlar bilemiyoruz. Her şey ortada, gittiğimiz market belli, manav belli. Neye dayanarak TÜFE yüzde 13’lerde? Emekli de anlamıyor. Yüzde 50’ye yakın asgari ücret altında maaş alan emekli var. Bu insanlar bu ortamda nasıl geçinecek. Nerede ucuzluk var orada onu almaya çalışıyorlar” diye konuştu. “BEKLENTİMİZ BİN 500 LİRA OLMASIYDI” Maaşlara yapılan artış oranında ikramiyelerin yükseltilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Akoyun, “Emeklinin beklentisi karşılanmadı. İkramiyelerin verilmesinden bu yana, maaşa yapılan zam oranında ikramiyenin artması beklentisindeyiz. Bin 500 TL ikramiye beklentimiz vardı. Ancak gördüğümüz üzere son 6 ayın enflasyonu baz alınması sebebiyle 100 lira bir artış olacak. Biz bu artışta 3 yılın baz alınmasını istiyoruz” dedi. “İNŞALLAH ERKEN SEÇİM OLURDA EMEKLİNİN YÜZÜ GÜLER” Emeklilere 2018 yılında emekli ikramiyesi hakkının geldiğini ve bu zamanın seçimlere denk geldiğini hatırlatan TÜED Manisa Şube Başkanı Mehmet Akkoyun; “Hatırlanmamız için illa seçim mi olması gerekiyor? Seçimden seçime değil her zaman yanımızda olmaları gerekir. Biz bu ülkenin taşına toprağına yıllarca hizmet etmiş insanlarız. Bu ülkenin gelişmesinde bizim de çok katkılarımız oldu. Karşılığı bu olmaması lazımdı. İnşallah erken seçim olurda emeklinin yüzü artık güler” ifadelerini kullandı.
Bayram ikramiyesine gelen 100 liralık zamma ‘şaka gibi’ yorumunu yapan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Manisa Şube Başkanı Mehmet Akkoyun, “Enflasyon ortamında çarşı pazarın hali ortada. 100 lira emeklinin neyine çare olacak? Verilmese daha iyi. Emekli ıstırap çekiyor. İnşallah seçim olurda emeklinin yüzü artık güler” dedi.

Türkiye’de 12,7 milyon emekliye Ramazan Bayramı ikramiyelerinin 6-7 Mayıs’ta ödeneceği açıklandı. SSK emeklileri bugün, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur emeklileri ise yarın bayram ikramiyelerini en yakın bankaya giderek alabilecek. 2021 yılında emeklilere ödenecek bayram ikramiyesine yapılan 100 liralık artışı değerlendiren Türkiye Emekliler Derneği Manisa Şube Başkanı Mehmet Akkoyun, emekli ikramiyesi dışında yapılan her ödemenin her yıl arttığına dikkat çekerek, benzer sistemin ikramiyeler içinde getirilmesi gerektiğini söyledi.

3 YILDIR FİYATI AYNI KALAN BİR ŞEY VAR MI?”

2018 yılından bu yana bin lira ikramiye aldıklarını vurgulayan Başkan Akkoyun, “3 yıldır fiyatı aynı kalan bir şey var mı? Keşke aynı kalsa da artış istemesek. Tam tersi her şeyin fiyatı yükseldi. Dolar artışı olduğu sürece hayat pahalanıyor. Yıllardır bu konularda sürekli çağrıda bulunuyoruz. 2018 yılında yayınlanan bayramlarda ikramiye bu zamana kadar devam etti. 3 yıldır aynı miktarda ikramiye alınmakta. Emeklinin maaşı otomatik olarak erimiş oldu. Korkunç bir erime var. TÜFE artışları da bizi üzüyor. Doğru yansıtılmıyor. Bu bilgileri nereden alıyorlar bilemiyoruz. Her şey ortada, gittiğimiz market belli, manav belli. Neye dayanarak TÜFE yüzde 13’lerde? Emekli de anlamıyor. Yüzde 50’ye yakın asgari ücret altında maaş alan emekli var. Bu insanlar bu ortamda nasıl geçinecek. Nerede ucuzluk var orada onu almaya çalışıyorlar” diye konuştu.

BEKLENTİMİZ BİN 500 LİRA OLMASIYDI”

Maaşlara yapılan artış oranında ikramiyelerin yükseltilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Akoyun, “Emeklinin beklentisi karşılanmadı. İkramiyelerin verilmesinden bu yana, maaşa yapılan zam oranında ikramiyenin artması beklentisindeyiz. Bin 500 TL ikramiye beklentimiz vardı. Ancak gördüğümüz üzere son 6 ayın enflasyonu baz alınması sebebiyle 100 lira bir artış olacak. Biz bu artışta 3 yılın baz alınmasını istiyoruz” dedi.

İNŞALLAH ERKEN SEÇİM OLURDA EMEKLİNİN YÜZÜ GÜLER”

Emeklilere 2018 yılında emekli ikramiyesi hakkının geldiğini ve bu zamanın seçimlere denk geldiğini hatırlatan TÜED Manisa Şube Başkanı Mehmet Akkoyun; “Hatırlanmamız için illa seçim mi olması gerekiyor? Seçimden seçime değil her zaman yanımızda olmaları gerekir. Biz bu ülkenin taşına toprağına yıllarca hizmet etmiş insanlarız. Bu ülkenin gelişmesinde bizim de çok katkılarımız oldu. Karşılığı bu olmaması lazımdı. İnşallah erken seçim olurda emeklinin yüzü artık güler” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.