BAŞKAN AKAN: “TÜRK MİLLETİNİN PARASIYLA KUMAR OYNUYORLAR”

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2022 - 14:36, Güncelleme: 25.05.2022 - 14:36
 

BAŞKAN AKAN: “TÜRK MİLLETİNİN PARASIYLA KUMAR OYNUYORLAR”

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın rezervlerinin gün geçtikçe eridiğini söyleyerek, “Türk milletinin parasıyla büyük bir kumar oynuyorlar” dedi.
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın toplam rezervi 13 Mayıs itibarıyla 102 milyar doların altına, uluslararası net rezervler ise 11,5 milyar dolara geriledi. Swap hariç rezervler ise aynı dönemde eksi 52 milyar dolara kadar gerileyerek daha önce büyük siyasi ve ekonomik değişimleri beraberinde getiren eksi 60 milyar dolara bir kez daha yaklaştı. İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, ekonomik verilerin gün geçtikçe kötüye gittiğini belirtirken, AK Parti iktidarının Türk milletinin parasıyla büyük bir kumar oynadığını söyledi. “UÇURUMA YUVARLANDIK ÇOK SERT BİR BİÇİMDE DÜŞÜYORUZ” Başkan Akan, “’Faiz sebep, enflasyon sonuç’ diye bir teori uydurdular, bu teorinin ne kadar saçma ve gerçeklikten uzak olduğunu kabul etmemek için Türk milletinin parasıyla kumar oynuyorlar. Dolar gün itibariyle 16,34’ü gördü. Her ne kadar baskılamaya çalışsalar da döviz durmuyor. Döviz yükseldikçe enflasyon patlıyor. Bu sefer de dövizi baskılamak için Merkez Bankası’nın rezervlerini, yani halkın parasını hiç ediyorlar. Net rezervimimiz bir ayda 7,6 milyar dolar azaldı. Merkez Bankası’nın döviz satışının 30 milyar doları aştığı ifade ediliyor. Uçuruma yuvarlandık, çok sert bir şekilde düşüyoruz” dedi. “İFLAS RİSK PRİMİMİZİ 2008 KRİZİNDEN BU YANA EN YÜKSEK SEVİYEYE ÇIKARTTILAR” İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan son olarak şu ifadeleri kullandı, “Türkiye’nin beş yıl vadeli borcunu iflasa karşı korumanın maliyetini gösteren CDS’ler dün 730 puan ile Refinitiv verilerine göre 2008 yılındaki küresel finansal krizden bu yana rekor seviyeye çıktı. Türk milletine, ülkemize yazıktır. İktidarın bu saatten sonra yapacağı tek iyi şey koltuklarından ayrılarak derhal ülkeyi erken seçime götürmektir. Türk milleti böyle bir tablo içerisinde yaşamayı hak etmiyor.”-
İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın rezervlerinin gün geçtikçe eridiğini söyleyerek, “Türk milletinin parasıyla büyük bir kumar oynuyorlar” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın toplam rezervi 13 Mayıs itibarıyla 102 milyar doların altına, uluslararası net rezervler ise 11,5 milyar dolara geriledi. Swap hariç rezervler ise aynı dönemde eksi 52 milyar dolara kadar gerileyerek daha önce büyük siyasi ve ekonomik değişimleri beraberinde getiren eksi 60 milyar dolara bir kez daha yaklaştı. İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, ekonomik verilerin gün geçtikçe kötüye gittiğini belirtirken, AK Parti iktidarının Türk milletinin parasıyla büyük bir kumar oynadığını söyledi.

“UÇURUMA YUVARLANDIK ÇOK SERT BİR BİÇİMDE DÜŞÜYORUZ”

Başkan Akan, “’Faiz sebep, enflasyon sonuç’ diye bir teori uydurdular, bu teorinin ne kadar saçma ve gerçeklikten uzak olduğunu kabul etmemek için Türk milletinin parasıyla kumar oynuyorlar. Dolar gün itibariyle 16,34’ü gördü. Her ne kadar baskılamaya çalışsalar da döviz durmuyor. Döviz yükseldikçe enflasyon patlıyor. Bu sefer de dövizi baskılamak için Merkez Bankası’nın rezervlerini, yani halkın parasını hiç ediyorlar. Net rezervimimiz bir ayda 7,6 milyar dolar azaldı. Merkez Bankası’nın döviz satışının 30 milyar doları aştığı ifade ediliyor. Uçuruma yuvarlandık, çok sert bir şekilde düşüyoruz” dedi.

“İFLAS RİSK PRİMİMİZİ 2008 KRİZİNDEN BU YANA EN YÜKSEK SEVİYEYE ÇIKARTTILAR”

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan son olarak şu ifadeleri kullandı, “Türkiye’nin beş yıl vadeli borcunu iflasa karşı korumanın maliyetini gösteren CDS’ler dün 730 puan ile Refinitiv verilerine göre 2008 yılındaki küresel finansal krizden bu yana rekor seviyeye çıktı. Türk milletine, ülkemize yazıktır. İktidarın bu saatten sonra yapacağı tek iyi şey koltuklarından ayrılarak derhal ülkeyi erken seçime götürmektir. Türk milleti böyle bir tablo içerisinde yaşamayı hak etmiyor.”-

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.