ÇAYA VE KAHVEYE ZAM YOLDA!

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.04.2022 - 16:52, Güncelleme: 04.04.2022 - 16:52
 

ÇAYA VE KAHVEYE ZAM YOLDA!

Manisa Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Çetin, Etv ekranlarında Yakın Plan programına konuk oldu.  Etv ekranlarında kahveci esnafının sıkıntılarını anlatan Başkan Çetin, “Koronavirüs nedeniyle insanlarda tedirginlik devam ediyor. Orta yaş ve üzeri müşterilerimizin ev alışkanlıkları oluştu, bizim işler düştü. Şu anda ödemelerimizi yapamıyoruz. Esnafımız zararında zararını ediyor. Bizim bu ülkede ayakta kalmamız için tarifelerimize zam yapmamız kaçınılmaz” dedi. BÜYÜK BİR TEDARİK SIKINTISI YAŞANIYOR Pandemi döneminde uzun bir süre kapalı kalan kahvehanelerin açılmasının ardından müşteri sayısında gözle görülür bir düşüş yaşandığını belirten Başkan Çetin, bu nedenle esnafın zararına çalıştığını söyledi. İşlerdeki azalmanın yanı sıra şimdilerde tedarik sıkıntısıyla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Başkan Çetin, üyelerinin en büyük beklentisinin çay ve şeker konusunda yaşanan tedarik sorununun çözülmesi olduğunu söyleyerek, “Hiçbir tedarikçi de şu an bizimle anlaşmaya yanaşmıyor çünkü onların alışlarında da fiyat garantisi yok.  Yeterli şeker bulamıyoruz. 1 ay önce şekerin kolisi 80 liraydı şu anda 150 lira oldu. Denetimden sonra fiyat düşüşü yaşanmadı. Tam tersine yukarı yönlü bir hareketlilik var. Bu hareketlilik uzun zamandır kar etmeyen esnafın cebinden çıkıyor” dedi. GİDERLER KATLANARAK ARTTI GELİRLER AZALDI Yaşadıkları sorunlar karşısında fiyat tarifelerinde zam yapmanın kaçınılmaz olduğunu söyleyen Başkan Çetin, “Kiramızı ödeyemiyoruz. Şu anda devlete yapmamız gereken ödemeleri ve kredilerimizi ödeyemiyoruz. Geçen sene 600-700 lira ödediğimiz elektrik faturaları bu yıl 2 bin liraları aştı. Tabii bu fiyat farkı bizim kazançlarımıza yansımadı. Bu nedenle çalışarak zarar ediyor kahvecilerimiz. Bu ülkede, ayakta kalmak için zam kaçınılmaz. Biz de tarifelerimize zam yapmak durumunda kalacağız. Şu an 2 buçuk lira tarifemiz var. Burada 50 kuruş daha zam olur. Şu anda zam olayını da abartamayız. İnşallah fiyatlarda bir düşüş olur. Bizim buna da ihtiyacımız olmaz.  Geçen sene 60 lira olan kahve şuada 160 lira. Şu anda bir fincan Türk kahvesini 7 buçuk liraya satıyoruz. Zamla birlikte 10 liraya çıkar. Bu uygulamanın Ramazan’dan sonra yapmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.-

Manisa Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Çetin, Etv ekranlarında Yakın Plan programına konuk oldu.  Etv ekranlarında kahveci esnafının sıkıntılarını anlatan Başkan Çetin, “Koronavirüs nedeniyle insanlarda tedirginlik devam ediyor. Orta yaş ve üzeri müşterilerimizin ev alışkanlıkları oluştu, bizim işler düştü. Şu anda ödemelerimizi yapamıyoruz. Esnafımız zararında zararını ediyor. Bizim bu ülkede ayakta kalmamız için tarifelerimize zam yapmamız kaçınılmaz” dedi.

BÜYÜK BİR TEDARİK SIKINTISI YAŞANIYOR

Pandemi döneminde uzun bir süre kapalı kalan kahvehanelerin açılmasının ardından müşteri sayısında gözle görülür bir düşüş yaşandığını belirten Başkan Çetin, bu nedenle esnafın zararına çalıştığını söyledi. İşlerdeki azalmanın yanı sıra şimdilerde tedarik sıkıntısıyla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Başkan Çetin, üyelerinin en büyük beklentisinin çay ve şeker konusunda yaşanan tedarik sorununun çözülmesi olduğunu söyleyerek, “Hiçbir tedarikçi de şu an bizimle anlaşmaya yanaşmıyor çünkü onların alışlarında da fiyat garantisi yok.  Yeterli şeker bulamıyoruz. 1 ay önce şekerin kolisi 80 liraydı şu anda 150 lira oldu. Denetimden sonra fiyat düşüşü yaşanmadı. Tam tersine yukarı yönlü bir hareketlilik var. Bu hareketlilik uzun zamandır kar etmeyen esnafın cebinden çıkıyor” dedi.

GİDERLER KATLANARAK ARTTI GELİRLER AZALDI

Yaşadıkları sorunlar karşısında fiyat tarifelerinde zam yapmanın kaçınılmaz olduğunu söyleyen Başkan Çetin, “Kiramızı ödeyemiyoruz. Şu anda devlete yapmamız gereken ödemeleri ve kredilerimizi ödeyemiyoruz. Geçen sene 600-700 lira ödediğimiz elektrik faturaları bu yıl 2 bin liraları aştı. Tabii bu fiyat farkı bizim kazançlarımıza yansımadı. Bu nedenle çalışarak zarar ediyor kahvecilerimiz. Bu ülkede, ayakta kalmak için zam kaçınılmaz. Biz de tarifelerimize zam yapmak durumunda kalacağız. Şu an 2 buçuk lira tarifemiz var. Burada 50 kuruş daha zam olur. Şu anda zam olayını da abartamayız. İnşallah fiyatlarda bir düşüş olur. Bizim buna da ihtiyacımız olmaz.  Geçen sene 60 lira olan kahve şuada 160 lira. Şu anda bir fincan Türk kahvesini 7 buçuk liraya satıyoruz. Zamla birlikte 10 liraya çıkar. Bu uygulamanın Ramazan’dan sonra yapmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.-

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.