CHP’Lİ BALABAN’DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.06.2022 - 17:18, Güncelleme: 29.06.2022 - 17:18
 

CHP’Lİ BALABAN’DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Yılın ilk altı ayında enflasyon uçuşa geçerken, asgari ücret ise günden güne erimeye devam ediyor. Geçim sıkıntısı yaşayan milyonlarca vatandaş asgari ücret zammı beklerken, gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun kritik ara zam toplantısından çıkan sonuca kitlendi.
Kulislerde asgari ücrete yüzde 40 oranında ara zam yapılacağı ifade edilse de CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban yaptığı açıklamada, yapılacak zammın ekonomik kriz karşısında yetersiz olacağını, asgari ücrete yapılacak zammın arkasından elektrikten, doğalgaza, temel gıda maddelerinden akaryakıta kadar her şeye zam geleceğinin müjdecisi olacağını ifade etti. “AÇLIK SINIRI BİLE 6 BİN 391 LİRA” CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban yaptığı açıklamada, Türk-İş’in açıkladığı açlık ve yoksulluk sınırı oranlarına değinerek, iktidarın düşüncesindeki artışın bile yetersiz kalacağını ifade etti.  CHP’li Balaban açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Türk-İş yoksulluk ve açlık sınırlarını açıkladı. Açıklanan rakamlar bugün vatandaşlarımızın yaşadığı sefaleti, yaşamak zorunda bırakıldıkları sefaleti gözler önüne seriyor. Türk-İş’in rakamlarına göre 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı Haziran ayında 6 bin 391 lira ve şuan ki asgari ücretten 2 bin 137 lira daha fazla. Ayrıca yoksulluk sınırı ise 20 bin 818 lira olarak açıklanmış. Yani bir ailede eşler karı-koca bile çalışıyor olsa bu rakama erişemiyor. Kulislerde söylenen yüzde 40’lık zam bile bir aileye yeterli gelmiyor. Ne açlık sınırın ne de yoksulluk sınırının üstüne çıkartıyor.” “ASGARİ ÜCRET ARTIŞI ARTIK MÜJDE DEĞİL YENİ ZAMLARIN HABERCİSİDİR” Milyonlarca asgari ücretlinin beklediği ara zam açıklamasının bir müjde olmadığını dile getiren CHP’li Balaban, açıklanacak zammın önümüzdeki günlerde herşeye yeni zammın müjdesi olduğunu ifade etti. “VATANDAŞA VERECEKLERİ TEK MÜJDE ERKEN SEÇİM MÜJDESİDİR” CHP Manisa İl Başkanı Balaban açıklamasında son olarak iktidara seslenerek sözlerini şöyle sonlandırdı: “Şimdi Cumhurbaşkanı vatandaşa müjde veriyor, asgari ücrete zam yapıyoruz, öğretmen atıyoruz, biraz daha sıkın dişinizi ekonomiyi ‘Ha toparladık ha toparlayacağız’ diyor. Bizim bu yalanlara karnımız tok, biliyorum ki halkımız da artık bu yalanlara inanmıyor. Erdoğan ve yönetiminin vatandaşa verebileceği tek bir müjde vardır. O müjde ise erken seçim müjdesidir. Çünkü vatandaş artık bu müjdeyi bekliyor. Olası bir erken seçim veya normal seçimde CHP’nin başını çektiği Millet İttifakı’nda memurumuza, asgari ücretlimize, emeklimize, çiftçimize ve vatandaşımıza beklediği müjdeleri vereceğiz.”
Yılın ilk altı ayında enflasyon uçuşa geçerken, asgari ücret ise günden güne erimeye devam ediyor. Geçim sıkıntısı yaşayan milyonlarca vatandaş asgari ücret zammı beklerken, gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun kritik ara zam toplantısından çıkan sonuca kitlendi.

Kulislerde asgari ücrete yüzde 40 oranında ara zam yapılacağı ifade edilse de CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban yaptığı açıklamada, yapılacak zammın ekonomik kriz karşısında yetersiz olacağını, asgari ücrete yapılacak zammın arkasından elektrikten, doğalgaza, temel gıda maddelerinden akaryakıta kadar her şeye zam geleceğinin müjdecisi olacağını ifade etti.

“AÇLIK SINIRI BİLE 6 BİN 391 LİRA”

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban yaptığı açıklamada, Türk-İş’in açıkladığı açlık ve yoksulluk sınırı oranlarına değinerek, iktidarın düşüncesindeki artışın bile yetersiz kalacağını ifade etti.  CHP’li Balaban açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Türk-İş yoksulluk ve açlık sınırlarını açıkladı. Açıklanan rakamlar bugün vatandaşlarımızın yaşadığı sefaleti, yaşamak zorunda bırakıldıkları sefaleti gözler önüne seriyor. Türk-İş’in rakamlarına göre 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı Haziran ayında 6 bin 391 lira ve şuan ki asgari ücretten 2 bin 137 lira daha fazla. Ayrıca yoksulluk sınırı ise 20 bin 818 lira olarak açıklanmış. Yani bir ailede eşler karı-koca bile çalışıyor olsa bu rakama erişemiyor. Kulislerde söylenen yüzde 40’lık zam bile bir aileye yeterli gelmiyor. Ne açlık sınırın ne de yoksulluk sınırının üstüne çıkartıyor.”

“ASGARİ ÜCRET ARTIŞI ARTIK MÜJDE DEĞİL YENİ ZAMLARIN HABERCİSİDİR”

Milyonlarca asgari ücretlinin beklediği ara zam açıklamasının bir müjde olmadığını dile getiren CHP’li Balaban, açıklanacak zammın önümüzdeki günlerde herşeye yeni zammın müjdesi olduğunu ifade etti.

“VATANDAŞA VERECEKLERİ TEK MÜJDE ERKEN SEÇİM MÜJDESİDİR”

CHP Manisa İl Başkanı Balaban açıklamasında son olarak iktidara seslenerek sözlerini şöyle sonlandırdı: “Şimdi Cumhurbaşkanı vatandaşa müjde veriyor, asgari ücrete zam yapıyoruz, öğretmen atıyoruz, biraz daha sıkın dişinizi ekonomiyi ‘Ha toparladık ha toparlayacağız’ diyor. Bizim bu yalanlara karnımız tok, biliyorum ki halkımız da artık bu yalanlara inanmıyor. Erdoğan ve yönetiminin vatandaşa verebileceği tek bir müjde vardır. O müjde ise erken seçim müjdesidir. Çünkü vatandaş artık bu müjdeyi bekliyor. Olası bir erken seçim veya normal seçimde CHP’nin başını çektiği Millet İttifakı’nda memurumuza, asgari ücretlimize, emeklimize, çiftçimize ve vatandaşımıza beklediği müjdeleri vereceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.