Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temmuz'da asgari ücrete zam var

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.03.2023 - 14:09, Güncelleme: 29.03.2023 - 14:09
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temmuz'da asgari ücrete zam var

AK Parti grup toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan; asgari ücrete, seçim öncesi değil, Temmuz ayında zam yapılacağını söyledi. Erdoğan, grup toplantısında ise elektrikte tüm abone gruplarına yüzde 15, sanayide kullanılan doğalgaza ise yüzde 20 indirim yapılacağını söyledi. İndirimler Nisan ayından itibaren geçerli olacak.
Asgari ücrete ne zaman zam olacak? Soruya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yanıt geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısı sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. "Seçim öncesi asgari ücrete zam olacak mı?" sorusunu yanıtlayan Erdoğan, "Hayır öyle bir şey yok. Bütün zamları zaten açıkladık." dedi. "Asgari ücretliler yıl sonunu mu bekleyecek?" sorusu üzerine Erdoğan, Temmuz ayını işaret etti. Erdoğan, "Temmuz'u bekleyecekler, Temmuz'da var." diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmadan öne çıkanlar ise şöyle: "Depreminin ilk gününden beri depremzedelerimizi yalnız bırakmıyoruz. Buradan depremzede vatandaşlarıma seslenmek istiyorum, seçim durumu nedeniyle sizi unutturmayacağız. Seçime kadar en fazla sayıda ilimizi ziyaret ederek vatandaşlarımızla kucaklaşmayı hedefliyoruz. Kalıcı konutların inşasına bir yıl içinde bitecek şekilde hızla devam ediyoruz. "177 BİNDEN FAZLA BAŞVURU ALDI" 'Yapamazsınız' dedikleri TOGG önceki gece itibarıyla 177 binin üzerinde ön sipariş aldı. Milletimiz ilk yerli otomobiline sahip çıktı, çekilişi bugün yapılacak. İlk TOGG'a talip olduğumuzu söylemiştik, pazartesi günü aracımızı teslim alacağız. ELEKTRİK VE DOĞALGAZDA İNDİRİM Arefe Günü, Karadeniz gazının Filyos'a getirilmesi töreni yapılırken, milletimize yeni müjdelerimiz olacak. İki bayramı bir arada yaşayacağız. Şimdiden 2 müjdeyi paylaşalım. Elektrikte tüm abone gruplarında nisan ayından itibaren yüzde 15 indirime gidiyoruz. Sanayicilerimizin kullandığı ve konut aboneliğine göre oldukça yüksek kalan doğalgaz tarifesinde, nisan ayından itibaren yüzde 20 indirim yapıyoruz. TTK'YA BİN MADENCİ ALIMI 10 bin madencimiz deprem bölgesinde canla başla çalışarak milletimizin gönlünü kazandı. Türkiye Taşkömürü Kurumu'na' (TTK) 1000 madenci alıyoruz. YSK'ya göre 4 cumhurbaşkanı adayı bulunuyor, bu gelişmenin ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Seçim süreci sonunda milletin iradesi galip gelecek, Türkiye kalkınma ve demokrasi yolculuğunu sürdürecek.
AK Parti grup toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan; asgari ücrete, seçim öncesi değil, Temmuz ayında zam yapılacağını söyledi. Erdoğan, grup toplantısında ise elektrikte tüm abone gruplarına yüzde 15, sanayide kullanılan doğalgaza ise yüzde 20 indirim yapılacağını söyledi. İndirimler Nisan ayından itibaren geçerli olacak.

Asgari ücrete ne zaman zam olacak? Soruya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yanıt geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısı sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"Seçim öncesi asgari ücrete zam olacak mı?" sorusunu yanıtlayan Erdoğan, "Hayır öyle bir şey yok. Bütün zamları zaten açıkladık." dedi.

"Asgari ücretliler yıl sonunu mu bekleyecek?" sorusu üzerine Erdoğan, Temmuz ayını işaret etti. Erdoğan, "Temmuz'u bekleyecekler, Temmuz'da var." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmadan öne çıkanlar ise şöyle:

"Depreminin ilk gününden beri depremzedelerimizi yalnız bırakmıyoruz. Buradan depremzede vatandaşlarıma seslenmek istiyorum, seçim durumu nedeniyle sizi unutturmayacağız. Seçime kadar en fazla sayıda ilimizi ziyaret ederek vatandaşlarımızla kucaklaşmayı hedefliyoruz. Kalıcı konutların inşasına bir yıl içinde bitecek şekilde hızla devam ediyoruz.

"177 BİNDEN FAZLA BAŞVURU ALDI"

'Yapamazsınız' dedikleri TOGG önceki gece itibarıyla 177 binin üzerinde ön sipariş aldı. Milletimiz ilk yerli otomobiline sahip çıktı, çekilişi bugün yapılacak. İlk TOGG'a talip olduğumuzu söylemiştik, pazartesi günü aracımızı teslim alacağız.

ELEKTRİK VE DOĞALGAZDA İNDİRİM

Arefe Günü, Karadeniz gazının Filyos'a getirilmesi töreni yapılırken, milletimize yeni müjdelerimiz olacak. İki bayramı bir arada yaşayacağız. Şimdiden 2 müjdeyi paylaşalım.

Elektrikte tüm abone gruplarında nisan ayından itibaren yüzde 15 indirime gidiyoruz. Sanayicilerimizin kullandığı ve konut aboneliğine göre oldukça yüksek kalan doğalgaz tarifesinde, nisan ayından itibaren yüzde 20 indirim yapıyoruz.

TTK'YA BİN MADENCİ ALIMI

10 bin madencimiz deprem bölgesinde canla başla çalışarak milletimizin gönlünü kazandı. Türkiye Taşkömürü Kurumu'na' (TTK) 1000 madenci alıyoruz.

YSK'ya göre 4 cumhurbaşkanı adayı bulunuyor, bu gelişmenin ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Seçim süreci sonunda milletin iradesi galip gelecek, Türkiye kalkınma ve demokrasi yolculuğunu sürdürecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.