DÜĞÜN GİYİM SEKTÖRÜNDE 200 BİN MAĞAZA CAN ÇEKİŞİYOR

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.02.2022 - 18:18, Güncelleme: 10.02.2022 - 18:18
 

DÜĞÜN GİYİM SEKTÖRÜNDE 200 BİN MAĞAZA CAN ÇEKİŞİYOR

2022 yılıyla birlikte tarihte görmedikleri zamlarla karşılaştıklarını ve bunun da esnafı yıprattığını söyleyen, Düğün Giyim Sendikası Başkanı Erol Korkmaz, düğün giyim sektöründe 200 bin mağazanın can çekiştiğini belirtti.
“Yılbaşında elektrik ve doğalgaza gelen zamlar esnafı çarpmaya devam ediyor” diyen Korkmaz, “2021 yılındaki akaryakıta, doğalgaza, elektriğe ve temel tüketim mallarına gelen zamlar ve hayat pahalılığı yetmezmiş gibi 2022 yılının ilk günü tarihimizde görmediğimiz Windows 10 lisans satin al zamlarla yeni yıla girdik. Dünya ve ülkemizi etkisine alan ölümcül Covid-19 pandemi sürecinde ekonomik durumu her gün daha da zora giren esnaflarımız bu zamlarla adeta şoka girmiştir. Esnaf pandemi, yasaklar, kapanma derken şimdi de içinden çıkılmaz doğalgaz, akaryakıt ve elektrik zamları ile bir kez daha çarpılmıştır. Toplumun güler yüzü, eli açık insanı, ahi ocakları mensupları pandemi süreci ve hayat pahalılığının dayanılmaz sonucu haddinden fazla yıpranmıştır. Bu günlerde bu acımasız elektrik zammı sonucu dükkanında ve evinde elektrik düğmesini açamaz hale gelmiş iş yerleri bu zamlarla elektrik kullanamaz duruma düşürülmüştür. Dükkan kirası kadar elektrik faturası ödeyen esnaflar artık ses yükseltiyor, esnafın iflasın eşiğinde olduğunu artık görün” şeklinde konuştu. “BUNDAN SONRASI İFLASTIR” Artan girdi maliyetleri, asgari ücret, akaryakıt, doğalgaz ve her şeye gelen zincirleme zamlarla esnafın son durağa geldiğini ve iş yapamaz hale düştüğünü söyleyen Korkmaz, “Esnaf ve sanatkârlarımız için bundan sonrası iflas ve işyeri kapatmadır ve imdat zilleri çalmaya başlamıştır. Bugün itibari ile toplumun en düşük seviyeli grubu ne acıdır ki maalesef ahi ocağı mensubu esnaf ve sanatkârlarımız olmuştur. Elektriğe yapılan zamlar sonucu esnaf iş yapamaz hale düşürülecek, tüm ürünlerin fiyatı artacak hayat şartları bir o kadar daha zorlaşacaktır.” dedi. ‘ZAMLARI GERİ ÇEKİN’ ÇAĞRISI Düğün Giyim Sendikası Başkanı Erol Korkmaz son olarak esnafın ayakta kalması için taleplerini şu sözlerle dile getirdi; “Mevcut hükümetimizden talebimiz acilen bu zamların geri çekilmesidir Yaşanabilir, nefes alabileceğimiz, sürdürülebilir bir esnaf destek paketinin çok acil hayata geçirilmesini talep ediyoruz. Hükümetimizden bu zor dönemimizde kredi faizlerinin silinerek mevcut borçların 2023 yılı başına kadar ertelenmesini sigorta ve bağ-kur gibi aylık ödemelerin altı ay ertelenmesini bekliyoruz. Esnaf toplumun can damarıdır, esnaf toplumun sigortasıdır, esnaf ve sanatkârsız bir toplumun olması asla düşünülemez”
2022 yılıyla birlikte tarihte görmedikleri zamlarla karşılaştıklarını ve bunun da esnafı yıprattığını söyleyen, Düğün Giyim Sendikası Başkanı Erol Korkmaz, düğün giyim sektöründe 200 bin mağazanın can çekiştiğini belirtti.

“Yılbaşında elektrik ve doğalgaza gelen zamlar esnafı çarpmaya devam ediyor” diyen Korkmaz, “2021 yılındaki akaryakıta, doğalgaza, elektriğe ve temel tüketim mallarına gelen zamlar ve hayat pahalılığı yetmezmiş gibi 2022 yılının ilk günü tarihimizde görmediğimiz Windows 10 lisans satin al zamlarla yeni yıla girdik. Dünya ve ülkemizi etkisine alan ölümcül Covid-19 pandemi sürecinde ekonomik durumu her gün daha da zora giren esnaflarımız bu zamlarla adeta şoka girmiştir. Esnaf pandemi, yasaklar, kapanma derken şimdi de içinden çıkılmaz doğalgaz, akaryakıt ve elektrik zamları ile bir kez daha çarpılmıştır. Toplumun güler yüzü, eli açık insanı, ahi ocakları mensupları pandemi süreci ve hayat pahalılığının dayanılmaz sonucu haddinden fazla yıpranmıştır. Bu günlerde bu acımasız elektrik zammı sonucu dükkanında ve evinde elektrik düğmesini açamaz hale gelmiş iş yerleri bu zamlarla elektrik kullanamaz duruma düşürülmüştür. Dükkan kirası kadar elektrik faturası ödeyen esnaflar artık ses yükseltiyor, esnafın iflasın eşiğinde olduğunu artık görün” şeklinde konuştu.

“BUNDAN SONRASI İFLASTIR”

Artan girdi maliyetleri, asgari ücret, akaryakıt, doğalgaz ve her şeye gelen zincirleme zamlarla esnafın son durağa geldiğini ve iş yapamaz hale düştüğünü söyleyen Korkmaz, “Esnaf ve sanatkârlarımız için bundan sonrası iflas ve işyeri kapatmadır ve imdat zilleri çalmaya başlamıştır. Bugün itibari ile toplumun en düşük seviyeli grubu ne acıdır ki maalesef ahi ocağı mensubu esnaf ve sanatkârlarımız olmuştur. Elektriğe yapılan zamlar sonucu esnaf iş yapamaz hale düşürülecek, tüm ürünlerin fiyatı artacak hayat şartları bir o kadar daha zorlaşacaktır.” dedi.

‘ZAMLARI GERİ ÇEKİN’ ÇAĞRISI

Düğün Giyim Sendikası Başkanı Erol Korkmaz son olarak esnafın ayakta kalması için taleplerini şu sözlerle dile getirdi; “Mevcut hükümetimizden talebimiz acilen bu zamların geri çekilmesidir Yaşanabilir, nefes alabileceğimiz, sürdürülebilir bir esnaf destek paketinin çok acil hayata geçirilmesini talep ediyoruz. Hükümetimizden bu zor dönemimizde kredi faizlerinin silinerek mevcut borçların 2023 yılı başına kadar ertelenmesini sigorta ve bağ-kur gibi aylık ödemelerin altı ay ertelenmesini bekliyoruz. Esnaf toplumun can damarıdır, esnaf toplumun sigortasıdır, esnaf ve sanatkârsız bir toplumun olması asla düşünülemez”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.