Haziran'da zam yağmuru: Doğalgaz, elektrik, akaryakıt ve alkol...

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.06.2022 - 10:43, Güncelleme: 01.06.2022 - 10:43
 

Haziran'da zam yağmuru: Doğalgaz, elektrik, akaryakıt ve alkol...

Doğalgazda fiyatlar konutta yüzde 30 arttı. Elektriğe ise yüzde 15 zam geldi. Sektör kaynaklarına göre, benzin ve motorine bir zam daha gelmesi bekleniyor. ÖTV oranlarının artırılmasının ardından alkollü ürünlere de zam geldi.
Elektrik ve doğalgazdan da zam haberi geldi. Fiyatlara 1 Haziran 2022 itibarıyla zam yapıldı. Buna göre doğalgazda fiyatlar konutta yüzde 30, sanayide yüzde 10 arttı. Sanayi ve ticarethanelerde kullanılan elektiğe yüzde 25, konut ve tarımsal faaliyetlerde kullanılan elektriğe ise yüzde 15 zam geldi. Doğalgazda haziran ayında geçerli olacak mesken, sanayi aboneleri ve elektrik üretim amaçlı tarife belirlendi. Konutlarda kullanılan doğalgazın birim fiyatında yüzde 30, elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın birim fiyatında yüzde 16, elektrik üretimi dışında kullanılan doğalgazın birim fiyatında ise yüzde 10 artış oldu. ELEKTRİĞE YÜZDE 15 ZAM Elektrikte ise mesken abonelerinin tarifesine yüzde 15, sanayi ve ticarethane abonelerinin tarifesine ise yüzde 25 zam yapıldı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) faaliyet bazlı, nihai ve yeşil tarife tabloları Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. AKARYAKITA BİR ZAM DAHA Akaryakıta yapılan zamların ardı arkası kesilmiyor. NTV’de yer alan habere göre, 02.06.2022 Perşembe gününden geçerli olmak üzere benzin grubunda 1,22 kuruş, motorin grubunda 1,49 kuruş fiyat artışı bekleniyor. Yapılan açıklamada, “Fiyat değişikliklerinin ne zaman ve ne kadar olacağı ile ilgili son karar üst makamlarca verilmektedir” ifadelerine yer verildi. Güncel akaryakıt (benzin motorin) pompa fiyatları: Manisa’da motorin litre fiyatı 24,59 TL Manisa’da benzin litre fiyatı 25,16 TL LPG litre fiyatı ise ortalama 11,59 lira seviyesinde satışa sunuluyor. ALKOLE DE ZAM Sigara ve alkolden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranlarının artırılmasının ardından alkollü ürünlere bir zam daha geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın bugün yaptığı “Devamlı artırıyoruz, çok rahatsızlar; hem suluda artırıyoruz, hem sigarada artırıyoruz. Aç sefil geziyor; rakıyı, birayı almaktan geri durmuyor” açıklamalarının ardından alkollü içecek fiyatlarına yeni zamlar geldi.
Doğalgazda fiyatlar konutta yüzde 30 arttı. Elektriğe ise yüzde 15 zam geldi. Sektör kaynaklarına göre, benzin ve motorine bir zam daha gelmesi bekleniyor. ÖTV oranlarının artırılmasının ardından alkollü ürünlere de zam geldi.

Elektrik ve doğalgazdan da zam haberi geldi. Fiyatlara 1 Haziran 2022 itibarıyla zam yapıldı. Buna göre doğalgazda fiyatlar konutta yüzde 30, sanayide yüzde 10 arttı. Sanayi ve ticarethanelerde kullanılan elektiğe yüzde 25, konut ve tarımsal faaliyetlerde kullanılan elektriğe ise yüzde 15 zam geldi.

Doğalgazda haziran ayında geçerli olacak mesken, sanayi aboneleri ve elektrik üretim amaçlı tarife belirlendi. Konutlarda kullanılan doğalgazın birim fiyatında yüzde 30, elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın birim fiyatında yüzde 16, elektrik üretimi dışında kullanılan doğalgazın birim fiyatında ise yüzde 10 artış oldu.

ELEKTRİĞE YÜZDE 15 ZAM

Elektrikte ise mesken abonelerinin tarifesine yüzde 15, sanayi ve ticarethane abonelerinin tarifesine ise yüzde 25 zam yapıldı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) faaliyet bazlı, nihai ve yeşil tarife tabloları Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

AKARYAKITA BİR ZAM DAHA

Akaryakıta yapılan zamların ardı arkası kesilmiyor. NTV’de yer alan habere göre, 02.06.2022 Perşembe gününden geçerli olmak üzere benzin grubunda 1,22 kuruş, motorin grubunda 1,49 kuruş fiyat artışı bekleniyor.

Yapılan açıklamada, “Fiyat değişikliklerinin ne zaman ve ne kadar olacağı ile ilgili son karar üst makamlarca verilmektedir” ifadelerine yer verildi.

Güncel akaryakıt (benzin motorin) pompa fiyatları:

Manisa’da motorin litre fiyatı 24,59 TL

Manisa’da benzin litre fiyatı 25,16 TL

LPG litre fiyatı ise ortalama 11,59 lira seviyesinde satışa sunuluyor.

ALKOLE DE ZAM

Sigara ve alkolden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranlarının artırılmasının ardından alkollü ürünlere bir zam daha geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın bugün yaptığı “Devamlı artırıyoruz, çok rahatsızlar; hem suluda artırıyoruz, hem sigarada artırıyoruz. Aç sefil geziyor; rakıyı, birayı almaktan geri durmuyor” açıklamalarının ardından alkollü içecek fiyatlarına yeni zamlar geldi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.