İnşaat Sektörü Zor Durumda!

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.06.2021 - 11:47, Güncelleme: 01.06.2021 - 11:47
 

İnşaat Sektörü Zor Durumda!

Manisa Girişimci İnşaat Müteahhitler Derneği (MAGİD) Başkanı Aslan Yılmaz, 250’den fazla kalemi barındıran inşaat sektörünün, başta demir fiyatları olmak üzere diğer malzemelerde yaşanan anormal fiyat artışları nedeniyle zor günler geçirdiğini açıkladı.
Geçen yıla oranla demir fiyatlarında yüzde 132’lere varan bir zammın olduğunu açıklayan MAGİD Başkanı Aslan Yılmaz, “Türkiye’nin büyüme ve istihdamına katkı sağlayan lokomotif sektör zor günler yaşıyor. Bunun en büyük etkisi pandemiyle beraber tem sektörlerde olduğu gibi inşaat sektörü de nasibini aldı. Bu sektörde yaşanan döviz artışları dalgalanmaları olsun, faiz artışları, enflasyon bir araya koyduğumuzda bunların çok çok üzerinde malzeme fiyatlarında artışlar yaşanmaktadır. Geçen 2020 yılı mayıs ayı ile 2021 yılı mayıs ayı arasındaki 12 aylık süreç içerisinde demir fiyatı 3 bin 250 TL’den 7 bin 250 TL’ye çıktı. Bu da yüzde 132 bir zam demek. Demir başta olmak üzere tüm kalemlerde TÜİK verilerinin çok çok üstünde artışlar söz konusu. Bu da tabi ki inşaat sektörünü ciddi bir sıkıntıya soktu. Hatta durma noktasına geldi” dedi. “CİDDİ İSTİHDAM SIKINTISI DA YAŞANACAK” Geçen yıl faiz oranlarının indirilmesinin inşaat sektörüne canlılık kattığını ifade eden Başkan Yılmaz, bu yıl malzemelere yapılan zam fiyatlarının acilen geri çekilmesini istediklerini belirtti. Yılmaz, “İnşaat sektörü duruma noktasına geldi. Devletimizin buna acilen el atmasını istiyoruz. Yoksa böyle giderse sektör ciddi bir krize, ciddi bir daralmaya doğru gidiyor. Burada ciddi istihdam sıkıntısı da yaşanacak” diye konuştu.
Manisa Girişimci İnşaat Müteahhitler Derneği (MAGİD) Başkanı Aslan Yılmaz, 250’den fazla kalemi barındıran inşaat sektörünün, başta demir fiyatları olmak üzere diğer malzemelerde yaşanan anormal fiyat artışları nedeniyle zor günler geçirdiğini açıkladı.

Geçen yıla oranla demir fiyatlarında yüzde 132’lere varan bir zammın olduğunu açıklayan MAGİD Başkanı Aslan Yılmaz, “Türkiye’nin büyüme ve istihdamına katkı sağlayan lokomotif sektör zor günler yaşıyor. Bunun en büyük etkisi pandemiyle beraber tem sektörlerde olduğu gibi inşaat sektörü de nasibini aldı. Bu sektörde yaşanan döviz artışları dalgalanmaları olsun, faiz artışları, enflasyon bir araya koyduğumuzda bunların çok çok üzerinde malzeme fiyatlarında artışlar yaşanmaktadır. Geçen 2020 yılı mayıs ayı ile 2021 yılı mayıs ayı arasındaki 12 aylık süreç içerisinde demir fiyatı 3 bin 250 TL’den 7 bin 250 TL’ye çıktı. Bu da yüzde 132 bir zam demek. Demir başta olmak üzere tüm kalemlerde TÜİK verilerinin çok çok üstünde artışlar söz konusu. Bu da tabi ki inşaat sektörünü ciddi bir sıkıntıya soktu. Hatta durma noktasına geldi” dedi.

CİDDİ İSTİHDAM SIKINTISI DA YAŞANACAK”

Geçen yıl faiz oranlarının indirilmesinin inşaat sektörüne canlılık kattığını ifade eden Başkan Yılmaz, bu yıl malzemelere yapılan zam fiyatlarının acilen geri çekilmesini istediklerini belirtti. Yılmaz, “İnşaat sektörü duruma noktasına geldi. Devletimizin buna acilen el atmasını istiyoruz. Yoksa böyle giderse sektör ciddi bir krize, ciddi bir daralmaya doğru gidiyor. Burada ciddi istihdam sıkıntısı da yaşanacak” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.