Öğretmen maaşları eriyor!

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.11.2020 - 16:03, Güncelleme: 05.11.2020 - 16:03
 

Öğretmen maaşları eriyor!

Öğretmen maaşlarının, artan Dolar ve altın karşısında gün geçtikçe eridiğine dikkat çeken Türk Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa Atalay; “2019 Ağustos itibariyle, 9. derece 1. kademedeki bir öğretmenimiz maaşıyla 738 dolar veya 9,7 çeyrek altın alabiliyordu. Şimdi ise aynı öğretmenimiz maaşıyla ancak 511 dolar ve 5,2 çeyrek altın alabiliyor. ”dedi.
Türk Lirası’nın döviz karşısında değer kaybetmeye devam ettiğini ve bu yüzden maaşlarının her geçen gün hızla eriğine dikkat çeken Türk Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa Atalay, çalışanların ücret artışlarının da günümüz gerçeklerine uygun şekilde güncellenmesini talep etti. Başkan Atalay açıklamalarında şu sözlere yer verdi; BAKAN ZİYA SELÇUK’UN "ÖNEMLİ İYİLEŞTİRME" AÇIKLAMASINI DEĞERLENDİRDİ “MEB bütçesinin komisyon görüşmelerinde Sayın Ziya Selçuk, “Öğretmenlerimizin mali ve sosyal haklarında önemli iyileştirmeler yapılmış ve 1 Temmuz 2020 itibarıyla Bakanlığımız bünyesinde göreve yeni başlayan 9. derece 1. kademedeki bir öğretmenimizin maaşı 4369 TL olmuştur” demiş! Yandaş sendikanın bile Eylül 2020 itibariyle Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırını 2.473,1 TL, yoksulluk sınırı da 7.187,3 TL olarak açıkladığı bir durumda, bir öğretmene verilen 4.369 TL aylık ücretin 'önemli iyileştirme' olarak sunulmasını değerlendirmeye dahi gerek duymuyorum. "227 DOLAR, 4,5 ÇEYREK ALTIN KAYIPTA!" Öte yandan başka önemli bir gerçeğe dikkat çekmek isterim ki; Toplu Sözleşmenin imzalandığı 2019 Ağustos itibariyle 9/1’deki öğretmenimiz 4.133 TL alıyordu. O zaman bu öğretmenimiz maaşıyla 738 dolar veya 9,7 çeyrek altın alabiliyordu. Şimdi ise aynı öğretmenimiz maaşıyla ancak 511 dolar ve 5,2 çeyrek altın alabiliyor. Yani 2020 ve 2021 yılının pazarlığının yapıldığı 2019 Toplu Sözleşmesinden bugüne öğretmenimiz, döviz bazında 227 dolar, altın bazında ise 4,5 çeyrek altın karşılığı kayıpta! "‘MAAŞINIZI ALTIN YA DA DÖVİZLE ALMIYORSUNUZ’ DİYENLER ÇIKACAK" Toplu Sözleşmeden bu yana ekonomik koşulların inanılmaz şekilde değişmiş olduğu bu durumda, çalışanların ücret artışlarının da günümüz gerçeklerine uygun şekilde güncellenmesi talebi makul değil midir? Tabii bu arada “Maaşınızı altın ya da dövizle almıyorsunuz kardeşim; ne kaybından bahsediyorsun?” diyen uzmanlar(!) da çıkacaktır! Onların vicdanlarını da milletimizin vicdanına havale ediyorum.”
Öğretmen maaşlarının, artan Dolar ve altın karşısında gün geçtikçe eridiğine dikkat çeken Türk Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa Atalay; “2019 Ağustos itibariyle, 9. derece 1. kademedeki bir öğretmenimiz maaşıyla 738 dolar veya 9,7 çeyrek altın alabiliyordu. Şimdi ise aynı öğretmenimiz maaşıyla ancak 511 dolar ve 5,2 çeyrek altın alabiliyor. ”dedi.

Türk Lirası’nın döviz karşısında değer kaybetmeye devam ettiğini ve bu yüzden maaşlarının her geçen gün hızla eriğine dikkat çeken Türk Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa Atalay, çalışanların ücret artışlarının da günümüz gerçeklerine uygun şekilde güncellenmesini talep etti. Başkan Atalay açıklamalarında şu sözlere yer verdi;

BAKAN ZİYA SELÇUK’UN "ÖNEMLİ İYİLEŞTİRME" AÇIKLAMASINI DEĞERLENDİRDİ

“MEB bütçesinin komisyon görüşmelerinde Sayın Ziya Selçuk, “Öğretmenlerimizin mali ve sosyal haklarında önemli iyileştirmeler yapılmış ve 1 Temmuz 2020 itibarıyla Bakanlığımız bünyesinde göreve yeni başlayan 9. derece 1. kademedeki bir öğretmenimizin maaşı 4369 TL olmuştur” demiş! Yandaş sendikanın bile Eylül 2020 itibariyle Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırını 2.473,1 TL, yoksulluk sınırı da 7.187,3 TL olarak açıkladığı bir durumda, bir öğretmene verilen 4.369 TL aylık ücretin 'önemli iyileştirme' olarak sunulmasını değerlendirmeye dahi gerek duymuyorum.

"227 DOLAR, 4,5 ÇEYREK ALTIN KAYIPTA!"

Öte yandan başka önemli bir gerçeğe dikkat çekmek isterim ki; Toplu Sözleşmenin imzalandığı 2019 Ağustos itibariyle 9/1’deki öğretmenimiz 4.133 TL alıyordu. O zaman bu öğretmenimiz maaşıyla 738 dolar veya 9,7 çeyrek altın alabiliyordu. Şimdi ise aynı öğretmenimiz maaşıyla ancak 511 dolar ve 5,2 çeyrek altın alabiliyor. Yani 2020 ve 2021 yılının pazarlığının yapıldığı 2019 Toplu Sözleşmesinden bugüne öğretmenimiz, döviz bazında 227 dolar, altın bazında ise 4,5 çeyrek altın karşılığı kayıpta!

"‘MAAŞINIZI ALTIN YA DA DÖVİZLE ALMIYORSUNUZ’ DİYENLER ÇIKACAK"

Toplu Sözleşmeden bu yana ekonomik koşulların inanılmaz şekilde değişmiş olduğu bu durumda, çalışanların ücret artışlarının da günümüz gerçeklerine uygun şekilde güncellenmesi talebi makul değil midir? Tabii bu arada “Maaşınızı altın ya da dövizle almıyorsunuz kardeşim; ne kaybından bahsediyorsun?” diyen uzmanlar(!) da çıkacaktır! Onların vicdanlarını da milletimizin vicdanına havale ediyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.