UCUZ ET HAYAL OLDU

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.03.2023 - 16:28, Güncelleme: 21.03.2023 - 16:28
 

UCUZ ET HAYAL OLDU

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, vatandaşların ucuza et yemesinin mümkün olmadığını ifade etti. CHP’li Bakırlıoğlu, “Et fiyatları 300 liraya dayanınca ucuz et propagandasına yine başladılar. Seçim öncesi günlük politikalarla oy devşireceklerini sanıyorlar.” dedi.
Ramazan ayı öncesi kırmızı et fiyatları vatandaşları zorlamaya devam ediyor. CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, et fiyatlarının yüksek olmasının sebebini yanlış politikalar olduğunu söyledi. “RAMAZAN AYI BOYUNCA GÜNLÜK 20 TON ET VERİLECEK” CHP’li Bakırlıoğlu, “Et ve Süt Kurumunun ramazan ayında ucuz et satacağı açıklaması et fiyatlarının aşırı arttığı ve vatandaşın artık et alamaz hale geldiği gerçeğini ortaya çıkarıyor. Açıklama, vatandaşın sözde ucuz ete ulaşamayacağını da gösteriyor. Bakanlık raporlarına göre 2017'de yıllık kişi başı kırmızı et tüketimi 14 kilo iken sektör temsilcileri bu rakamın 7 kiloya kadar düştüğünü belirtilmektedir. Et ve Süt Kurumu bir açıklama yaptı. Türkiye genelinde Tarım Kredi Market zincirlerine verilen ürünlerin miktarı aylık 600 tona çıkılacakmış. Yani ramazan ayı boyunca günlük 20 ton et verilecek.” diye konuştu. “VATANDAŞIN UCUZ ETE ULAŞMASI MÜMKÜN DEĞİL” CHP’li Bakırlıoğlu, “Tarım Kredi Markette kıymanın kilogramı 140 lira, kuşbaşı etin kilogramı da 150 liradan satılacak. 1590 Tarım Kredi Market var. Mağaza başına günlük verilecek et miktarı 12,5 kilo. Et ve Süt kurumunun ülke genelinde toplam satış mağaza sayısı 17. Türkiye’deki et tüketiminin üçte biri İstanbul’da gerçekleşiyor. Ama Et ve Süt kurumunun İstanbul’da sadece bir tane mağazası var. Et fiyatı ne olursa olsun vatandaşın bu şartlarda ucuz ete ulaşması mümkün değil. Günlük bir milyon ton et tüketilen ülkede günlük 20 ton 30 ton et vereceğiz demek ciddiyetsizlikten başka bir şey değildir. Geçen yıl ramazan ayında da aynı yöntemi denediler. Ne et fiyatları düştü ne de vatandaş ucuz et yiyebildi. Et fiyatları 300 liraya dayanınca ucuz et propagandasına yine başladılar. Seçim öncesi günlük politikalarla oy devşireceklerini sanıyorlar.” dedi. “BULDUKLARI ÇÖZÜM YİNE İTHALAT” CHP’li Bakırlıoğlu, “20 yıldır ülke hayvancılığını getirdikleri noktada ne üretici kazanıyor ne de vatandaş ucuz et alabiliyor. Bunun sorumlusu AKP iktidarıdır. Et ve Süt Kurumu zararına satış yapıp görev zararını hazineye yükleyecek. Süt fiyatlarını baskıladılar süt hayvanları kesime gitti. Fiyatlar daha da arttı. Ama hayvan yok. Süt hayvanı olmayınca besilik hayvanda bulunamıyor. Buldukları çözüm yine ithalat. Artık kasaplık hayvan ve et ithal etmeye başladılar. Maalesef bu da çözüm olmayacak. Ölmek üzere olan hastaya yara bandıyla müdahaleye benziyor yaptıkları. Seçimden sonra sorunu çözecek irade iktidara gelecek. Mutabakat metninde sürdürülebilir bir tarım ve hayvancılık politikaları ile üreticinin ve tüketicinin kazanacağı bir sistemi kuracağız.” diyerek sözlerine son verdi.
CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, vatandaşların ucuza et yemesinin mümkün olmadığını ifade etti. CHP’li Bakırlıoğlu, “Et fiyatları 300 liraya dayanınca ucuz et propagandasına yine başladılar. Seçim öncesi günlük politikalarla oy devşireceklerini sanıyorlar.” dedi.

Ramazan ayı öncesi kırmızı et fiyatları vatandaşları zorlamaya devam ediyor. CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, et fiyatlarının yüksek olmasının sebebini yanlış politikalar olduğunu söyledi.

“RAMAZAN AYI BOYUNCA GÜNLÜK 20 TON ET VERİLECEK”

CHP’li Bakırlıoğlu, “Et ve Süt Kurumunun ramazan ayında ucuz et satacağı açıklaması et fiyatlarının aşırı arttığı ve vatandaşın artık et alamaz hale geldiği gerçeğini ortaya çıkarıyor. Açıklama, vatandaşın sözde ucuz ete ulaşamayacağını da gösteriyor. Bakanlık raporlarına göre 2017'de yıllık kişi başı kırmızı et tüketimi 14 kilo iken sektör temsilcileri bu rakamın 7 kiloya kadar düştüğünü belirtilmektedir. Et ve Süt Kurumu bir açıklama yaptı. Türkiye genelinde Tarım Kredi Market zincirlerine verilen ürünlerin miktarı aylık 600 tona çıkılacakmış. Yani ramazan ayı boyunca günlük 20 ton et verilecek.” diye konuştu.

VATANDAŞIN UCUZ ETE ULAŞMASI MÜMKÜN DEĞİL”

CHP’li Bakırlıoğlu, “Tarım Kredi Markette kıymanın kilogramı 140 lira, kuşbaşı etin kilogramı da 150 liradan satılacak. 1590 Tarım Kredi Market var. Mağaza başına günlük verilecek et miktarı 12,5 kilo. Et ve Süt kurumunun ülke genelinde toplam satış mağaza sayısı 17. Türkiye’deki et tüketiminin üçte biri İstanbul’da gerçekleşiyor. Ama Et ve Süt kurumunun İstanbul’da sadece bir tane mağazası var. Et fiyatı ne olursa olsun vatandaşın bu şartlarda ucuz ete ulaşması mümkün değil. Günlük bir milyon ton et tüketilen ülkede günlük 20 ton 30 ton et vereceğiz demek ciddiyetsizlikten başka bir şey değildir. Geçen yıl ramazan ayında da aynı yöntemi denediler. Ne et fiyatları düştü ne de vatandaş ucuz et yiyebildi. Et fiyatları 300 liraya dayanınca ucuz et propagandasına yine başladılar. Seçim öncesi günlük politikalarla oy devşireceklerini sanıyorlar.” dedi.

BULDUKLARI ÇÖZÜM YİNE İTHALAT”

CHP’li Bakırlıoğlu, “20 yıldır ülke hayvancılığını getirdikleri noktada ne üretici kazanıyor ne de vatandaş ucuz et alabiliyor. Bunun sorumlusu AKP iktidarıdır. Et ve Süt Kurumu zararına satış yapıp görev zararını hazineye yükleyecek. Süt fiyatlarını baskıladılar süt hayvanları kesime gitti. Fiyatlar daha da arttı. Ama hayvan yok. Süt hayvanı olmayınca besilik hayvanda bulunamıyor. Buldukları çözüm yine ithalat. Artık kasaplık hayvan ve et ithal etmeye başladılar. Maalesef bu da çözüm olmayacak. Ölmek üzere olan hastaya yara bandıyla müdahaleye benziyor yaptıkları. Seçimden sonra sorunu çözecek irade iktidara gelecek. Mutabakat metninde sürdürülebilir bir tarım ve hayvancılık politikaları ile üreticinin ve tüketicinin kazanacağı bir sistemi kuracağız.” diyerek sözlerine son verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.