Bodrum İstanbul Arası Yol Güzergâhı

GENEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.12.2020 - 15:54, Güncelleme: 07.12.2020 - 15:54
 

Bodrum İstanbul Arası Yol Güzergâhı

Bodrum ile İstanbul arası yaklaşık 695 km’dir. Aracı süren kişinin hızına göre değişmekle birlikte, saatte ortalama 90 km. hızla gidildiği varsayılıp, mola süresi de hesaplandığında yaklaşık sekiz saatte varılacak mesafededir. Araba yolculuğu yapıldığında mola yerleri ve konaklamalarla keyifli bir yolculuk olacaktır. İstanbul İzmir otobanı süreyi çok kısaltmış olmakla birlikte, yolculuğu seyahate dönüştürmek isteyenler, otobanı kullanmayıp, İzmit Körfezi’ni de dolaşabilirler. Körfez boyunca çok sayıda çay bahçesi ve dinlenme tesisi yer almaktadır. Yalova’nın yeşil tabiatında dinlenme molası verilebilir. Bursa’yı geçip, Karacabey, Susurluk yakınlarında tost ve ayran molası da yolculuğa keyif katacaktır. Ayvalık, İzmir sonrasında ücretsiz otobana yer almaktadır. Aydın, Söke sonrasında ise varışa az bir mesafe kalmıştır. Gezerek gitmek isteyenler için Aydın’da çöp şiş molası, araba yolculuğunun yorgunluğunu alacaktır. Uçak ile gidildiği takdirde ise yaklaşık bir saat sürecektir. Bodrum’un Güzellikleri Bodrum gerek ulaşımı gerekse de yol güzergâhında geçilen tabiat harikası yerler açısından da keyifli bir seyahat sunacaktır. Uçakla çok kısa süreler içerisinde ulaşım mümkünken, araba ile daha uzun sürelerde ulaşım sağlanacaktır. Yolculuk boyunca lezzet duraklarına uğrayarak geçilmesi tavsiye edilir. Bodrum Trafik Durumu için tıklayınız… Şayet, yaz aylarında yolculuk yapılacaksa, yol güzergâhında bulunan karadut şerbetlerinin içilmesi de önerilmektedir. Bodrum narenciye bahçeleri, begonvilleri ve çam ağaçları ile mutlaka gidilmesi önerilen yerlerdendir. Masmavi plajları ve koyları ile herkesin huzur bulacağı yerler arasındadır. Bodrum’un öne çıkan belli başlı yerleri, Yalıkavak, Gümüşlük, Kargıcık Koyu, Bitez, Gümbet’tir. Akşamları eğlence mekânları, gençlerin uğrak yerleri arasındadır. Mavi ve Yeşilin Birleştiği Yerler Bodrum, mavi ve yeşilin muhteşem uyumu ile bilinen yerler içerisindedir. Tarihi yerleri, Cenevizliler, Roma ve Karya Medeniyetlerine ait tarihi eserleri ile farklı kültürlere ev sahipliği yapmış yerler içerisindedir. Bodrum’un eşsiz coğrafyasında huzurlu tatil yapmak isteyenler için de çok sayıda rota bulunmaktadır. Ayrıca, her bütçeye uygun konaklama tesisi de yer alır. Butik otel, her şey dâhil oteller kadar pansiyon türü aile işletmeleri de yer almaktadır. Bodrum hakkında detaylı bilgi sahibi olmak isteyenler için www.bodrumekspres.com sitesinin yakından incelenmesi önerilir.

Bodrum ile İstanbul arası yaklaşık 695 km’dir. Aracı süren kişinin hızına göre değişmekle birlikte, saatte ortalama 90 km. hızla gidildiği varsayılıp, mola süresi de hesaplandığında yaklaşık sekiz saatte varılacak mesafededir. Araba yolculuğu yapıldığında mola yerleri ve konaklamalarla keyifli bir yolculuk olacaktır. İstanbul İzmir otobanı süreyi çok kısaltmış olmakla birlikte, yolculuğu seyahate dönüştürmek isteyenler, otobanı kullanmayıp, İzmit Körfezi’ni de dolaşabilirler.

Körfez boyunca çok sayıda çay bahçesi ve dinlenme tesisi yer almaktadır. Yalova’nın yeşil tabiatında dinlenme molası verilebilir. Bursa’yı geçip, Karacabey, Susurluk yakınlarında tost ve ayran molası da yolculuğa keyif katacaktır. Ayvalık, İzmir sonrasında ücretsiz otobana yer almaktadır. Aydın, Söke sonrasında ise varışa az bir mesafe kalmıştır. Gezerek gitmek isteyenler için Aydın’da çöp şiş molası, araba yolculuğunun yorgunluğunu alacaktır. Uçak ile gidildiği takdirde ise yaklaşık bir saat sürecektir.

Bodrum’un Güzellikleri

Bodrum gerek ulaşımı gerekse de yol güzergâhında geçilen tabiat harikası yerler açısından da keyifli bir seyahat sunacaktır. Uçakla çok kısa süreler içerisinde ulaşım mümkünken, araba ile daha uzun sürelerde ulaşım sağlanacaktır. Yolculuk boyunca lezzet duraklarına uğrayarak geçilmesi tavsiye edilir.

Bodrum Trafik Durumu için tıklayınız…

Şayet, yaz aylarında yolculuk yapılacaksa, yol güzergâhında bulunan karadut şerbetlerinin içilmesi de önerilmektedir. Bodrum narenciye bahçeleri, begonvilleri ve çam ağaçları ile mutlaka gidilmesi önerilen yerlerdendir. Masmavi plajları ve koyları ile herkesin huzur bulacağı yerler arasındadır. Bodrum’un öne çıkan belli başlı yerleri, Yalıkavak, Gümüşlük, Kargıcık Koyu, Bitez, Gümbet’tir. Akşamları eğlence mekânları, gençlerin uğrak yerleri arasındadır.

Mavi ve Yeşilin Birleştiği Yerler

Bodrum, mavi ve yeşilin muhteşem uyumu ile bilinen yerler içerisindedir. Tarihi yerleri, Cenevizliler, Roma ve Karya Medeniyetlerine ait tarihi eserleri ile farklı kültürlere ev sahipliği yapmış yerler içerisindedir.

Bodrum’un eşsiz coğrafyasında huzurlu tatil yapmak isteyenler için de çok sayıda rota bulunmaktadır. Ayrıca, her bütçeye uygun konaklama tesisi de yer alır. Butik otel, her şey dâhil oteller kadar pansiyon türü aile işletmeleri de yer almaktadır. Bodrum hakkında detaylı bilgi sahibi olmak isteyenler için www.bodrumekspres.com sitesinin yakından incelenmesi önerilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.