DEPREMZEDELERİN İÇME SUYUNDA KOLAYLIK SAĞLANACAK

GENEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.02.2023 - 15:42, Güncelleme: 15.02.2023 - 15:42
 

DEPREMZEDELERİN İÇME SUYUNDA KOLAYLIK SAĞLANACAK

MASKİ’nin 2023 yılı 1. Olağanüstü Genel Kurulunda deprem felaketi sonrasında Manisa’ya yerleşecek vatandaşlar için Mecliste önemli bir karar alındı. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ, depremzede vatandaşlara yönelik bir çalışma daha başlattı. Deprem bölgesinden ayrılarak Manisa’ya yerleşen depremzedelerden, depozito, açma bedeli ve sözleşme bedelinde ücret talep etmeyecek olan MASKİ Genel Müdürlüğü, 12 metreküpe kadar su kullanımda da temsili olarak 1 TL ücret alacak. Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğünün, 2023 yılı 1. Olağanüstü Genel Kurulu toplantısı yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü’nün başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 2 gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa’ya gelen depremzedeleri de yalnız bırakmadı.  3 UNSURDAN ÜCRET TALEP EDİLMEYECEK Olağanüstü Genel Kurulda, Manisa’ya yerleşen depremzedelerden, depozito, açma bedeli ve sözleşme bedelinde ücret talep edilmeyeceğini belirten Başkan Vekili Güzgülü, vatandaşlardan depremzede olduklarını kanıtlayıcı belge dışında herhangi bir belge istenmeyeceğini söyledi. Güzgülü açıklamasının devamında, “MASKİ Genel Müdürlüğü’nün 2023 yılı ücret tarifesinin mekanik sayaçlar 1. kademesi köy, belde, ilçe merkezi ayrımı olmaksızın 1-12 metreküp arası 1 lira olarak uygulanır. MASKİ Genel Müdürlüğü’nün 2023 yılı ücret tarifesinin elektonik kartlı sayaçlar kısmının 1. kademesi köy, belde, ilçe merkezi ayrımı olmaksızın 1 lira olarak uygulanır” diyerek maddeyi okudu.  OYBİRLİĞİYLE MECLİSTEN GEÇTİ Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Güzgülü’nün gündem maddesini okumasının ardından yapılan oylamada depremzede vatandaşlara içme suyu aboneliklerinde sağlanacak olan kolaylık Meclisten oybirliğiyle geçti. 


MASKİ’nin 2023 yılı 1. Olağanüstü Genel Kurulunda deprem felaketi sonrasında Manisa’ya yerleşecek vatandaşlar için Mecliste önemli bir karar alındı. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ, depremzede vatandaşlara yönelik bir çalışma daha başlattı. Deprem bölgesinden ayrılarak Manisa’ya yerleşen depremzedelerden, depozito, açma bedeli ve sözleşme bedelinde ücret talep etmeyecek olan MASKİ Genel Müdürlüğü, 12 metreküpe kadar su kullanımda da temsili olarak 1 TL ücret alacak.
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğünün, 2023 yılı 1. Olağanüstü Genel Kurulu toplantısı yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü’nün başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 2 gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa’ya gelen depremzedeleri de yalnız bırakmadı. 
3 UNSURDAN ÜCRET TALEP EDİLMEYECEK
Olağanüstü Genel Kurulda, Manisa’ya yerleşen depremzedelerden, depozito, açma bedeli ve sözleşme bedelinde ücret talep edilmeyeceğini belirten Başkan Vekili Güzgülü, vatandaşlardan depremzede olduklarını kanıtlayıcı belge dışında herhangi bir belge istenmeyeceğini söyledi. Güzgülü açıklamasının devamında, “MASKİ Genel Müdürlüğü’nün 2023 yılı ücret tarifesinin mekanik sayaçlar 1. kademesi köy, belde, ilçe merkezi ayrımı olmaksızın 1-12 metreküp arası 1 lira olarak uygulanır. MASKİ Genel Müdürlüğü’nün 2023 yılı ücret tarifesinin elektonik kartlı sayaçlar kısmının 1. kademesi köy, belde, ilçe merkezi ayrımı olmaksızın 1 lira olarak uygulanır” diyerek maddeyi okudu. 
OYBİRLİĞİYLE MECLİSTEN GEÇTİ
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Güzgülü’nün gündem maddesini okumasının ardından yapılan oylamada depremzede vatandaşlara içme suyu aboneliklerinde sağlanacak olan kolaylık Meclisten oybirliğiyle geçti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.