EĞİTİM SEN MANİSA’DAN BOĞAZİÇİ ÖĞRENCİLERİNE DESTEK

GENEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.01.2021 - 11:33, Güncelleme: 07.01.2021 - 11:33
 

EĞİTİM SEN MANİSA’DAN BOĞAZİÇİ ÖĞRENCİLERİNE DESTEK

Eğitim Sen Manisa Şubesi, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin rektör atamasına karşı yaptığı protestoya ilişkin bir açıklama yayımladı. Eğitim Sen yaptığı açıklamada, gözaltına alınan tüm öğrencilerin derhal serbest bırakılmasını istedi.
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Egitim Sen (Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası), Eski AK Parti milletvekili aday adayı Prof. Dr. Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasına ve protesto edenlere yönelik operasyona ilişkin bir açıklama yaptı. "TÜM ÖĞRENCİLER DERHAL SERBEST BIRAKILSIN" Eğitim Sen Şube Başkanı İsmail Şener, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin rektör atamasına karşı yaptığı protestoya ilişkin yaptığı açıklamada, şu sözlere yer verdi; “Eğitim Sen olarak, rejimin ve rejime sadakatle itaat eden rektörlerin üniversitelere biçtiği kaftanı, hep birlikte demokratik mücadele ile yırtabileceğimizi biliyoruz. Akademisyeni, öğrencisi, idari ve teknik personeli ve taşeron işçisiyle üniversite bileşenlerinin demokratik talepler etrafında yan yana gelmesinin umudu nasıl çoğalttığını görüyoruz.  Bu nedenle herkesi, atanan kayyumu kabul etmeyen Boğaziçi Üniversitesi bileşenleriyle dayanışmaya, insan, toplum ve doğa yararına üniversite mücadelesine destek olmaya davet ediyoruz. Demokratik haklarını kullandıkları için gözaltına alınan tüm öğrencilerin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Tüm örgütlü gücümüzle sesimizi çoğaltıyoruz. Karanlığınıza, şiddetinize, kayırmacılığınıza, dayatmalarınıza alışmıyoruz, itiraz ediyoruz. Öğrencilere şiddeti, üniversite kapılarına kelepçeyi, kampüse polis çağırmayı üniversiteyi yönetmek sanan kayyumları üniversitelerimizde istemiyoruz."-
Eğitim Sen Manisa Şubesi, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin rektör atamasına karşı yaptığı protestoya ilişkin bir açıklama yayımladı. Eğitim Sen yaptığı açıklamada, gözaltına alınan tüm öğrencilerin derhal serbest bırakılmasını istedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Egitim Sen (Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası), Eski AK Parti milletvekili aday adayı Prof. Dr. Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasına ve protesto edenlere yönelik operasyona ilişkin bir açıklama yaptı.

"TÜM ÖĞRENCİLER DERHAL SERBEST BIRAKILSIN"

Eğitim Sen Şube Başkanı İsmail Şener, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin rektör atamasına karşı yaptığı protestoya ilişkin yaptığı açıklamada, şu sözlere yer verdi; “Eğitim Sen olarak, rejimin ve rejime sadakatle itaat eden rektörlerin üniversitelere biçtiği kaftanı, hep birlikte demokratik mücadele ile yırtabileceğimizi biliyoruz. Akademisyeni, öğrencisi, idari ve teknik personeli ve taşeron işçisiyle üniversite bileşenlerinin demokratik talepler etrafında yan yana gelmesinin umudu nasıl çoğalttığını görüyoruz.  Bu nedenle herkesi, atanan kayyumu kabul etmeyen Boğaziçi Üniversitesi bileşenleriyle dayanışmaya, insan, toplum ve doğa yararına üniversite mücadelesine destek olmaya davet ediyoruz. Demokratik haklarını kullandıkları için gözaltına alınan tüm öğrencilerin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Tüm örgütlü gücümüzle sesimizi çoğaltıyoruz. Karanlığınıza, şiddetinize, kayırmacılığınıza, dayatmalarınıza alışmıyoruz, itiraz ediyoruz. Öğrencilere şiddeti, üniversite kapılarına kelepçeyi, kampüse polis çağırmayı üniversiteyi yönetmek sanan kayyumları üniversitelerimizde istemiyoruz."-

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.