EYT'de düğüm çözüldü... Cumhurbaşkanı Erdoğan detayları açıkladı

GENEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.12.2022 - 20:38, Güncelleme: 28.12.2022 - 20:38
 

EYT'de düğüm çözüldü... Cumhurbaşkanı Erdoğan detayları açıkladı

Emeklilik hayali kuran milyonlarca vatandaş, EYT ile ilgili son gelişmeleri yakından takip ediyordu. "EYT'de yaş sınırı olacak mı? EYT ne zaman açıklanacak?" sorularının yanıtı belli oldu. Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine toplantısı sonrası basın mensuplarının EYT düzenlemesine ilişkin sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, düzenlemenin bu hafta içinde açıklanacağını belirterek yaş sınırının da o gün açıklanacağını söylemişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT düzenlemesinin detaylarını açıklıyor. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle: EYT'nin müjdesiyle huzurunuzdayım. EYT düzenlemesi uzun ve kapsamlı bir çalışmanın ardından nihai halini almıştır. Ülkemizdeki sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilir olması hususunda çok önemli reformlara imza atmış bir hükümetiz. Geçmiş yıllardaki uygulamalar nedeniyle kamu bütçesine büyük yük bindiren sosyal güvenlik sistemimizi yönetilebilir bir hal alabilmesi için çok uğraştık. Küresel krizin ülkemize etkileri sebebiyle sıkıntı yaşayan sabit gelirli vatandaşlarımızın yanlarında olduğumuzu zaten gösterdik, gösteriyoruz. Geçtiğimiz hafta duyurduğumuz asgari ücret rakamı da bu iradenin tezahürüdür. Devlet için büyük bir fedakarlık anlamına gelen bu düzenlemeyle birlikte artık sistemi her türlü tartışmadan arındararak yerine oturtmuş olacağına inanıyorum. Bu düzenlemeyi de milletimiz için yapıyoruz. Ülkemizde emekli olmak için üç şartı tamamlamak gerekiyor. Yaptığımız düzenleme şartlardan ilk ikisini tamamlamış olup da sadece yaş sebebiyle emeklilik bekleyenleri kapsıyor. Bu düzenleme ilk çıktığında 5,6 milyon emekli varken bugün 13,9 milyon emekliye hizmet veren bir Türkiye'ye ulaştık. YAŞ SINIRI UYGULANMAYACAK Düzenlemeyle yaklaşık 2 milyon 250 bin daha vatandaşımız emekli olma hakkına kavuşuyor. Herhangi yaş sınırı uygulanmayacak. Sistemin mali yükünü dengeleyecek çalışmalarını da yaptık. İşverenlerimizin kıdem tazminatı ödemede güçlük çekmemeleri için Maliye Bakanlığımız bir kredi paketini devreye alıyor. Emekli olanların en azından bir kısmının çalışmaya devam edeceklerini biliyoruz. Emeklilikte yaşı bekleyenlerle ilgili düzenlemenin hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum. Şimdiden 2023'ün ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Emeklilik hayali kuran milyonlarca vatandaş, EYT ile ilgili son gelişmeleri yakından takip ediyordu. "EYT'de yaş sınırı olacak mı? EYT ne zaman açıklanacak?" sorularının yanıtı belli oldu. Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine toplantısı sonrası basın mensuplarının EYT düzenlemesine ilişkin sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, düzenlemenin bu hafta içinde açıklanacağını belirterek yaş sınırının da o gün açıklanacağını söylemişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT düzenlemesinin detaylarını açıklıyor. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

EYT'nin müjdesiyle huzurunuzdayım. EYT düzenlemesi uzun ve kapsamlı bir çalışmanın ardından nihai halini almıştır. Ülkemizdeki sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilir olması hususunda çok önemli reformlara imza atmış bir hükümetiz.

Geçmiş yıllardaki uygulamalar nedeniyle kamu bütçesine büyük yük bindiren sosyal güvenlik sistemimizi yönetilebilir bir hal alabilmesi için çok uğraştık.

Küresel krizin ülkemize etkileri sebebiyle sıkıntı yaşayan sabit gelirli vatandaşlarımızın yanlarında olduğumuzu zaten gösterdik, gösteriyoruz. Geçtiğimiz hafta duyurduğumuz asgari ücret rakamı da bu iradenin tezahürüdür.

Devlet için büyük bir fedakarlık anlamına gelen bu düzenlemeyle birlikte artık sistemi her türlü tartışmadan arındararak yerine oturtmuş olacağına inanıyorum. Bu düzenlemeyi de milletimiz için yapıyoruz.

Ülkemizde emekli olmak için üç şartı tamamlamak gerekiyor. Yaptığımız düzenleme şartlardan ilk ikisini tamamlamış olup da sadece yaş sebebiyle emeklilik bekleyenleri kapsıyor. Bu düzenleme ilk çıktığında 5,6 milyon emekli varken bugün 13,9 milyon emekliye hizmet veren bir Türkiye'ye ulaştık.

YAŞ SINIRI UYGULANMAYACAK

Düzenlemeyle yaklaşık 2 milyon 250 bin daha vatandaşımız emekli olma hakkına kavuşuyor. Herhangi yaş sınırı uygulanmayacak. Sistemin mali yükünü dengeleyecek çalışmalarını da yaptık. İşverenlerimizin kıdem tazminatı ödemede güçlük çekmemeleri için Maliye Bakanlığımız bir kredi paketini devreye alıyor. Emekli olanların en azından bir kısmının çalışmaya devam edeceklerini biliyoruz.

Emeklilikte yaşı bekleyenlerle ilgili düzenlemenin hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum. Şimdiden 2023'ün ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.