ARINÇ ÇERKES SOYKIRIMINI UNUTMADI

SİYASET 21.05.2025 - 11:26, Güncelleme: 21.05.2025 - 11:30
 

ARINÇ ÇERKES SOYKIRIMINI UNUTMADI

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Mücahit Arınç, 21 Mayıs 1864 Çerkes Sürgünü’nün yıl dönümünde bir mesaj yayımladı. Bir halkın vatanından koparıldığını dile getiren Arınç, "Bir kültür, Karadeniz’in dalgalarına savruldu. 21 Mayıs 1864, Çerkeslerin hafızasında bir matem günü olarak kaldı." dedi.
21 Mayıs 1864 Çerkes Sürgünü’nün yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Mücahit Arınç sürgünde hayatını kaybedenleri saygıyla andığını ifade etti. "BİR KÜLTÜR, KARADENİZ’İN DALGALARINA SAVRULDU" Arınç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Bir halk, vatanından koparıldı. Bir kültür, Karadeniz’in dalgalarına savruldu. 21 Mayıs 1864, Çerkeslerin hafızasında bir matem günü olarak kaldı. Yaşatılan soykırımı ve bu acıyı unutmuyor, sürgünde hayatını kaybedenleri saygıyla anıyoruz." ARINÇ’TAN VİCDAN VURGUSU Mücahit Arınç, tarihsel hafızanın canlı tutulmasının hem toplumsal barış hem de kültürel adalet açısından önemli olduğunu vurgularken, farklı halkların acılarına karşı ortak bir vicdan geliştirilmesi gerektiğini de belirtti. (Adnan Poyraz)  
AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Mücahit Arınç, 21 Mayıs 1864 Çerkes Sürgünü’nün yıl dönümünde bir mesaj yayımladı. Bir halkın vatanından koparıldığını dile getiren Arınç, "Bir kültür, Karadeniz’in dalgalarına savruldu. 21 Mayıs 1864, Çerkeslerin hafızasında bir matem günü olarak kaldı." dedi.

21 Mayıs 1864 Çerkes Sürgünü’nün yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Mücahit Arınç sürgünde hayatını kaybedenleri saygıyla andığını ifade etti.

"BİR KÜLTÜR, KARADENİZ’İN DALGALARINA SAVRULDU"

Arınç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Bir halk, vatanından koparıldı. Bir kültür, Karadeniz’in dalgalarına savruldu. 21 Mayıs 1864, Çerkeslerin hafızasında bir matem günü olarak kaldı. Yaşatılan soykırımı ve bu acıyı unutmuyor, sürgünde hayatını kaybedenleri saygıyla anıyoruz."

ARINÇ’TAN VİCDAN VURGUSU

Mücahit Arınç, tarihsel hafızanın canlı tutulmasının hem toplumsal barış hem de kültürel adalet açısından önemli olduğunu vurgularken, farklı halkların acılarına karşı ortak bir vicdan geliştirilmesi gerektiğini de belirtti. (Adnan Poyraz)

 

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.