BAŞKAN AKIN’DAN 8 MART MESAJI

TURGUTLU 07.03.2025 - 14:48, Güncelleme: 07.03.2025 - 14:48
 

BAŞKAN AKIN’DAN 8 MART MESAJI

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Kadına yönelik şiddete karşı düşüncelerini paylaşan Başkan Akın, “Kadını nesne olarak görerek fiziksel veya psikolojik şiddeti normalleştiren çağ dışı zihniyet, insanlığa karşı büyük bir suç işlemektedir” dedi.
Başkan Çetin Akın mesajında, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün kadınların hakları için gösterdikleri direnişi, cesareti anlayarak bu mücadele ruhunu daha ileriye taşıyabilmek olduğunu ifade etti. “DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN” Başkan Akın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajında şu ifadelere yer verdi: “Kadınların özgürlük mücadelesinin günü olan 8 Mart’ta her yıl eşitlik ve adalet temelinde; toplumsal yaşamın her alanında dayanışma içerisinde olmanın önemini vurguluyoruz. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, kutlanacak bir günden ziyade kadınların hakları için gösterdikleri direnişi, cesareti anlayarak bu mücadele ruhunu daha ileriye taşıyabilmektir. Kadınlar sosyal, siyasal ve ekonomik anlamda eşit temsiliyet için mücadele ederken ne yazıktır ki asıl mücadelesini yaşam hakkını ve can güvenliğini korumak için vermektedir. Kadını nesne olan görerek fiziksel veya psikolojik şiddeti normalleştiren çağ dışı zihniyet, insanlığa karşı büyük bir suç işlemektedir. Buna sessiz kalanlar ise en az suçu işleyenler kadar suçludur. Hepimize düşen görev kadına yönelik şiddet ve cinayete karşı en yüksek perdeden ‘hayır’ demektir. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadınların yüzyıllardır kararlılıkla sürdürdükleri emek ve hak mücadelesinde her zaman yanlarında olduğumuzu önemle belirtiyor; kadınların özgürce, güvenle, eşitlik ve adalet ekseninde hayatın her alanında en önde olacakları bir Türkiye ve dünya diliyorum. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun.” (Haber Merkezi)
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Kadına yönelik şiddete karşı düşüncelerini paylaşan Başkan Akın, “Kadını nesne olarak görerek fiziksel veya psikolojik şiddeti normalleştiren çağ dışı zihniyet, insanlığa karşı büyük bir suç işlemektedir” dedi.

Başkan Çetin Akın mesajında, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün kadınların hakları için gösterdikleri direnişi, cesareti anlayarak bu mücadele ruhunu daha ileriye taşıyabilmek olduğunu ifade etti.

“DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN”

Başkan Akın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajında şu ifadelere yer verdi: “Kadınların özgürlük mücadelesinin günü olan 8 Mart’ta her yıl eşitlik ve adalet temelinde; toplumsal yaşamın her alanında dayanışma içerisinde olmanın önemini vurguluyoruz. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, kutlanacak bir günden ziyade kadınların hakları için gösterdikleri direnişi, cesareti anlayarak bu mücadele ruhunu daha ileriye taşıyabilmektir. Kadınlar sosyal, siyasal ve ekonomik anlamda eşit temsiliyet için mücadele ederken ne yazıktır ki asıl mücadelesini yaşam hakkını ve can güvenliğini korumak için vermektedir. Kadını nesne olan görerek fiziksel veya psikolojik şiddeti normalleştiren çağ dışı zihniyet, insanlığa karşı büyük bir suç işlemektedir. Buna sessiz kalanlar ise en az suçu işleyenler kadar suçludur. Hepimize düşen görev kadına yönelik şiddet ve cinayete karşı en yüksek perdeden ‘hayır’ demektir. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadınların yüzyıllardır kararlılıkla sürdürdükleri emek ve hak mücadelesinde her zaman yanlarında olduğumuzu önemle belirtiyor; kadınların özgürce, güvenle, eşitlik ve adalet ekseninde hayatın her alanında en önde olacakları bir Türkiye ve dünya diliyorum. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun.” (Haber Merkezi)

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.