BÜYÜKŞEHİR’DEN BİNLERCE ÖĞRENCİYE DESTEK

YEREL 14.11.2025 - 13:43, Güncelleme: 14.11.2025 - 13:43
 

BÜYÜKŞEHİR’DEN BİNLERCE ÖĞRENCİYE DESTEK

Manisa Büyükşehir Belediyesi, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik büyük bir destek programını hayata geçirdi. Belediye, 15 bin öğrenciye çanta ve temel kırtasiye malzemelerinden oluşan setleri ulaştırırken, dağıtım çalışmalarında sona yaklaşıldığı bildirildi.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, eğitimin tüm çocuklar için eşit fırsatlarla sürdürülebilmesi adına destek projelerini kararlılıkla devam ettirdiklerini belirtti. BAŞKAN DUTLULU’DAN AÇIKLAMA Başkan Dutlulu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimine yapılan yatırım, bir kentin geleceğine yapılan en büyük yatırımdır. Hiçbir öğrencimizin temel bir ihtiyaçtan mahrum kalmaması her zaman önceliğimizdir. 15 bin çanta ve kırtasiye seti desteği ile ailelerimizin üzerindeki yükü azaltmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” DAĞITIMI SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ KOORDİNE EDİYOR Manisa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, ihtiyaç sahiplerine hızlı ve yerinde hizmet ulaştırmak için yoğun bir çalışma yürütüyor. Sosyal Projeler ve Gençlik Şube Müdürü Müjde Günderen, sürece ilişkin: “Başkanımız Sayın Besim Dutlulu’nun vizyonu doğrultusunda Eğitim Destek Paketleri’nin dağıtımında sona geldik. Yıl sonuna kadar diğer destek projelerimizi de tamamlamayı hedefliyoruz.” dedi. AİLELERDEN TEŞEKKÜR Destek paketinden yararlanan vatandaşlar, aldıkları hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Hülya Akyıldız “Eşim çalışıyor, ben çocuklarımla ilgileniyorum. İnternetten başvurduk, aradılar ve desteği kapımıza kadar getirdiler. Besim Başkanımıza çok teşekkür ederiz.” derken, Nurcan Öztürk ise “Kiracıyım, asgari ücretle geçiniyorum. Böyle hızlı ve ilgili bir hizmet görmek beni çok mutlu etti. Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı. EĞİTİM DESTEKLERİ DEVAM EDECEK Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim destek programı yalnızca çanta ve kırtasiye seti ile sınırlı kalmayacağını belirten Başkan Dutlulu, fırsat eşitliğini önceleyen farklı projelerin yıl boyunca hayata geçirileceğini vurguladı. Başkan Dutlulu “Amacımız Manisa’da hiçbir çocuğun eğitimden geri kalmaması. Bu doğrultuda hem öğrencilerimizin hem de ailelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.  Editör: ADNAN POYRAZ  
Manisa Büyükşehir Belediyesi, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik büyük bir destek programını hayata geçirdi. Belediye, 15 bin öğrenciye çanta ve temel kırtasiye malzemelerinden oluşan setleri ulaştırırken, dağıtım çalışmalarında sona yaklaşıldığı bildirildi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, eğitimin tüm çocuklar için eşit fırsatlarla sürdürülebilmesi adına destek projelerini kararlılıkla devam ettirdiklerini belirtti.

BAŞKAN DUTLULU’DAN AÇIKLAMA

Başkan Dutlulu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimine yapılan yatırım, bir kentin geleceğine yapılan en büyük yatırımdır. Hiçbir öğrencimizin temel bir ihtiyaçtan mahrum kalmaması her zaman önceliğimizdir. 15 bin çanta ve kırtasiye seti desteği ile ailelerimizin üzerindeki yükü azaltmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

DAĞITIMI SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ KOORDİNE EDİYOR

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, ihtiyaç sahiplerine hızlı ve yerinde hizmet ulaştırmak için yoğun bir çalışma yürütüyor. Sosyal Projeler ve Gençlik Şube Müdürü Müjde Günderen, sürece ilişkin: “Başkanımız Sayın Besim Dutlulu’nun vizyonu doğrultusunda Eğitim Destek Paketleri’nin dağıtımında sona geldik. Yıl sonuna kadar diğer destek projelerimizi de tamamlamayı hedefliyoruz.” dedi.

AİLELERDEN TEŞEKKÜR

Destek paketinden yararlanan vatandaşlar, aldıkları hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Hülya Akyıldız “Eşim çalışıyor, ben çocuklarımla ilgileniyorum. İnternetten başvurduk, aradılar ve desteği kapımıza kadar getirdiler. Besim Başkanımıza çok teşekkür ederiz.” derken, Nurcan Öztürk ise “Kiracıyım, asgari ücretle geçiniyorum. Böyle hızlı ve ilgili bir hizmet görmek beni çok mutlu etti. Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

EĞİTİM DESTEKLERİ DEVAM EDECEK

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim destek programı yalnızca çanta ve kırtasiye seti ile sınırlı kalmayacağını belirten Başkan Dutlulu, fırsat eşitliğini önceleyen farklı projelerin yıl boyunca hayata geçirileceğini vurguladı. Başkan Dutlulu “Amacımız Manisa’da hiçbir çocuğun eğitimden geri kalmaması. Bu doğrultuda hem öğrencilerimizin hem de ailelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi. 

Editör: ADNAN POYRAZ

 

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.