TÜRKÜLER EŞLİĞİNDE PAPATYA MESAİSİ

ÇEVRE 04.06.2025 - 14:12, Update: 04.06.2025 - 14:12
 

TÜRKÜLER EŞLİĞİNDE PAPATYA MESAİSİ

Manisa'nın Demirci ilçesinin tertemiz doğasında yetişen kır papatyaları kadınlar tarafından toplanarak kurutulduktan sonra satılıyor. Özellikle ilaç ve kozmetik sanayisinde kullanılan papatyalar ilçe kadınlarına gelir elde ediyor.
Manisa'nın Demirci ilçesinde özellikle bahar aylarında açan papatyalar yörede yaşayan kadınlar tarafında her yıl toplanıyor. İlçe'ye bağlı Elek, Yavaşlar, Kışlak, Kuzeyir, Yarbasan, Kılavuzlar ve Yeşildere mahallelerinde kadınlar sabahın erken saatlerinde yaylalara çıkarak papatya hasadı yapıyorlar. Elek mahallesinde de kadınlar mahalle muhtarının traktörü ile kır papatyalarını toplamaya yöresel türküleri seslendirerek gidiyorlar. Mayıs ayı sonunda açmaya başlayan kır papatyalarının hasadı haziran ayı sonuna kadar devam ediyor.  260 LİRADAN SATILIYOR Öğle saatlerine kadar papatyaları toplayan kadınlar evlerinin balkonlarına kuruması için güneşe seriyorlar.  Kurutulan papatyalar meşrubatta ve ilaç sanayisinde kullanılmak üzere ilçeye gelen tüccarlara kilogramı 260 liradan satılıyor. “GEÇEN YIL KİLOSU 100 LİRAYDI” Elek Mahallesi sakinlerinden Rukiye Kireşçi yaptığı açıklamada " Mayıs ayında papatya topluyor. İhtiyacımız kadarını çayını yapmak üzere ayırırız. Kalanını kurutup satarız. Papatyaları başlarından koparıp gövdesini bırakırız ki seneye daha çok olsun diye. Mahallemizdeki kadınlarla birlikte geliriz. Yılda 5 kiloya yakın toplayıp satıyorum. Geçen yıl kilosu 100 liraydı, bu yıl ise 260 liradan satılıyor" dedi. (İHA)
Manisa'nın Demirci ilçesinin tertemiz doğasında yetişen kır papatyaları kadınlar tarafından toplanarak kurutulduktan sonra satılıyor. Özellikle ilaç ve kozmetik sanayisinde kullanılan papatyalar ilçe kadınlarına gelir elde ediyor.

Manisa'nın Demirci ilçesinde özellikle bahar aylarında açan papatyalar yörede yaşayan kadınlar tarafında her yıl toplanıyor. İlçe'ye bağlı Elek, Yavaşlar, Kışlak, Kuzeyir, Yarbasan, Kılavuzlar ve Yeşildere mahallelerinde kadınlar sabahın erken saatlerinde yaylalara çıkarak papatya hasadı yapıyorlar. Elek mahallesinde de kadınlar mahalle muhtarının traktörü ile kır papatyalarını toplamaya yöresel türküleri seslendirerek gidiyorlar. Mayıs ayı sonunda açmaya başlayan kır papatyalarının hasadı haziran ayı sonuna kadar devam ediyor. 

260 LİRADAN SATILIYOR

Öğle saatlerine kadar papatyaları toplayan kadınlar evlerinin balkonlarına kuruması için güneşe seriyorlar.  Kurutulan papatyalar meşrubatta ve ilaç sanayisinde kullanılmak üzere ilçeye gelen tüccarlara kilogramı 260 liradan satılıyor.

“GEÇEN YIL KİLOSU 100 LİRAYDI”

Elek Mahallesi sakinlerinden Rukiye Kireşçi yaptığı açıklamada " Mayıs ayında papatya topluyor. İhtiyacımız kadarını çayını yapmak üzere ayırırız. Kalanını kurutup satarız. Papatyaları başlarından koparıp gövdesini bırakırız ki seneye daha çok olsun diye. Mahallemizdeki kadınlarla birlikte geliriz. Yılda 5 kiloya yakın toplayıp satıyorum. Geçen yıl kilosu 100 liraydı, bu yıl ise 260 liradan satılıyor" dedi. (İHA)

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reader Comments (0)

Your comment has been successfully received and will be published after review.

By writing a comment, you accept the Community Guidelines and take full responsibility, directly or indirectly, for your comment on the site. The site administration cannot be held responsible in any way for any comments posted.
Cookies are used to ensure you get the best experience on our website. By continuing to use our site, you accept our use of cookies.