C Vitamininin Vücutta Oluşturduğu Etkiler

KADIN VE GÜZELLİK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.01.2021 - 12:37, Güncelleme: 25.01.2021 - 12:37
 

C Vitamininin Vücutta Oluşturduğu Etkiler

İster gıda ister takviye olsun, C vitaminin vücutta önemli etkileri vardır. C vitamini bir antioksidandır ve vücudu stresin zararlı etkilerine karşı korur.
Soğuk algınlığı veya griple mücadele ediyorsanız C vitamini kullanmak oldukça faydalıdır. C vitamini vücudunuzun kolajen yapmasına yardımcı olur. Kolajen, cilt, eklemler ve bağ dokusunun maddesidir. C vitamini, kortizol üretimini kontrol eder. Kortizol ise adrenallerde depolanan bir stres hormonudur. C vitamini kortizol salınımını en aza indirebilir. Bu da yüksek doz C vitamininin kan basıncını neden düşürdüğünü açıklar. Neden her gün C vitaminine ihtiyacınız var? C vitamini, yiyeceklerden veya besin takviyelerinden almanız gereken besin türüdür. Bunun nedeni, insan vücudunun kendi C vitamini üretmemesidir. Bitkilerde bol miktarda bulunur ve hatta bazı hayvansal kaynaklı yiyecekler bile C vitamini içerir. C Vitamini Desteği Sağlayacak Bitkisel Besinler Kivi ve ananas gibi tropikal meyveler Limon ve portakal gibi narenciye Brokoli Trabzon hurması Karaciğer en iyi C vitamini kaynağıdır. Bunu çiğ istiridye ve morina yumurtası izler. C vitamininin hayvansal kaynakları aşağıdaki gibidir. Kızarmış karaciğer Kavrulmuş kalp Haşlanmış kuzu dili Erkekler için, C vitamininin günlük öneri miktarı 90 mg'dır. Kadınların ise en az 75 mg alması gerekir. Yenilen C vitamininin çoğu emilir. Yaklaşık 1 g veya 1000 mg C vitaminine ulaşıncaya kadar, emilim % 90'dan % 50'ye düşer. Bol miktarda çiğ meyve ve yeşil sebze yerseniz, büyük olasılıkla C vitamini ihtiyacınızı karşılamış olursunuz. C vitamini için biraz daha fazla desteğe ihtiyaç duyduğunuzda ise takviye kullanımı gereklidir? Dinamis C Vitamin 1000 mg 30 Tablet, yoğun fiziksel egzersiz sırasında ve sonrasında bağışıklık sisteminin normal fonksiyonunun korunmasına, kan damarlarının, kemiklerin, kıkırdağın, diş etlerinin, cildin normal fonksiyonu için gerekli olan normal kollajen oluşumuna katkı sağlar. Vücudunuzun ihtiyaç duyacağı C vitamini ve diğer takviye ürünler için sitemizi ziyaret edebilir ve istediğiniz ürünü satın alabilirsiniz. https://www.dermoailem.com/
İster gıda ister takviye olsun, C vitaminin vücutta önemli etkileri vardır. C vitamini bir antioksidandır ve vücudu stresin zararlı etkilerine karşı korur.

Soğuk algınlığı veya griple mücadele ediyorsanız C vitamini kullanmak oldukça faydalıdır. C vitamini vücudunuzun kolajen yapmasına yardımcı olur. Kolajen, cilt, eklemler ve bağ dokusunun maddesidir. C vitamini, kortizol üretimini kontrol eder. Kortizol ise adrenallerde depolanan bir stres hormonudur. C vitamini kortizol salınımını en aza indirebilir. Bu da yüksek doz C vitamininin kan basıncını neden düşürdüğünü açıklar.

Neden her gün C vitaminine ihtiyacınız var?

C vitamini, yiyeceklerden veya besin takviyelerinden almanız gereken besin türüdür. Bunun nedeni, insan vücudunun kendi C vitamini üretmemesidir. Bitkilerde bol miktarda bulunur ve hatta bazı hayvansal kaynaklı yiyecekler bile C vitamini içerir.

C Vitamini Desteği Sağlayacak Bitkisel Besinler

  • Kivi ve ananas gibi tropikal meyveler

  • Limon ve portakal gibi narenciye

  • Brokoli

  • Trabzon hurması

Karaciğer en iyi C vitamini kaynağıdır. Bunu çiğ istiridye ve morina yumurtası izler.

C vitamininin hayvansal kaynakları aşağıdaki gibidir.

  • Kızarmış karaciğer

  • Kavrulmuş kalp

  • Haşlanmış kuzu dili

Erkekler için, C vitamininin günlük öneri miktarı 90 mg'dır. Kadınların ise en az 75 mg alması gerekir. Yenilen C vitamininin çoğu emilir. Yaklaşık 1 g veya 1000 mg C vitaminine ulaşıncaya kadar, emilim % 90'dan % 50'ye düşer. Bol miktarda çiğ meyve ve yeşil sebze yerseniz, büyük olasılıkla C vitamini ihtiyacınızı karşılamış olursunuz. C vitamini için biraz daha fazla desteğe ihtiyaç duyduğunuzda ise takviye kullanımı gereklidir?

Dinamis C Vitamin 1000 mg 30 Tablet, yoğun fiziksel egzersiz sırasında ve sonrasında bağışıklık sisteminin normal fonksiyonunun korunmasına, kan damarlarının, kemiklerin, kıkırdağın, diş etlerinin, cildin normal fonksiyonu için gerekli olan normal kollajen oluşumuna katkı sağlar.

Vücudunuzun ihtiyaç duyacağı C vitamini ve diğer takviye ürünler için sitemizi ziyaret edebilir ve istediğiniz ürünü satın alabilirsiniz.

https://www.dermoailem.com/

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.