563. AKHİSAR ÇAĞLAK FESTİVALİ DUALARLA BAŞLADI

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2022 - 17:05, Güncelleme: 25.05.2022 - 17:05
 

563. AKHİSAR ÇAĞLAK FESTİVALİ DUALARLA BAŞLADI

Akhisar'da geçen hafta trap atışları, sokak basketbol turnuvası ve açık satranç turnuvası ile başlayan 563. Akhisar Çağlak Festivali'nin resmi açılış töreni dün Şeyh İsa Camii'nde Kuran-ı Kerim okunmasının ardından yapıldı.
563. Akhisar Çağlak Festivali’nin açılış töreni, Şeyh İsa Camii önünde gerçekleştirildi. Törene Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yanı sıra Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Akhisar Garnizon Komutanı Mehmet Şahin, Bosna Hersek Donju Vakuf Belediye Başkanı Huso Susic, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları, MHP MYK Üyesi Mehmet Ödevli, partilerin il ve ilçe başkanları, Akhisar İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Ertuğrul Aytaç, Akhisar Muhtarlık İşleri Müdürü Tahsin Arslan ve çok sayıda vatandaş katıldı. TÖREN İSTİKLAL MARŞI VE KUR’AN TİLAVETİYLE BAŞLADI Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Daha sonra törenin açılış konuşmasını yapan Şeyhisa Mahalle Muhtarı Zafer Kara, Çağlak Festivali’nin ve Şeyh İsa’nın hayatı ile ilgili bilgiler verdi. Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu kürsüye davet edildi. Törene katılanlara teşekkür eden Dutlulu, festivalin önemine ve tarihçesine dikkat çekti. Konuşmanın ardından festivale katkı sağlayan muhtarlara Vali Yaşar Karadeniz, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu tarafından plaket takdim edildi. ŞEHİTLER ANILDI Törende bir konuşma yapan Başkan Ergün, “Pençe-Kilit operasyon bölgesinde bölücü teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan kahraman evlatlarımız Abdulkadir Güler, Onur Doğan, Bican Kapılay, Hüseyin Cankaya ve Celal Tekedereli'ye yüce Allah'tan rahmet, yaralanan Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” dedi. Son olarak Manisa Valisi Yaşar Karadeniz kürsüye davet edildi. Konuşmaların ardından Akhisar İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, festival duasını gerçekleştirdi. Duayla birlikte açılış töreni noktalandı. ERGÜN VE DUTLULU’DAN HİZMET PROTOKOLÜ Başkan Ergün, 563. Çağlak Festivali kapsamında gittiği Akhisar’da Belediye Başkanı Besim Dutlulu’yu makamında ziyaret etti. Başkan Dutlulu, Akhisar’da yapılan çalışmalardan dolayı Ergün’e teşekkürlerini iletti. Ziyarette iki belediye arasında iş birliği protokolü de imzalandı. Protokol sonrası konuşan Başkan Ergün, "Hanpaşa Mahallemizdeki Çok Amaçlı Etkinlik Salonunu 5 yıllığına Akhisar Belediyesine tahsisini gerçekleştirdik. Hayırlı olsun" dedi. Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, iş birliği protokolü için teşekkür etti. Konuşmaların ardından hediyeleşme ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle ziyaret noktalandı.
Akhisar'da geçen hafta trap atışları, sokak basketbol turnuvası ve açık satranç turnuvası ile başlayan 563. Akhisar Çağlak Festivali'nin resmi açılış töreni dün Şeyh İsa Camii'nde Kuran-ı Kerim okunmasının ardından yapıldı.

563. Akhisar Çağlak Festivali’nin açılış töreni, Şeyh İsa Camii önünde gerçekleştirildi. Törene Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yanı sıra Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Akhisar Garnizon Komutanı Mehmet Şahin, Bosna Hersek Donju Vakuf Belediye Başkanı Huso Susic, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları, MHP MYK Üyesi Mehmet Ödevli, partilerin il ve ilçe başkanları, Akhisar İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Ertuğrul Aytaç, Akhisar Muhtarlık İşleri Müdürü Tahsin Arslan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TÖREN İSTİKLAL MARŞI VE KUR’AN TİLAVETİYLE BAŞLADI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Daha sonra törenin açılış konuşmasını yapan Şeyhisa Mahalle Muhtarı Zafer Kara, Çağlak Festivali’nin ve Şeyh İsa’nın hayatı ile ilgili bilgiler verdi. Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu kürsüye davet edildi. Törene katılanlara teşekkür eden Dutlulu, festivalin önemine ve tarihçesine dikkat çekti. Konuşmanın ardından festivale katkı sağlayan muhtarlara Vali Yaşar Karadeniz, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu tarafından plaket takdim edildi.

ŞEHİTLER ANILDI

Törende bir konuşma yapan Başkan Ergün, “Pençe-Kilit operasyon bölgesinde bölücü teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan kahraman evlatlarımız Abdulkadir Güler, Onur Doğan, Bican Kapılay, Hüseyin Cankaya ve Celal Tekedereli'ye yüce Allah'tan rahmet, yaralanan Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” dedi. Son olarak Manisa Valisi Yaşar Karadeniz kürsüye davet edildi. Konuşmaların ardından Akhisar İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, festival duasını gerçekleştirdi. Duayla birlikte açılış töreni noktalandı.

ERGÜN VE DUTLULU’DAN HİZMET PROTOKOLÜ

Başkan Ergün, 563. Çağlak Festivali kapsamında gittiği Akhisar’da Belediye Başkanı Besim Dutlulu’yu makamında ziyaret etti. Başkan Dutlulu, Akhisar’da yapılan çalışmalardan dolayı Ergün’e teşekkürlerini iletti. Ziyarette iki belediye arasında iş birliği protokolü de imzalandı. Protokol sonrası konuşan Başkan Ergün, "Hanpaşa Mahallemizdeki Çok Amaçlı Etkinlik Salonunu 5 yıllığına Akhisar Belediyesine tahsisini gerçekleştirdik. Hayırlı olsun" dedi. Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, iş birliği protokolü için teşekkür etti. Konuşmaların ardından hediyeleşme ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle ziyaret noktalandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.