ACEMİ ASKERLERDEN HARMANDALI PERFORMANSI

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.01.2018 - 09:47, Güncelleme: 06.01.2018 - 09:47
 

ACEMİ ASKERLERDEN HARMANDALI PERFORMANSI

Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığında temel eğitimlerini tamamlayan acemi erlerin yemin töreninde sergilediği harmandalı oyunu izleyenler tarafından büyük alkış aldı.
Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığında temel eğitimlerini tamamlayan uzun dönem ve 369'uncu kısa dönem toplam 3 bin 147 acemi er yemin etti. Askerlerin yemin törenlerinde yalnız bırakmayan aileleri ellerindeki Türk bayraklarıyla çocuklarına ve eşlerine destek oldu. Erler için düzenlenen törende eğitimlerde başarılı olan 10 askere ve askerliğini Manisa'da yapmış baba ve dedelere çocuklarıyla birlikte ödül verildi. Yemin töreninde konuşan Manisa Tugay Komutanı Albay Güven Dere, "Vatan borcu kabul ederek kutsal saydıkları hizmetleri yapmak üzere güzel yurdumuzun dört bir yanından gelerek birliğimize katılan evlatlarımızın yemin etme törenini büyük bir gururla gerçekleştirdik." dedi. HARMANDALI GÖSTERİSİ BEĞENİ TOPLADI Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığında düzenlenen yemin töreninde kışlada ilk kez harmandalı oynandı. Yemin eden acemi erlerden oluşan 8 kişilik ekip sergiledikleri harmandalı performansı, izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Harmandalının ardından marşlar eşliğinde askerler geçiş töreni yaptı. Aileler çocuklarını görebilmek için birbirleriyle yarıştı. Geçiş töreninin ardından yemin eden askerler ve aileleri birbirlerine kavuştu. Bu anlarda gözyaşlarını tutamayan anne-babalar çocuklarıyla kucaklaştı. Bazı aileler askerlerle özçekim yaparken, bazıları da askerleri havaya attı. Yemin törenine Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Tugay Komutanı Albay Güven Dere, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Güzgülü ve asker aileleri katıldı.  
Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığında temel eğitimlerini tamamlayan acemi erlerin yemin töreninde sergilediği harmandalı oyunu izleyenler tarafından büyük alkış aldı.
Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığında temel eğitimlerini tamamlayan uzun dönem ve 369'uncu kısa dönem toplam 3 bin 147 acemi er yemin etti. Askerlerin yemin törenlerinde yalnız bırakmayan aileleri ellerindeki Türk bayraklarıyla çocuklarına ve eşlerine destek oldu. Erler için düzenlenen törende eğitimlerde başarılı olan 10 askere ve askerliğini Manisa'da yapmış baba ve dedelere çocuklarıyla birlikte ödül verildi. Yemin töreninde konuşan Manisa Tugay Komutanı Albay Güven Dere, "Vatan borcu kabul ederek kutsal saydıkları hizmetleri yapmak üzere güzel yurdumuzun dört bir yanından gelerek birliğimize katılan evlatlarımızın yemin etme törenini büyük bir gururla gerçekleştirdik." dedi.



HARMANDALI GÖSTERİSİ BEĞENİ TOPLADI
Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığında düzenlenen yemin töreninde kışlada ilk kez harmandalı oynandı. Yemin eden acemi erlerden oluşan 8 kişilik ekip sergiledikleri harmandalı performansı, izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Harmandalının ardından marşlar eşliğinde askerler geçiş töreni yaptı. Aileler çocuklarını görebilmek için birbirleriyle yarıştı. Geçiş töreninin ardından yemin eden askerler ve aileleri birbirlerine kavuştu. Bu anlarda gözyaşlarını tutamayan anne-babalar çocuklarıyla kucaklaştı. Bazı aileler askerlerle özçekim yaparken, bazıları da askerleri havaya attı.
Yemin törenine Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Tugay Komutanı Albay Güven Dere, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Güzgülü ve asker aileleri katıldı.


 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.