AKARYAKIT ZAMMINA ATLI PROTESTO

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.06.2022 - 16:59, Güncelleme: 08.06.2022 - 16:59
 

AKARYAKIT ZAMMINA ATLI PROTESTO

Hürriyetçi Eğitim Sen Manisa Şubesi, peş peşe gelen akaryakıt zamlarını eleştirel basın açıklamasını At üzerinde gerçekleştirdi.
Hürriyetçi Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Haldun Bilgi, son aylarda gerek akaryakıta gerekse vatandaşın alması gereken gıda ve benzeri ürünlere yönelik yapılan zamları protesto etmek için ilginç eylem planı hazırladı. Ülke genelinde zamlara karşı rutin yazılı açıklama yapılırken Hürriyetçi Eğitim Sen Başkanı Bilgi, akaryakıt zamlar dolayısıyla eğitimcilerin araçları ile gelemediğine işaret etmek için eylemin yapılacağı bölgeye at ile geldi. EYLEM ÖNCESİNDE AT KAÇTI Eylem öncesinde eylemde kullanılacak olan at sahibinin elinden kaçmasıyla birlikte sahibi ve at arasında uzun soluklu kovalamaca yaşandı. Atın sahibi koşmaktan bitkin harap düşmesi üzerine yoldan geçen bir motosiklet ile atı yakalamayı başarıp eylem bölgesine getirdi. Atlı eylem, Manisa Yunusemre ilçesi Güzelyurt mahallesi Çukurova Kimya Çukurova Kimya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde gerçekleşti. “ÖZEL ARAÇLARIMIZLA İŞE GELME İMKANI ORTADAN KALKMIŞTIR” Sendikaya bağlı eğitimcilerin de katılım gösterdiği lisedeki öğrencilerin bulundukları sınıflardan alkışlarıyla destek verdiği ‘Atlı eylem’ de konuşan Başkan Haldun Bilgi; “Bu yaptığımız ironik bir eylemdir ve bu tarz eylemlerimiz devam edecektir. Eğitim çalışanlarını enflasyonun altında ezilmeye mahkum etmiştir. Son bir yılda sadece doğalgaza %300, Elektriğe %260, Motorine %257, Benzine %238, Otogaza %162, Şekere %340, Ete/Süte %195 zam yapılmıştır. Özel araçlarımızla işe gelme imkanı ortadan kalkmıştır” BÜYÜKŞEHİR’DEN EĞİTİM ÇALIŞANLARINA İNDİRİMLİ SEYAHAT KARTI TALEBİ Başkan Bilgi, eyleme katılanların alkışları arasında sözlerine devam ederek; “20 km uzaklıktaki okuluna gidip gelen bir eğitim çalışanı düşünün. Bir ayda ortalama 1600 TL gibi astronomik bir rakamı sadece yakıt için harcadığında, ev kirası, elektrik, su vb. kalemler de eklendiğinde; şimdi soruyorum: Bu eğitimci hayatını nasıl idame ettirecek? 11 Mayıs 2022 tarihinde Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden eğitim çalışanlarına indirimli seyahat kartı tanımlanmasını talep ettik ancak henüz cevap alamadık ve konunun sonuna kadar takipçisiyiz.”
Hürriyetçi Eğitim Sen Manisa Şubesi, peş peşe gelen akaryakıt zamlarını eleştirel basın açıklamasını At üzerinde gerçekleştirdi.

Hürriyetçi Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Haldun Bilgi, son aylarda gerek akaryakıta gerekse vatandaşın alması gereken gıda ve benzeri ürünlere yönelik yapılan zamları protesto etmek için ilginç eylem planı hazırladı. Ülke genelinde zamlara karşı rutin yazılı açıklama yapılırken Hürriyetçi Eğitim Sen Başkanı Bilgi, akaryakıt zamlar dolayısıyla eğitimcilerin araçları ile gelemediğine işaret etmek için eylemin yapılacağı bölgeye at ile geldi.

EYLEM ÖNCESİNDE AT KAÇTI

Eylem öncesinde eylemde kullanılacak olan at sahibinin elinden kaçmasıyla birlikte sahibi ve at arasında uzun soluklu kovalamaca yaşandı. Atın sahibi koşmaktan bitkin harap düşmesi üzerine yoldan geçen bir motosiklet ile atı yakalamayı başarıp eylem bölgesine getirdi. Atlı eylem, Manisa Yunusemre ilçesi Güzelyurt mahallesi Çukurova Kimya Çukurova Kimya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde gerçekleşti.

“ÖZEL ARAÇLARIMIZLA İŞE GELME İMKANI ORTADAN KALKMIŞTIR”

Sendikaya bağlı eğitimcilerin de katılım gösterdiği lisedeki öğrencilerin bulundukları sınıflardan alkışlarıyla destek verdiği ‘Atlı eylem’ de konuşan Başkan Haldun Bilgi; “Bu yaptığımız ironik bir eylemdir ve bu tarz eylemlerimiz devam edecektir. Eğitim çalışanlarını enflasyonun altında ezilmeye mahkum etmiştir. Son bir yılda sadece doğalgaza %300, Elektriğe %260, Motorine %257, Benzine %238, Otogaza %162, Şekere %340, Ete/Süte %195 zam yapılmıştır. Özel araçlarımızla işe gelme imkanı ortadan kalkmıştır”

BÜYÜKŞEHİR’DEN EĞİTİM ÇALIŞANLARINA İNDİRİMLİ SEYAHAT KARTI TALEBİ

Başkan Bilgi, eyleme katılanların alkışları arasında sözlerine devam ederek; “20 km uzaklıktaki okuluna gidip gelen bir eğitim çalışanı düşünün. Bir ayda ortalama 1600 TL gibi astronomik bir rakamı sadece yakıt için harcadığında, ev kirası, elektrik, su vb. kalemler de eklendiğinde; şimdi soruyorum: Bu eğitimci hayatını nasıl idame ettirecek? 11 Mayıs 2022 tarihinde Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden eğitim çalışanlarına indirimli seyahat kartı tanımlanmasını talep ettik ancak henüz cevap alamadık ve konunun sonuna kadar takipçisiyiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.