AKHİSAR BELEDİYESİ'NE YILDA 8 MİLYON TL EK GELİR

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.06.2022 - 17:19, Güncelleme: 17.06.2022 - 17:19
 

AKHİSAR BELEDİYESİ'NE YILDA 8 MİLYON TL EK GELİR

Akhisar Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan 2 adet Güneş Enerji Santralinden elde edilecek ön görülen yıllık gelirin 8 milyon TL’yi aştığı belirtildi.
Türkiye’nin içerisinde bulunduğu kötü ekonomik süreç içerisinde yeni gelir kaynakları yaratarak hizmetlerine aralıksız devam ettiklerini belirten Başkan Besim Dutlulu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:  “Şehrimize kazandırdığımız 2 adet GES projemizden elde edeceğimiz ön görülen yıllık gelir, 8 milyon TL’yi aşmış durumda. Hem Akhisar’ımıza yüzde yüz temiz ve yenilenebilir enerji sağlıyoruz hem de elde ettiğimiz gelir halkımıza hizmet olarak geri dönüyor. Hayata geçirdiğimiz bu projemizin meyvelerini toplamaya başladık.  Bu iki santralimizi, şehrimize kazandırmaktan gurur duyuyoruz. Halkımızın ihtiyaçlarını karşılamak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” 2021 yılının Şubat ayında faaliyete başlayan 2 bin 880 adet panelli Boyalılar Mahallesi GES projesinden 1,2 MW elektrik enerjisi elde edilirken, 2022 yılının Mart ayında üretime geçen 2 bin 600 adet panelli Hanpaşa Mahallesi GES’te ise 1.04 MW elektrik enerjisi elde ediliyor.
Akhisar Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan 2 adet Güneş Enerji Santralinden elde edilecek ön görülen yıllık gelirin 8 milyon TL’yi aştığı belirtildi.

Türkiye’nin içerisinde bulunduğu kötü ekonomik süreç içerisinde yeni gelir kaynakları yaratarak hizmetlerine aralıksız devam ettiklerini belirten Başkan Besim Dutlulu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:  “Şehrimize kazandırdığımız 2 adet GES projemizden elde edeceğimiz ön görülen yıllık gelir, 8 milyon TL’yi aşmış durumda. Hem Akhisar’ımıza yüzde yüz temiz ve yenilenebilir enerji sağlıyoruz hem de elde ettiğimiz gelir halkımıza hizmet olarak geri dönüyor. Hayata geçirdiğimiz bu projemizin meyvelerini toplamaya başladık.  Bu iki santralimizi, şehrimize kazandırmaktan gurur duyuyoruz. Halkımızın ihtiyaçlarını karşılamak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

2021 yılının Şubat ayında faaliyete başlayan 2 bin 880 adet panelli Boyalılar Mahallesi GES projesinden 1,2 MW elektrik enerjisi elde edilirken, 2022 yılının Mart ayında üretime geçen 2 bin 600 adet panelli Hanpaşa Mahallesi GES’te ise 1.04 MW elektrik enerjisi elde ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.