AKHİSAR’DA 563. ÇAĞLAK FESTİVALİ BAŞLIYOR

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.05.2022 - 17:53, Güncelleme: 24.05.2022 - 17:53
 

AKHİSAR’DA 563. ÇAĞLAK FESTİVALİ BAŞLIYOR

Akhisar Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 563’üncüsü kutlanan Akhisar Çağlak Festivali bugün başlıyor. 2 YIL ARA VERİLDİ Koronavirüs pandemisi nedeniyle 2 yıldır yapılamayan Çağlak Festivali’nin bu yıl oldukça güzel geçeceğini belirten Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, herkesi etkinliklere davet etti. Bugün saat 12.00’de Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi'nden başlayacak kortej yürüyüşü, Şeyh İsa Camii'nde son bulacak ve buradaki anma töreni ile festivalin resmi açılışı yapılacak. ÜNLÜ İSİMLER SAHNE ALACAK Aynı gün akşamı saat 21.00’de Gölet konser alanında Gripin, 26 Mayıs Perşembe Derya Uluğ, 27 Mayıs Cuma günü Metin Özülkü Orkestrası eşliğinde Eda Özülkü, Jale, Reyhan Karaca, Sibel Alaş ve Ümit Sayın’ın yer aldığı “Şimdi 90’lar” grubu sahne alacak. 28 Mayıs Cumartesi günü ise Kibariye sahneye çıkan son isim olacak. Çeşitli etkinliklerle kutlanacak festivalde, kurulan sergilerle Manisalıların alışveriş de yaparak keyifli vakit geçirmesi sağlanıyor. 563 YILLIK GELENEK Çağlak Festivali, Manisa'nın Akhisar ilçesinde gerçekleştirilen bir kültür festivalidir. İlki 1459 yılında gerçekleşen Çağlak Festivali, günümüzde Akhisar Belediyesi tarafından mayıs ayı içerisinde organize edilmektedir. Festival, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nden sonra Türkiye'de gerçekleştirilen en eski ikinci festivaldir.

Akhisar Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 563’üncüsü kutlanan Akhisar Çağlak Festivali bugün başlıyor.

2 YIL ARA VERİLDİ

Koronavirüs pandemisi nedeniyle 2 yıldır yapılamayan Çağlak Festivali’nin bu yıl oldukça güzel geçeceğini belirten Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, herkesi etkinliklere davet etti. Bugün saat 12.00’de Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi'nden başlayacak kortej yürüyüşü, Şeyh İsa Camii'nde son bulacak ve buradaki anma töreni ile festivalin resmi açılışı yapılacak.

ÜNLÜ İSİMLER SAHNE ALACAK

Aynı gün akşamı saat 21.00’de Gölet konser alanında Gripin, 26 Mayıs Perşembe Derya Uluğ, 27 Mayıs Cuma günü Metin Özülkü Orkestrası eşliğinde Eda Özülkü, Jale, Reyhan Karaca, Sibel Alaş ve Ümit Sayın’ın yer aldığı “Şimdi 90’lar” grubu sahne alacak. 28 Mayıs Cumartesi günü ise Kibariye sahneye çıkan son isim olacak. Çeşitli etkinliklerle kutlanacak festivalde, kurulan sergilerle Manisalıların alışveriş de yaparak keyifli vakit geçirmesi sağlanıyor.

563 YILLIK GELENEK

Çağlak Festivali, Manisa'nın Akhisar ilçesinde gerçekleştirilen bir kültür festivalidir. İlki 1459 yılında gerçekleşen Çağlak Festivali, günümüzde Akhisar Belediyesi tarafından mayıs ayı içerisinde organize edilmektedir. Festival, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nden sonra Türkiye'de gerçekleştirilen en eski ikinci festivaldir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.