AKTAŞ VE KURT’TAN, TAŞERON İŞÇİLERİ RAHATLATAN AÇIKLAMA

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.01.2018 - 15:43, Güncelleme: 07.01.2018 - 15:43
 

AKTAŞ VE KURT’TAN, TAŞERON İŞÇİLERİ RAHATLATAN AÇIKLAMA

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Sinan Aktaş ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Yavuz Kurt, taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili medyada çıkan asılsız haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Yapılan açıklamada, çıkan haberlerin aksine çalışanların haklarının aynen korunacağı söylendi.
Aktaş ve Kurt; Yunusemre, Soma, Kırkağaç, Akhisar, Saruhanlı ve Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan taşeron işçilerin medyada yer alan haberlere dair kaygılarını gidererek, HAK-İŞ Sendika temsilcisiyle toplantı gerçekleştirdi.   TAŞERON İŞÇİLER HAKLARINI KAYBETMEYECEK Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Sinan Aktaş, taşeron işçilerin son günlerde medyada; kıdem tazminatı, yıllık izin  ve tüm haklarından feragat edileceğine  dair asılsız  haberler yapıldığını belirtti. Konuyla ilgili açıklamalarda, Feragat Dilekçesi’nin idareler  aleyhine açılan davalar ve davalar sonucunda açılmış/açılacak olan icra takiplerinden  feragat edeceğine dair beyan olduğunu, Sulh Sözleşmesi’nin ise alt işveren işçisi olarak çalıştığı iş sözleşmelerinden dolayı kadroya geçirilmesi ile çalıştığı idareden herhangi bir hak ve alacak talebinde bulunmayacağına dair beyanın kıdem tazminat hakkından mahrum bırakılacağı anlamına gelmediğini ifade etti. Aktaş, Kamu İhale Kanunu içerisinde taşeron işçilerin kıdem tazminat hakları; 4857 sayılı  İş Kanunu’nun 112. maddesine,  11 Eylül 2014 tarihinde 6552 sayılı kanunla  eklenen 8. madde ile güvence altına alındığını, basında çıkan yalan haberlere itibar etmemelerini ve kesinlikle kıdem tazminat haklarının  heba olmayacağını bildirdi.   BAŞVURULAR 11 OCAK’A KADAR Taşeron kadrolarda çalışanlara hayırlı olsun dileklerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Yavuz Kurt, taşeron işçilerin en büyük hayalinin kamu statüsünde çalışabilmek olduğunu söyledi. Yapılan kanuni düzenlemeyle bunun gerçekleştiğini belirten Kurt, sözlerine şöyle devam etti. ‘’ 24 Aralıkta 626 sayılı KHK yayınlandı. 1 Ocak itibariyle de yürürlüğe girdi. 2 Nisan 2018 tarihine kadar bu süreçler tamamlanacak. 11 Ocak'a kadar başvurular alınacak. Sonrasında bir araştırma süreci olacak. Bunun ardından bir sınav süreci olacak ve 2 Nisan tarihine kadar istisnasız bir şekilde hepiniz bu kadrolara kavuşmuş olacaksınız ‘’ SINAV FIRSATÇILARINA İTİBAR ETMEYİN Sınavla ilgili endişeler olduğuna da dikkat çeken Kurt, ‘’ Bize yansıyan en çok soru sınavla ilgili endişeler olduğu yönünde. Bu sınavın belirtildiği üzere sözlü, yazılı ya da uygulamalı şekilde olacağı belirtiliyor. Ancak niteliği itibarıyla nasıl yapılacağı henüz kararlaştırılmış değil. Muhtemelen şubat ayı içerisinde bu belirginleşecektir. Şunu özellikle belirtmek istiyorum, herhangi bir kursa, dershaneye kesinlikle gitmeye gerek yok. Böyle bir araştırma içerisine girmeye de gerek yok. Bunu bir fırsata dönüştürüp de sizin beklentilerini suistimal etmek isteyenler de olursa bunlara tenezzül etmeyin. Bugün bildiğinizden daha fazla bir şey bilmenize ve öğrenmenize gerek yok. Kadroya geçmem için benim çok özel bir çalışma temposuna girmem lazım diye bir endişeniz olmasın ‘’ ifadelerini kullandı. -Aydın ŞAHBAZ  
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Sinan Aktaş ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Yavuz Kurt, taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili medyada çıkan asılsız haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Yapılan açıklamada, çıkan haberlerin aksine çalışanların haklarının aynen korunacağı söylendi.
Aktaş ve Kurt; Yunusemre, Soma, Kırkağaç, Akhisar, Saruhanlı ve Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan taşeron işçilerin medyada yer alan haberlere dair kaygılarını gidererek, HAK-İŞ Sendika temsilcisiyle toplantı gerçekleştirdi.
 
TAŞERON İŞÇİLER HAKLARINI KAYBETMEYECEK
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Sinan Aktaş, taşeron işçilerin son günlerde medyada; kıdem tazminatı, yıllık izin  ve tüm haklarından feragat edileceğine  dair asılsız  haberler yapıldığını belirtti. Konuyla ilgili açıklamalarda, Feragat Dilekçesi’nin idareler  aleyhine açılan davalar ve davalar sonucunda açılmış/açılacak olan icra takiplerinden  feragat edeceğine dair beyan olduğunu, Sulh Sözleşmesi’nin ise alt işveren işçisi olarak çalıştığı iş sözleşmelerinden dolayı kadroya geçirilmesi ile çalıştığı idareden herhangi bir hak ve alacak talebinde bulunmayacağına dair beyanın kıdem tazminat hakkından mahrum bırakılacağı anlamına gelmediğini ifade etti. Aktaş, Kamu İhale Kanunu içerisinde taşeron işçilerin kıdem tazminat hakları; 4857 sayılı  İş Kanunu’nun 112. maddesine,  11 Eylül 2014 tarihinde 6552 sayılı kanunla  eklenen 8. madde ile güvence altına alındığını, basında çıkan yalan haberlere itibar etmemelerini ve kesinlikle kıdem tazminat haklarının  heba olmayacağını bildirdi.
 
BAŞVURULAR 11 OCAK’A KADAR
Taşeron kadrolarda çalışanlara hayırlı olsun dileklerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Yavuz Kurt, taşeron işçilerin en büyük hayalinin kamu statüsünde çalışabilmek olduğunu söyledi. Yapılan kanuni düzenlemeyle bunun gerçekleştiğini belirten Kurt, sözlerine şöyle devam etti. ‘’ 24 Aralıkta 626 sayılı KHK yayınlandı. 1 Ocak itibariyle de yürürlüğe girdi. 2 Nisan 2018 tarihine kadar bu süreçler tamamlanacak. 11 Ocak'a kadar başvurular alınacak. Sonrasında bir araştırma süreci olacak. Bunun ardından bir sınav süreci olacak ve 2 Nisan tarihine kadar istisnasız bir şekilde hepiniz bu kadrolara kavuşmuş olacaksınız ‘’

SINAV FIRSATÇILARINA İTİBAR ETMEYİN
Sınavla ilgili endişeler olduğuna da dikkat çeken Kurt, ‘’ Bize yansıyan en çok soru sınavla ilgili endişeler olduğu yönünde. Bu sınavın belirtildiği üzere sözlü, yazılı ya da uygulamalı şekilde olacağı belirtiliyor. Ancak niteliği itibarıyla nasıl yapılacağı henüz kararlaştırılmış değil. Muhtemelen şubat ayı içerisinde bu belirginleşecektir. Şunu özellikle belirtmek istiyorum, herhangi bir kursa, dershaneye kesinlikle gitmeye gerek yok. Böyle bir araştırma içerisine girmeye de gerek yok. Bunu bir fırsata dönüştürüp de sizin beklentilerini suistimal etmek isteyenler de olursa bunlara tenezzül etmeyin. Bugün bildiğinizden daha fazla bir şey bilmenize ve öğrenmenize gerek yok. Kadroya geçmem için benim çok özel bir çalışma temposuna girmem lazım diye bir endişeniz olmasın ‘’ ifadelerini kullandı. -Aydın ŞAHBAZ
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.