ALOĞLU’DAN YENİ BİR TAHMİN DAHA!

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.01.2018 - 15:36, Güncelleme: 02.01.2018 - 15:36
 

ALOĞLU’DAN YENİ BİR TAHMİN DAHA!

Bir buçuk ay önce Dolar 3,90 TL’de civarındayken yaptığı açıklamada; dünya ekonomisi iyi okunursa Dolar'ın düşüşe geçeceğini belirten Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ayberk Aloğlu’nun tahmini doğru çıktı.
Birçok ekonomistin doların 3,90 TL’den 4’e yükseleceğine dair yaptığı açıklamalara, MAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı A. Ayberk Aloğlu tam tersi bir iddia ile yanıt vermişti. Tahminlerinde isabet yakalayan Aloğlu, Dolar’ın değer kaybedeceğini belirtmişti. “3 YIL ÖNCE DE YÜKSELECEK DEMİŞTİM” Ekonomi ile ilgili yaklaşık 3 yıl öncede yaptığı tahminin gerçekleştiğini hatırlatan Aloğlu; “ O dönem herkes Dolar'ın düşeceğini savunmuştu, biz ise yükseleceğini söylemiştik ve 2-3 ay içerisinde yükselişe geçmişti. Günümüzde de Dolar'ın yükseleceğine dair söylentiler var ve bizde bu duruma açıklama yapma gereksinimi duyduk.”dedi. DOĞRU YATIRIMLAR İÇİN DOĞRU ANALİZLER Piyasalara yönelik yaptıkları yorumların kahin ya da medyum olduklarından dolayı değil; dünya ekonomisini yakından takip ederek doğru analizler yaptıklarını belirten Aloğlu, şöyle devam etti; “Yatırımcıları ve ticaretle uğraşan vatandaşımızın doğru yatırımlar yapabilmesi için tüm dünya ekonomisini eş zamanlı takip ediyoruz. Doğru yapılacak her türlü yatırım hem ülkenin hem de şehrimizin kalkınmasına vesile olacaktır.” “AMERİKA VE AVRUPA’DAN DOLAYI HAREKETLENMELER OLACAK” Doların 3,75’e kadar gerileyeceğini belirten Aloğlu, sebep olarak Amerika ve Avrupa’yı gösterdi. Aloğlu; “Yine bir analizi iddia etmemiz gerekecekse doların 3,75’e dayanabileceğini kuvvetle muhtemel görüyoruz. Tüm dünyadaki parasal veriler yılı en yüksek değerde kapatmak isterler buna rağmen dolardaki yılsonu kapanışı 3,78’lerde yaptı. Bu hafta önemli verilerin geleceği bunların da en başında ABD’deki tarım dışı istihdam,Avrupa’daki enflasyon oranı ve Amerika’daki imalat dışı satın alma müdürleri endeksi önemli hareketlenmelere sebep olacaktır.”diye konuştu.   
Bir buçuk ay önce Dolar 3,90 TL’de civarındayken yaptığı açıklamada; dünya ekonomisi iyi okunursa Dolar'ın düşüşe geçeceğini belirten Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ayberk Aloğlu’nun tahmini doğru çıktı.
Birçok ekonomistin doların 3,90 TL’den 4’e yükseleceğine dair yaptığı açıklamalara, MAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı A. Ayberk Aloğlu tam tersi bir iddia ile yanıt vermişti. Tahminlerinde isabet yakalayan Aloğlu, Dolar’ın değer kaybedeceğini belirtmişti.

“3 YIL ÖNCE DE YÜKSELECEK DEMİŞTİM”
Ekonomi ile ilgili yaklaşık 3 yıl öncede yaptığı tahminin gerçekleştiğini hatırlatan Aloğlu; “ O dönem herkes Dolar'ın düşeceğini savunmuştu, biz ise yükseleceğini söylemiştik ve 2-3 ay içerisinde yükselişe geçmişti. Günümüzde de Dolar'ın yükseleceğine dair söylentiler var ve bizde bu duruma açıklama yapma gereksinimi duyduk.”dedi.

DOĞRU YATIRIMLAR İÇİN DOĞRU ANALİZLER
Piyasalara yönelik yaptıkları yorumların kahin ya da medyum olduklarından dolayı değil; dünya ekonomisini yakından takip ederek doğru analizler yaptıklarını belirten Aloğlu, şöyle devam etti; “Yatırımcıları ve ticaretle uğraşan vatandaşımızın doğru yatırımlar yapabilmesi için tüm dünya ekonomisini eş zamanlı takip ediyoruz. Doğru yapılacak her türlü yatırım hem ülkenin hem de şehrimizin kalkınmasına vesile olacaktır.”

“AMERİKA VE AVRUPA’DAN DOLAYI HAREKETLENMELER OLACAK”
Doların 3,75’e kadar gerileyeceğini belirten Aloğlu, sebep olarak Amerika ve Avrupa’yı gösterdi. Aloğlu;Yine bir analizi iddia etmemiz gerekecekse doların 3,75’e dayanabileceğini kuvvetle muhtemel görüyoruz. Tüm dünyadaki parasal veriler yılı en yüksek değerde kapatmak isterler buna rağmen dolardaki yılsonu kapanışı 3,78’lerde yaptı. Bu hafta önemli verilerin geleceği bunların da en başında ABD’deki tarım dışı istihdam,Avrupa’daki enflasyon oranı ve Amerika’daki imalat dışı satın alma müdürleri endeksi önemli hareketlenmelere sebep olacaktır.”diye konuştu. 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.