AMASRA’DAKİ MADEN FACİASI SONRASI KOMİSYON İLK TOPLANTISINI YAPTI

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.10.2022 - 14:02, Güncelleme: 28.10.2022 - 14:02
 

AMASRA’DAKİ MADEN FACİASI SONRASI KOMİSYON İLK TOPLANTISINI YAPTI

Bartın'ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait maden ocağında 14 Ekim Cuma günü meydana gelen ve 41 madencinin ölümü, 11'inin de yaralanması ile sonuçlanan grizu patlamasının arkasındaki tüm nedenlerin bulunması ve benzer kazaların önlenmesine yönelik gerekli tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, ilk toplantısını yaptı.
Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, komisyonun tamamen açık ve şeffaf bir şekilde süreci sürdüreceğini dile getirdi. "ACI ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAYACAĞIZ" Komisyon Başkanı AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, "Acı üzerinden siyaset yapmayacağız" derken komisyonda her türlü görüşe yer verileceğini, objektif ve gücünü şeffaflıktan alan bir yapıyla bütün görüşlerin olabildiğince açık ifade edileceğini söyledi. Olay ile ilgili yürütülen soruşturmaya da atıfta bulunan Yıldız, hukuki süreci etkilemelerinin söz konusu olmadığını belirtirken, "Kendi çocuğumuz olsa nasıl araştıracaksak bunu böyle araştırmamız lazım.” açıklamasında bulundu. “DENEYİM SAHİBİ OLAN İNSANLARI DİNLEYECEĞİZ” Komisyon üyesi AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Ali Özkan, "13 Mayıs 2014'de Soma'da meydana gelen maden faciası sürecini tam merkezinde yaşamış birisi olarak bu komisyonda görev almamın katkı sağlayacağını düşündüm. İnşallah üç aylık görev süresi içerisinde verimli bir çalışma gerçekleştirebileceğimizi inanıyorum. Burada başta ilgili kurumların bürokratları olmak üzere üniversitelerden bilim insanlarımız, özellikle madencilik sektöründeki yetkin insanları, sendikalarımızın yöneticilerini, yine özel sektörde madencilik konusunda deneyim sahibi olan insanları dinleyeceğiz. Muhtemelen bizzat gidip yerinde maden ocaklarında incelemelerde, araştırmalarda bulunacağız ve neticede bir rapor ortaya çıkacak. Bu rapor sonucunda elde edilecek bulguların da mutlaka hem özel sektörde faaliyet gösteren maden işletmelerinde hem bürokraside hem de Meclis noktasında belki bir yasal düzenleme ihtiyacı varsa dikkate alınacağını düşünüyorum.  Komisyonumuz çalışmasını tamamladığında Bartın ve Zonguldak havzası başta olmak üzere madenciliğe de belki yeni bir bakış açısı getirme imkânımız da olacaktır.” dedi.
Bartın'ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait maden ocağında 14 Ekim Cuma günü meydana gelen ve 41 madencinin ölümü, 11'inin de yaralanması ile sonuçlanan grizu patlamasının arkasındaki tüm nedenlerin bulunması ve benzer kazaların önlenmesine yönelik gerekli tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, ilk toplantısını yaptı.

Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, komisyonun tamamen açık ve şeffaf bir şekilde süreci sürdüreceğini dile getirdi.

"ACI ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAYACAĞIZ"

Komisyon Başkanı AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, "Acı üzerinden siyaset yapmayacağız" derken komisyonda her türlü görüşe yer verileceğini, objektif ve gücünü şeffaflıktan alan bir yapıyla bütün görüşlerin olabildiğince açık ifade edileceğini söyledi. Olay ile ilgili yürütülen soruşturmaya da atıfta bulunan Yıldız, hukuki süreci etkilemelerinin söz konusu olmadığını belirtirken, "Kendi çocuğumuz olsa nasıl araştıracaksak bunu böyle araştırmamız lazım.” açıklamasında bulundu.

“DENEYİM SAHİBİ OLAN İNSANLARI DİNLEYECEĞİZ”

Komisyon üyesi AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Ali Özkan, "13 Mayıs 2014'de Soma'da meydana gelen maden faciası sürecini tam merkezinde yaşamış birisi olarak bu komisyonda görev almamın katkı sağlayacağını düşündüm. İnşallah üç aylık görev süresi içerisinde verimli bir çalışma gerçekleştirebileceğimizi inanıyorum. Burada başta ilgili kurumların bürokratları olmak üzere üniversitelerden bilim insanlarımız, özellikle madencilik sektöründeki yetkin insanları, sendikalarımızın yöneticilerini, yine özel sektörde madencilik konusunda deneyim sahibi olan insanları dinleyeceğiz. Muhtemelen bizzat gidip yerinde maden ocaklarında incelemelerde, araştırmalarda bulunacağız ve neticede bir rapor ortaya çıkacak. Bu rapor sonucunda elde edilecek bulguların da mutlaka hem özel sektörde faaliyet gösteren maden işletmelerinde hem bürokraside hem de Meclis noktasında belki bir yasal düzenleme ihtiyacı varsa dikkate alınacağını düşünüyorum.  Komisyonumuz çalışmasını tamamladığında Bartın ve Zonguldak havzası başta olmak üzere madenciliğe de belki yeni bir bakış açısı getirme imkânımız da olacaktır.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.